reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
Ja też daję zwykłe...

Dziewczyny jaką macie oliwę z oliwek? Jakiej firmy? Mikołajowi ta moja strasznie nie smakuje. Ona potwornie psuje smak. Jest taka gorzkawa...

Beatko no my mamy ten sam problem - Stas strasznie sie krzywi, choc mamy dobra oliwe z pierwszego tloczenia na zimno, zamienilam mu na smietankowe maselko i jest ok, polecam :)

no to mi serce rosnie, ze wszystkie dzieci tak slicznie zajadaja ;D

Beatko moja to Sunflower & olive-pomace oil - jest portugalska, nie jest z pierwszego tloczenia i pakowana w plastikowa butelke o poj 1 litra :p tania jest i chyba Adzie smakuje ;)

Karina pisalas o kukurydzy, czy ona byla w kolbie czy w puszce bo ja mam mrozona w kolbie - moze byc ???

dziwczyny jak Wam idzie oduczanie picia z butelki ??? bo czytam wlasnie nowy numer Twojego Maluszka i pisza, ze najlepiej zrezygnowac w 8 m-cu i nauczyc pic z kubeczka...

no a ja gotuje pyszne zupki (no mi smakuja)
dzis to marchwka kalafior i cebulka i koperek i maselko - pycha

ale Maja tego nie je
zreszta od kilku dni nie je nic procz cyca i owocow takich swiezych
gerberek tez nie wchodzi.. buuu why?

Maja pije z niekapka ale w ten sposob ze nabiera z tego dziubka do buzi i wypluwa....

Wanda - ja notorycznie przypalam wszystko - Gabrysi jedzonko takze i musze gotowac ponownie. Ostatnio u babci gotowalam jej zupke a bylam sama w domu... nagle poczulam taki przyjemny zpaszek i pomyslalam ze babcia piecze ciasto - dopiero po chwili przypomnialo mi sie ze babci nie ma w domu a ja wstawilam zupkę ::) Tragedia jest ze mną ::)

Joeey - ja gotuje kukurydze taka surowa tyle ze mam troche zabawy bo najpierw obskubuje ziarenka z kolby zeby ugotowac wszystkie warzywa razem

znalazłam dzisiaj info na temat dwóch dań w menu naszych maluszków. w każdym poradniku jest napisane, że od 10 m-ca nalezy dawać obiad złożony z 2 dań, w jednej gazecie było to wyjaśnione - tj. zupka oraz gotowanee warzywko podane razem z mięskiem (np. gotowanym pulpecikiem)

Joeey moja Kamilcia pije z niekapka już prawie 2 miesiące i świetnie jej idzie. używam butelek aventu i dokupiłam tylko takie specjalne ustniki (na początek białe, bo maja mniejsze dziurki; zielone są z większymi)

GOCHA-N swietnie ze znalazlas informacje o tych obiadkach; a co do kubkow hmm u nas ciezko bedzie, ale chyba trezba probowac.

reklama
Do góry