reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Majka zjadła wczoraj pół słoiczka jarzynek z królikiem! bardzo jej smakowało, ale matka nie dała więcej.
a i morelki - przebój obok jabłko-banano-brzoskwinek

reklama
monia77 pisze:
Tuniu, może tam jest masło, bidulka Rozalcia. Całuski dla Niej :-*. Słyszałam, że pietruszka może uczulać, por też, ale nie pamiętam już gdzie słyszałam :)

nie ma masła tylko olej sojowy. cholerka, w dyni też nic nie było oprócz dyni i wody i też ja wysypało.

tunia pisze:
monia77 pisze:
Tuniu, może tam jest masło, bidulka Rozalcia. Całuski dla Niej :-*. Słyszałam, że pietruszka może uczulać, por też, ale nie pamiętam już gdzie słyszałam :)

nie ma masła tylko olej sojowy. cholerka, w dyni też nic nie było oprócz dyni i wody i też ja wysypało.
Tuniu, soja też uczula

też stawiam na soję. niepokoi mnie to, że Rozalcia cały czas ma leki przeciwalergiczne a i tak jakaś wysypka się trafi :p . zobaczymy

Kuba zjada już dużo różnych warzyw i mięsko z indyczka i z króliczka juz nawet i na szczęście nie jest na nic uczulony ::) raczej nie jest alergikiem i dzieki bogu bo to jednak niezły kłopot.

tunia pisze:
też stawiam na soję. niepokoi mnie to, że Rozalcia cały czas ma leki przeciwalergiczne a i tak jakaś wysypka się trafi  :p . zobaczymy

tuniu, trzymam kciuki za Rozalcię, mam nadzieję że z wiekiem to przejdzie :)

hipp też ma takie oznaczenia że dla alergików, w składzie jest olej kukurydziany w obiadku - my dziś chyba zjemy danie z królika ::)
dscn21351yp.jpg

anineczko, nie próbowałam, bo ta seria dla alergika jest z mięsem i pierwsze danie z tej serii od 6miesiąca.

poza tym podejrzewam ziemniaki. po daniach z ziemniakiem jest bardziej wysypana. dzwoniłam do pediatry i tez nie podoba mu się, że mimo leków nadal jest wysypana. więc nie jemy narazie nic nowego i mamy zrezygnować z oilatum, może to nie przyczyna jedzenia. a tak swoją drogą, ja jestem okropnie uczulona na oilatum. i na kilkanaście innych rzeczy też :p jakbym zjadła anasa świeżego to napewno byłabym po tamtej stronie, ponieważ puchnie mi krtań, język i gardło, podobnie ale nieco łagodniej po ogórkach, truskawkach,grejpfrutach, brzoskwini. do tego kurz, trawy i wiele leków. żeby Rozi nie miała tego samego.

reklama
Do góry