reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Paaricia gratuluję kupki Twojemu synkowi :) Kamil zupełnie nie ma problemów z kupką na szczęście :) 3 dziennie średnio są ::)

Zdanka dlaczego nie przechowujesz zupki w lodówce na drugi dzień ??? Ja zawsze robię na dwa a nawet na 3 dni mi się zdarza :) To z lenistwa, nie chciałoby mi się codziennie gotować, a takiej zupce nic nie jest jak ją trzymam w lodówce ...

Ana cieszę się, żę Staś zaczął coś pić nareszcie :)

Dziewczynki gotujące zupki czy zawsze dodajecie do zupki masełko albo oliwę z oliwek ?

Joeey, Kamila ja też jutro kupię chrupki kukurydziane w takim razie, bo jak ja coś dziamdziam, to Kamil chętnie po to coś sięga :) Mam nadzieję, że będą mu smakować :)

reklama
Mój pierwszy post tutaj  :)
Julia zjada 5 razy dziennie po 150 ml.mleka z trzema łyżeczkami kleiku. Na objadek zupka mały słoik, codziennie z innym mięskiem,deserków nie jada wcale bo nie lubi ale za to codziennie pije buteleczkę soku.
Ja sama nie gotuję bo nie mam do siebie zaufania a słoiczki z obiadkami i soczkami zawsze opowiednio do jej miesiąca.
Kupkowy problem nas omija,są troszku twarde ale robi je codziennie.

pamciaw pisze:
Konkretnie nie pamietam juz tematow drazliwych ale jeden akurat mnie rozwalil wczoraj. wanda pisze swoje zdanie o chodziku, i to dlaczego jej Pawel chce a ona nie a na to Amelka z grubej rury ze sobie wyprasza ze ona ma cierpliwosc i ze takie tam....no i na to Wanda sie zaczyna tlumaczyc....no slabo mi jak to przeczytalam, ale juz nie skomentowalam wczoraj a dzisiaj sru - kolejny problem. Wanda gdzie Twoja dawna charyzma? Przeciez nic zlego nie napisalas, jezeli ktos czyta mioedzy wierszami cos czego nawet nie pomyslalas to jegp problem.

I pewnie teraz otworzylam nowa klotnie, ale moze nie. Moze niektore z WAs sie zastanowia i to przemysla. Bo naprawde - za czasow ciazy takiej plagi urazonych mam nie bylo.....i bylo to super!
Pamciu ja po prostu nie zrozumiałam Wandy może faktycznie czytam pomiędzy wierszami ale pięć minut potem wszystko było wyjaśnione.Zrobiło mi się głupio i jestem bardzo wdzięczna Wandzi bo miała prawo pojechać po mnie jak po burej suce.Jeśli każda z nas przy wszystkich kłutniach miała by błyskać charyzmą to kłuciły byśmy się non stop, wiele nieraz trzeba przemilczeć dlatego skończmy już tem temat.Duża buźka.

Dziewczyny ja wam powiem, że Weronika wprost nienawidzi obiadków ze słoiczków, tylko gotowane lubi :D :D u szwagierki zamówiłam juz królika, oczywiście juz zabitego i wyczyszczonego ;) bo narazie małej z mięska dajemy kurczaka i indyka :)
Bartyś ja małej daje oliwe z oliwek do zupek, chyba że jest miesko to wtedy nie ;)

Wanda dzieki za info odnosnie sliwek z gerbera dzis je zakupilam ale jeszcze nie podalam, bo Ola wczoraj dostala sok gruszkowy i dzis 2 kupki przepiekne jesli wogole piekne moga byc ;)

A propo chodzikow, to moze nie przeczytalam i nie jestem w temacie i moze sie powtarzam ale czy Wy bedziecie kupowac chodzik ??? bo ja z mezem gadalam o tym oi on nie chce i mnie przekonuje ze to zly pomysl a jak jest u Was ??? bo z tego co przeczytalam Wanda tez nie chce 8)

u nas tez flipsy sie spodobaly  ;D i bardzo posmakowaly  ;D

a co do obiadków to my chyba sie cofamy bo byly slicznie zjadane po calym sloiczku a teraz ledwo pol ale tlumacze to upalami bo duzo pije herbatki owocowej i soczku lub zamiast soczku deserek to oprocz cycusia  ;D of kors

a co do problemów kupkowych to u nas super pomogl soczek gruszkowy z gerbera Oskarek wypil dzisiaj cala buteleczke podzielona na 2 porcje i byly az!! 3 kupy bo normalnie to mamy jedna na 3-5 dni  ;D sliweczki tez kupilam ale ich jeszcze nie testowalam bo po soczku bylo git a podejrzewam ze te sliwki i tak mu nie przypadna tak jak brokuly  ::)

Wiolus i na soczek gruszkowy tez sie nasze dzieciątka zmówily ;D ;D bo u nas tez super na kupolka pomógł :laugh: :laugh: :laugh:

Gabi mamy ten sam schemat czytania pierw grudzien a potem reszta hehe ;D a mowia ze dzieci sa rozne a tu prosze nasze dzieci sa podobne ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

a ja nigdzie nie spotkalam brokulek Gerbera ::)
Gaba Adzie wlasnie sliwki nie przypadly do gustu :p
za to polecam soczek morelowy z Hippa - Ada tak pila, ze jak jej zabralam to wpadla w zlosc, bardzo pycha ten soczek taki slodziutki ;)
wiolus wszystkie opowiedzialy siie na nie odnosnie chodzikow - niezdrowe dla kregoslupa i w ogole ;)

reklama
Oliwcia juz dawno smakowala brokulek Gerbera, plula nimi dalej niz widziala ;) Dzis podjelam kolejna probe przemycenia jej gotowanej przeze mnie zupki, a byla przednia - na mlodziutkiej marcheweczce prosto z ogrodeczka ;) z zoltkiem maselkiem, nie przypadla Oliwci do gustu, natychmiastowy odruch wymiotny i wzdrygala sie jakby jej cos bardzo obrzydliwego podano...calkowicie bezsmakowa sloiczkowa marchewke z kukurydza zjadla ::) Z deserkow probowalam jej dac jablka z bananami, rekacja podobna jak z zupka mojej roboty ;) szkoda ze nie mam kamery jak ona sie otrzasa ze wstretem, jakie miny robi ;)

Do góry