reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Tzn chodzi ci o to co jej daję ?
Bo karmię ją co 4 h zależy o której się obudzi ale ostatnio o 7 więc jej daję kaszkę albo mleko potem o 11 o 15 i ok 19-20 i znowu rano
Ten posiłek o 15 chciałam zastapić zupką ze słoiczka ale narazie się nie da bo jej poprostu nie wystarcza. Od dwóch dni je już obiadki z mięskiem i kupki teraz o wiele ładniejsz e niż wczesniej aż sama się dziwie
Tez daje z Gerbera bo HIPP-a nie chciała za skarby świata

reklama
My też mamy taki blender Brauna (kiedyś wygrałam go w jakimś konkursie) ale jeszcze go nie używaliśmy (dla Małego) bo narazie Kacperkowi nic nie dajemy do jedzenia oprócz mleczka, no ale już widze że się przyda :) :) :)

A mleczko Twoje czy sztuczne? Ja chetnie bym sztuczne dawala jak juz musze isc do pracy ale kurcze z ta jej nietolerancja pokarmowa nie bardzo moge cokolwiek poza bebilonem peptu icy enfamilem....i to jej pewnie nie zasmakuje....zobacze co dr powie w srode....

Pamciu Jsorbek tak jak i ja karmimy sztucznie, Ciebie czeka dluga droga ale pewnie lekarz (daje glowe) nadal kaze Ci karmic piersia i stopniowo wprowadzac sztuczne, no i wtedy bedziesz mogla np. zagescic jeden posilek kleikiem, zaczac podawac na lyzeczce nowe smaki i obserwowac, jesli juz na dniach wracasz do pracy, to szkoda, ze nie zaczelas wprowadzac nowinek wczesniej :-[ dla takiego pieciomiesiecznego szkrabika norma jest jedzenie co 4h po 180ml (ale wiadomo, ze rozne sa potrzeby dzieci wiec plus minus) i do tego jeden posilek w postaci zupki czy mieska z warzywkami oraz deserek czyli np takie pieczone jabluszko, soczek lub jakis deserek w sloiczku :)

Ponawiam
« 10 Maj 2006, 22:50:00 »

--------------------------------------------------------------------------------

Dziewczyny mam rozumiec przez to ze jak ola skonczy 6 miesiecy to podawac sloiczki po 4 miesiacu a jesli skonczy 7 to po 5 i td ???kiedy podaje sie juz 2 razy dziennie taki sloiczek

wiolus juz dawno mialam Ci odpisac ;) ja karmie sztucznie to niech inne dziewczynki sie wypowiedza, najlepiej aOla bo podaje cycusia i sloiczki, ale ja rozumialabym to jako, ze juz po skonczeniu przez Olenke 6 m-cy masz do wyboru jedzonka po 4, 5 itd tyle, ze musisz wprowadzac stopniowo i obserwowac, czyli po kilka lyzeczek soczku itp. wiadomo, ze zaczynasz od warzywek i owoowi, a na koncu miesko ale nie trzymalabym sie planu, ze jak skonczy 6 to produkty po 4, jak 7 to po 5....tylko zebys dostosowala do Olenki potzrzeb :) chyba, ze wlasnie rowno miesiac by Ci to zajelo.....hmmmmmmm ale to tylko moj tok rozumowania ;)

Joeey wiem ze powinnam wczesniej ale przez Leny nietolerancje nie moglam bo mialy sie najpierw kupki unormowac (jak pisze Karina - wiele radosci moze zwykla kupa dostarczyc:) ). Bo byl sluz i nie wiadomo by bylo czy to na nowe produkty czy na moej mleko dalej. I przedwczoraj chyba ostatecznie doszlam co jeszcze jej nie pasowalo. Chleb z dodatkiem maki pszennej. Odstawilam chleb i jest lepiej...

Hej !
Ja zaczęłam dawać Misi jabłuszko i marchewkę, ale zaczęła robić takie agresywne kupki, że nie mogę jej zaleczyć skóry, ma takie krosteczki czerwone, miałyście taki efekt po słoiczkach? mam wrażenie, że to marchewka tak działa...

wiolus pisze:
Ponawiam
« 10 Maj 2006, 22:50:00 »

--------------------------------------------------------------------------------

Dziewczyny mam rozumiec przez to ze jak ola skonczy 6 miesiecy to podawac sloiczki po 4 miesiacu a jesli skonczy 7 to po 5 i td ???kiedy podaje sie juz 2 razy dziennie taki sloiczek

tak zalecaja lekarze ale ja karmię sztucznie więc inaczej. Poza tym tez bym chyba tak stricke planu sie nie trzymała. a słoiczek raz dziennie

reklama
wanda_23 pisze:
Paula - to chyba kazdy Pawel taki, bo moj tez ma pokazny brzuszek, z tym ze ja juz zaczelam go zmuszac do zrzucenia go... nie tyle z wzgledow estetycznych co zdrowotnych :) Jego tata byl strasznie otyly, mial ogromna cukrzyce i wazyl chyba z 200 kilo, potem zrzucil w kilka miesiecy do 80kg a potem mu sie umarlo :( co prawda rak go dopadl, no ale mniejsza juz z tym, chodzi o to, ze chce zeby Pawel byl zdrowy i nie umieral mi w wieku 39lat !!!

Wandziu-chyba nie kazdy Pawel,bo ten moj to chudzielec i ma nawet ksywke Suchy ;D ;D ;DJest chyba chudszy ode mnie ::) ::) ::)

Do góry