reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

heh no to naprawde nieźle karoo...

ja dzis do zupki jarzynowej dodam grudkowane mięsko drobiowe i brokułki...zobaczymy jak z tym sobie mała poradzi...

reklama
No, agentka :-) W tym tygodniu u tesciowej bylam przez moment sama, gotowalam malej rosolek na maselku z ryzem i nie mialam sitka, a ten moj potworek byl tak glodny, ze darla sie w nieboglosy, to ugniotlam jak moglam widelcem i zjadla...

Karoo byłabyś tak miła i podała mi przepis na ten rosołek:confused: :-) :-) :-)

Renee, po prostu gotuje warzywa - marcheweczke, pora, selera i pietruszke w wodzie, do tego pod koniec goowania dodaje troche masla, a jak warzywa sa juz poltwarde to dodaje troche ryzu bialego albo brazowego, daje tez odrobinke soli (bo moja nie chce bez soli potraw jesc) i to zazwyczaj miksuje, dodaje tez troszke natki na koniec :-) To wszystko. Mozna zrobic tez z kurczaczkiem lub indykiem zamiast maselka :-)

Renee29 - ja wczoraj zrobiłam rosołek - kawałek piersi z kurczaka, marchewka, pietruszka, kawałek pora, zmieniaczek, kawałek kalarepy, różyczka brokuła, ździebko szpinaku - do garka, ledwo przykryte wszystko wodą i gotować 30 minut. Warzywa były pokrojone w kostkę.
Po ugotowaniu dodałam szczyptę soli, łyżeczkę masła i zmiksowałam wszystko na papkę :)

dziewcyny mam pytanie bo juz sama nie wiem, gotuje ewce zupki sama i do tej pory nie dodawałam zednego tłuszczu. wy piszecie ze dodajecie masło,no ja ze zrozumiałych wzgledów nie mogę dodać masła i teraz nie wiem czy kupić oliwę z oliwek exstra virgin,czy zwykła z oliwek,czy z pestek winogron czy olej sojowy? cholera tyle tego jest ze sie pogubic mozna a zapomniałam doktorowej zapytac.
pjadę dzisiaj do marketu to bym, kupiła i zaczęla jej dodawac do zupek.tylko co ja mam kupic??????????????????????????:no:

kup oliwę ekstra dziewicę :-p na poważnie - najlepsza jest oliwa extra virgin. ja jak zacznę Piotrusiowi gotować to właśnie taką będę dodawać do zupek.

Aga - skoro nie możecie masełka to dawaj oliwę extra virgin. Tłuszczyk jest konieczny żeby witaminy z warzyw mogły się wchłaniać :tak:

reklama
ja do każdej zupki dodaje łyżeczkę oliwy oczywiście extra virgin:tak:tylko nie gotowałam jeszcze na wodzie z mięska, dziś tak chcę zrobić i nie wiem czy dodawać później jeszcze oliwy:confused:juz wiem że moje dziecko zje wszystko co zielone:baffled:szpinak brokuły fasolka to idzie migusiem inne kolorki zupek jej sie nie podobają:confused: i już nie dodaję ziemniaka ani kleiku , wcina same warzywa z mięskiem .
a ostatnio zgłupłam wszędzie trąbią żeby nie podawać mleka krowiego do 3roku życia a z Gerbera kupiłam deserek z jogurtem:confused: mała zjadła ze smakiem a ostatnio wszystkie owoce były beee i nie wiem czy moge jej to podawac codziennie czy nie przesadzę z ta ilością mleka:confused:

Do góry