reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
z Matim to na cycochu to byla wolna amerykanka spal kiedy chcial, jadl kiedy chcial. Na butelce jest 100 razy lepiej :)
zasypia 21-22 spi do okolo 7-8 w tym oczywiscie żarełko o 4 ale wtedy też spi ;D
okolo 11 drzemka i tu jest roznie zaleznosci od dnia spi od 40 min do 2 godz
okolo 16 druga drzemka patrz wyżej długość z czum zaznacze ze jak wczesniej spi dluzej to o tej poze spi krocej więc w ciągu doby na jedno wychodzi :D
w sumie po przeliczniu spi nie dłuzej niż 13 godz :/
a co do jedzonak to wczoraj dostał marchewkę z jabłkiem i winogronami i o 1 w nocy dal koncert :/

a Majka je kiedy chce, ale śpi regularnie. też nie za dużo, bo 22-9 daje 11 godzin, skróciłabym to do 10,5 bo przesuwają się te pory o 15-30 minut, a w dzień ok. 11- 1 godzina snu, ok. 16 1-2 godzin snu. wychodzi maxymalnie 14 godzin, częściej jest to 13

spróbujemy dziś jarzynki z królikiem, szpinakiem było wielkie plucie, aż leżaczek mam do prania ;D

Moje dziwne dziecko uwielbiało kaszkę z jabłkiem, a nie lubiło przecieru jabłkowego. Ale coś się stało i Kamila trzeci dzień pluje kaszką ale jabłuszko uwielbia... ::) Nie rozumiem...

Moja tez ostatnio spi malo :( o 21 do 2 jedzonko i spi dalej do 7.30 jedzonko, zabawa, siadanie i gaworzenie i usnie o 9 do 10.30 i potem zabawa, jedzenie, zabawa, siadanie i tak w kolko do 15 spi znow 30 min i powtorka z rozrywki i jka sie uda to zasnie jeszce raz na 30-40 min a jak nie to szaleje do 21 i potem zasypia na nocke, az mi sie nie chce tycch godzinek snu liczyc. Zauwazylam ostatnio, ze mniej spi i mniej je (na cycusiu tylko) ale chyba tyle jej potrzeba bo nie marudzi.

siwasek pisze:
monia77 pisze:
no to Kamila pobija rekordy w niespaniu ;D

noc - 20-21 do 6
dzień 3 razy po około 40 min

Nazbiera się około 13 godz na dobę

I co Wy na to?
no to Iga też  :p :p :p

Siwasku, okazało się jednak, że są dzidzie, które śpią jeszcze mniej ::) ;D, czyli nie mamy tak źle :laugh:

hehe tylo moja jeszcze sie w nocy budzi kilka razy...dzis to co 1 -2 godzina, ale to chyba przez to ze miala gorączke

Kamila też się czasem budzi, ale tylko po to, żeby dostać smoka i śpi dalej - odpukać - po 2 sekundach. Za to w dzień trzeba się nią zajmować i cuda wymyślać. Ale czasem ma lepsze dni i pozwala mamie popisać na forum ;)

reklama
Ineczka jak u Was?
dalej na piersi?
bo my zaczynamy smakowitości
mamy przyzwolenie naszej "mądrzejszej" pani doktor
nam o tyle łatwiej bo Marcel nie reagował jeszcze wysypkami na nic :)

Do góry