reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Renee, nie boje sie - jezeli sie boisz to mozesz zagescic maka kukurydziana, ale moja mala uczulenia na gluten nie ma, zreszta to juz 9 miesiac zycia w koncu, wiec gluten spokojnie mozna wprowadzac (wegdlug jednych badan, wedlug innych juz 5-miesiecznemu dziecku mozna, wiec nie wiem, w co wierzyc). Zreszta swego czasu probowalam roznych rzeczy - np jak mala miala zatwardzenia to zamiast keliku ryzowego zageszczalam jej mleko... maka krupczatka i tez bylo w porzadku. A jesli chodzi o smietane, to juz w przepisach dla takich maluchow jest napisane, zeby dodac albo maselko albo smietane.

A jesli chodzi o kaszki nestle, to nie robily mi sie grudki, za to musialam wyrzucic, bo mala nie chciala jesc. Jak sprobowalam to sie nie dziwie - bobovita jest znaaacznie smaczniejsza...

A jesli chodzi o smietane, to juz w przepisach dla takich maluchow jest napisane, zeby dodac albo maselko albo smietane.

ja bym się bała podawać, ale tylko z tego względu, że Piotruś alergik.

natomiast sama widziałam, że w składzie dania szpinakowego Hippa jest w składzie śmietana :tak:
myślę, że jak Jagoda nie ma uczulenia na białko krowie to mała ilość chudej śmietanki nie powinna zaszkodzić.

Dokladnie, zwlaszcza, ze daje naprawde rzadko smietane, zazwyczaj maselko, zreszta bardzo czesto gotuje zupki zamiast na miesie to na masle - sa zdrowsze. Ze zrozumialych wzgledow spora czesc dzieciakow nie moze - przy alergii na bialko krowie to pewnie chwila moment i by sie wysypaly wszedzie...

to teraz mam zagwozdke, moje dziecie nie chce juz za bardzo jesc kaszy, bo jest za "gladka" nie ma grudek i jest beee:baffled: do jej zupek, musze dodac ugotowana i podziabana marchew lub ziemniaczka bo inaczej tez nie zje jak nie ma grudek:dry:

tak sie zastanawiam czy moge jej do kaszy dodac ryzu:confused::confused:

Jagoda je ryz juz od jakiegos czasu. Tylko gotuje go osobno, a wlasciwie rozgotowuje, zeby moc spokojnie podziabac go widelcem. Aczkolwiek ostanio rzadzi kus kus - obie sie nim codziennie zazeramy :-D Dzisiaj moje dziecie zjadlo praiwe tyle samo brokulowej z kuskusem co ja, a wierzcie mi, ze ja sie najadlam...

a moje dziecko ma głeboko w poważaniu moje wysiłki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zmieliłam miesko , uformowałam pulpeciki, zrobiłam sosik i kus kus a ona nic nie zjadła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: narobiłam na dwa razy wiec jutro kolejne podejście, jak nie będzie chciała to wracamy do zwykłych ugotowanych jarzynek i mieska a co ona se mysli że ja na darmo przy kuchni stoje:wściekła/y:

reklama
Leika a jakich kaszek używasz bo ja kupowałam te z mlekiem modyfikowanym czyli po dodaniu wody gotowa. A sypię łyżeczkę na 30 ml. Do tej pory mieszałam pół na pół z mlekiem ale mała zaczeła ostatnio wymiotować więc daję samą kaszkę a mleko chyba pójdzie w zapomnienie. Przestała wymiotować ale za to od wczoraj kopy nie ma :(

Do góry