reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

beatka w Twojej diecie jest przeciez chleb więc Majka jakąs tam porcję glutenu otrzymuje. Są bezglutenowe biszkopciki i TO radziłabym na poczatek zamiast kromki chleba. Nasze dzieci sa jeszcze za małe na takie przygody. A i w kromce chleba sa kruszynki, którymi zadławić sie jest bardzo łatwo.

reklama
Ja mam takie pytanko nawet dwa :)
adin : czy dać już Matiemu cosik z mięskiem?
dwa: a co z chrupkami kukurydzianymi ?

Aniulko, zaintrygowałaś mnie z tym bananem, i co będzie po tym moczeniu w mleku ?

Beatko, Majka moja do dziś ma silną alergię na banany, i mocno nad tym ubolewam, bo jak to z owocami zakazanymi, uwielbia je.
Co do karmienia i zaprzestania karmienia mleczkiem, nie rozumiem, na czym polega porblem, nawet jeśłi co jest mało prawdopodobne, majcia nie dojadała na twoim pokarmie, to skoro po otrzymywaniu dodatkowych posiłków zaczęła ładnie przybierać, po co pozbawiać ją cycusia?

Koreczku, faktem jest że ja dostałam od mojej mamy zupkę z mięskiem jak miałam niecałe trzy miesiące  :p zyję i czasami tyję  ;D faktem jest również że nasze mamy nie miały słoiczków, kaszek o przeróżnych smakach i same próbowały uczynić życie swoich bąbli słodszym i smaczniejszym....
Obserwuj swojego bąbla i to nie wyłącznie z powodu glutenu, chociaż musisz pamiętać że ewentualne negatywne skutki podania glutenu objawiają się kilka miesięcy po jego przedwczesnym podaniu, ale również a nawet przede wszystkim uważaj aby nie zadławiła się..to jest mocno prwdopodobne u takich maluszków które zwyczajnie nie są jeszcze przystosowane do zucia, no chyba że twój bąbel ma już co najmniej 6 zęboli. ;D Buziaki

Miyu, ja daję Krzyśkowi chrupki, tzn. ja trzymam a on mamle, głównie jeżdzę mu nimi po dziąsełkach, on je zagryza a i tak większa część chrupaska wylatuje zmamłana na nowo-założone body... Dla malucha chrupas to nie lada frajda, tylko bądź zawsze przy Matim, przy podawaniu go.

No co do chrupek to Mati własnie dziś dotal w łapke nawet troche pomymlał i właśnie chciałam się dowiedzieć czy także dajecie :D :D

zgadzam się z Joanką co do chrupasków i miyu obiadki z mięskiem tez już jak najbardziej możesz wprowadzać.

a co wychodzi z banana.... sprawdź sama ;)

ja zaraz sprawdzę co z tym bananem i Wam powiem, tylko Majkę położę

Joanko no bo wszyscy chcą żeby Majka z najmniejszej stała się największa i skoro zaczęła przybierać to ma jeszcze szybciej przybierać :p
to jakiś obłęd

reklama
Do góry