reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Silunia, i jak apetyt Zuzu? W dalszym ciagu tak ladnie wcina? :-)

Mada, tak jak u Ciebie rozmawialysmy - Ami niezle Ci wcina i pije :-)
Sara wypija chyba polowe tego co Amelka :-p

Na apetyt malej nie narzekam. Je ladnie. Juz w sumie wszystko wcina i jak narazie nie widze zadnych objawow alergii.

W dalszym ciagu pije Bebilon Pepti, bo zwyklego modyfikowanego nie chce :-p

A wczoraj zrobilam na obiad spaghetti carbonara i myslalam, ze Sara rzuci mi sie na miske. Zjadla swoj obiadek, a potem jeszcze talerz makaronu (oczywiscie bez boczku, bo to juz bylaby przesada :-);-)).

Co do nutelli to sama ja uwielbiam, wiec sie nie dziwie Julci, ze tak jej smakowalo :-)

reklama
o tak zuzu ma apetyt jak nigdy...jestem pod wrazeniem jak zmienily sie jej upodobania...dam wam przyklad z wczoraj

8.30 sniadanie- jajecznica na maselku i pol kromeczki chlebka z serkiem do tego ciepla herbatka
10.30- po spacerku duzy kubek kakao i biszkopcik
12.00- miska rosolu z lanym ciastem
14.00- kulka ziemniakow i dwa pulpety...warzyw dzisiaj nie ruszyla
16.30- winogrona...stracilam rachube ile...sporo brala prosto z kisci
19.30- serek z pomidorem, szczypiorkiem i ogorkiem i pol kromki chleba...herbatka
21.00- duzy kubek mleka

i teraz mam dylemat czy nie ja aby za czesto...nie zmuszam, daje wtedy kiedy ma ochote , ale mniej wiecej sa to te godziny...sama sygnalizuje , ze jest glodna..i czy nie za malo mleka????? zuzu nabiera ksztaltow, zrobily sie jej poliki ;-)az chyba bede musiala ja dzisiaj zwazyc:tak:

Silunia, wydaje mi sie,ze jest ok, bo w sumie Zuzu, ma 4 posilki a reszta to raczej przekaski:tak:

a u nas jajka poszly w odstawke, nic z nich nie zje, ani jajecznicy ani gotowanego, kaszy mannej tez juz nie chce

8.30 - 210 klieiku na mleku
przed drzemka ok. 11-12 danonek
13.00 -14.00 zupa
ok. 15.30 jakies drugie danie
a potem to juz je roznie jak my jemy to troche skubnie, zaczai sie na jakies jablko lub manadrynke i tak do wieczora gdy o 19-20 znowu butla klieku

Leika- na sniadanie i kolacje jest to zwykla czarna herbata dosladzam ja lyzeczka miodu ...jest bardzo lekka , nie za mocna...te dzieciece jej nie smakuja...natomiast bardzo czesto pije ze mna herbate z rozy , lub rumianek po spacerku porannym lub popoludniowo wieczornym ...pogardzila mieta to jej nie podeszlo

Redaktorka- a moze sproboj dac malej paste jajeczna...ser bialy, jajko, troszke soli i pieprzu , lyzeczka smietanki......moja mala uwielbia to na chlebku

Silunia jestem w szoku ile Twoja Córeczka zjada :szok: moja nawet jak ma lepszy dzień to tle nie zje.
A u nas ostatnio strajk jedzeniowy. Wiktoria nie chce od trzech dni nic jeść. Od piątku miała katarek. No ale on już się kończy a mała dalej odmawia jedzenia.
Ciężko mieć w do mu niejadka:dry:

Silunia, pytałam o tą herbatkę, bo Natek też właśnie nie chce pić tych granulowanych dla dzieci :no: Pił więc dotąd rozcieńczane lekko soczki dla niemowląt, a kilka dni temu zaczęłam mu parzyć herbatę owocową (ale taką "dorosłą"). Zastanawiałam się też nad czarną i nie wiem, czy to nie za wczesnie jeszcze...?

Redaktorka- mozesz sprobowac lyzeczka , a chlebek w raczce...moze malej akurat podejdzie :tak:a probowalas dac malej omleta z dzemem...tez sa w nim jaja , zuzu da sie zabic za omleta !!!!!!

Leika- mysle, ze jak to bedzie rozsadna ilosc to malemu nie zaszkodzi...jak juz pisalam...podaje malej czarna herbatke , ale naprawde jest ona bardzo lurowata;-)

Kaja- wiem cos o niejadkach ...do niedawna moja mala moga zyc powietrzem i woda...na serio ...dopiero od niedawna jej sie tak odmienilo...na szczescie ....:tak:

reklama
Silunia - zazroszcze apetytu Zuzu, moja nawet połowy z tego nie zjada:no:moze kiedys jej sie odmieni:baffled: na szczęście ma z czego zrzucac , ostatnio waga pokazała 12 kg:eek:

Do góry