reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Majka zjadła wczoraj pół słoiczka jarzynek z królikiem! bardzo jej smakowało, ale matka nie dała więcej.
a i morelki - przebój obok jabłko-banano-brzoskwinek

reklama
monia77 pisze:
Tuniu, może tam jest masło, bidulka Rozalcia. Całuski dla Niej :-*. Słyszałam, że pietruszka może uczulać, por też, ale nie pamiętam już gdzie słyszałam :)

nie ma masła tylko olej sojowy. cholerka, w dyni też nic nie było oprócz dyni i wody i też ja wysypało.

tunia pisze:
monia77 pisze:
Tuniu, może tam jest masło, bidulka Rozalcia. Całuski dla Niej :-*. Słyszałam, że pietruszka może uczulać, por też, ale nie pamiętam już gdzie słyszałam :)

nie ma masła tylko olej sojowy. cholerka, w dyni też nic nie było oprócz dyni i wody i też ja wysypało.
Tuniu, soja też uczula

też stawiam na soję. niepokoi mnie to, że Rozalcia cały czas ma leki przeciwalergiczne a i tak jakaś wysypka się trafi :p . zobaczymy

Kuba zjada już dużo różnych warzyw i mięsko z indyczka i z króliczka juz nawet i na szczęście nie jest na nic uczulony ::) raczej nie jest alergikiem i dzieki bogu bo to jednak niezły kłopot.

tunia pisze:
też stawiam na soję. niepokoi mnie to, że Rozalcia cały czas ma leki przeciwalergiczne a i tak jakaś wysypka się trafi  :p . zobaczymy

tuniu, trzymam kciuki za Rozalcię, mam nadzieję że z wiekiem to przejdzie :)

hipp też ma takie oznaczenia że dla alergików, w składzie jest olej kukurydziany w obiadku - my dziś chyba zjemy danie z królika ::)
dscn21351yp.jpg

anineczko, nie próbowałam, bo ta seria dla alergika jest z mięsem i pierwsze danie z tej serii od 6miesiąca.

poza tym podejrzewam ziemniaki. po daniach z ziemniakiem jest bardziej wysypana. dzwoniłam do pediatry i tez nie podoba mu się, że mimo leków nadal jest wysypana. więc nie jemy narazie nic nowego i mamy zrezygnować z oilatum, może to nie przyczyna jedzenia. a tak swoją drogą, ja jestem okropnie uczulona na oilatum. i na kilkanaście innych rzeczy też :p jakbym zjadła anasa świeżego to napewno byłabym po tamtej stronie, ponieważ puchnie mi krtań, język i gardło, podobnie ale nieco łagodniej po ogórkach, truskawkach,grejpfrutach, brzoskwini. do tego kurz, trawy i wiele leków. żeby Rozi nie miała tego samego.

reklama
Do góry