reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

gabi to ten twoj pediatra niezły jest ;) Mój by mi nieźle nagadał... Odważna jesteś! Już miałam to napisać jak zobaczyłam zdjęcia twojego maluszka z chlebem (w ogóle śliczny synuś). Ja bym się bała... choć z drugiej strony kiedyś się też niemal wszystko dawało i dzieciaczki zdrowo rosły. Mi ponoć moja mama też dawała dorosłe obiadki bardzo wcześnie a kromkę do gryzienia to jak tylko 3 miechy skończyłam. Kachę mannę też piłam już w trzecim m-cu i żyję - i nigdy żadnych alergii nie miałam...
więc niewiadomo komu zaufać...
tym bardziej, że te "mody" żywieniowe też się zmieniają :(

Słyszałyście, ze dzieci karmione do 6 m-ca piersią mogą a nawet powinny do diety wprowadzić GLUTEN już w 5 m-cu?? To najnowsze zalecenia specjalistów - ta metoda ma przeciwdziałać celiace (nie wiem czy dobrze odmieniłam).

A i mam pytanko: mogę już podac małemu do łapki chrupkę kukurydzianą?? Nie zadławi się?

reklama
madga moja mam dzisiaj dała Mikołajkowi chrupeczki kukurydziane do rączki sam wcinał zjadł 5 i nic złego się nie stało one są takie fajne że zaraz w buzulce się rozpuszczają myśle że możesz śmiał taki rarytas zafundową jutro swojemu brzdącowi

MAGDO co z tym GLUTENEM? ja karmie tylko cycem i nikt mi nie kazal nic wprowadzac. A czemy my karmiace cycem mamy to wprowadzac a te butelkowe mamy nie? Przeciez wiekszosc kaszej jest bezglutenowa! Wiec nie rozumiem?

dzięki gabi za odpowiedź, dziś kupiłam paczuszkę a jutro spróbujemy...tzn. maluszek spróbuje ;)

Sylwia - wyczytałam to w niejednej gazetce dla mam i w jakiejś tam książce - poradniku wydanym niedawno. Dzieci na piersi mogą gluten wcześniej ponieważ ich jelitka są lepiej przystosowane do jego trawienia i w pokarmie jest wiele środków które eliminują ewentualne reakcje alergiczne (piszę pokrętnie, bo tylko tyle zrozumiałam, ale jutro znajdę ten artykuł i wkleję go tutaj). Natomiast dzieciaczki butelkowe muszą poczekać na gluten do 10 m-ca życia.

Sylwia: nie pisałam na wrześniu, ale tu nadrobie: ZDROWIEJCIE NAM KONIECZNIE.

Magda juz nic po prosty nie pomyslalm a juz napisalam. Glutenu sie nie kupuje on jest w roznych produktach a ja nie musze uzywac tylko bezglutenowych nie?? Czy jednak cos zle zrozumialam??? ;D ;D ;D

reklama
Do góry