reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
z Matim to na cycochu to byla wolna amerykanka spal kiedy chcial, jadl kiedy chcial. Na butelce jest 100 razy lepiej :)
zasypia 21-22 spi do okolo 7-8 w tym oczywiscie żarełko o 4 ale wtedy też spi ;D
okolo 11 drzemka i tu jest roznie zaleznosci od dnia spi od 40 min do 2 godz
okolo 16 druga drzemka patrz wyżej długość z czum zaznacze ze jak wczesniej spi dluzej to o tej poze spi krocej więc w ciągu doby na jedno wychodzi :D
w sumie po przeliczniu spi nie dłuzej niż 13 godz :/
a co do jedzonak to wczoraj dostał marchewkę z jabłkiem i winogronami i o 1 w nocy dal koncert :/

a Majka je kiedy chce, ale śpi regularnie. też nie za dużo, bo 22-9 daje 11 godzin, skróciłabym to do 10,5 bo przesuwają się te pory o 15-30 minut, a w dzień ok. 11- 1 godzina snu, ok. 16 1-2 godzin snu. wychodzi maxymalnie 14 godzin, częściej jest to 13

spróbujemy dziś jarzynki z królikiem, szpinakiem było wielkie plucie, aż leżaczek mam do prania ;D

Moje dziwne dziecko uwielbiało kaszkę z jabłkiem, a nie lubiło przecieru jabłkowego. Ale coś się stało i Kamila trzeci dzień pluje kaszką ale jabłuszko uwielbia... ::) Nie rozumiem...

Moja tez ostatnio spi malo :( o 21 do 2 jedzonko i spi dalej do 7.30 jedzonko, zabawa, siadanie i gaworzenie i usnie o 9 do 10.30 i potem zabawa, jedzenie, zabawa, siadanie i tak w kolko do 15 spi znow 30 min i powtorka z rozrywki i jka sie uda to zasnie jeszce raz na 30-40 min a jak nie to szaleje do 21 i potem zasypia na nocke, az mi sie nie chce tycch godzinek snu liczyc. Zauwazylam ostatnio, ze mniej spi i mniej je (na cycusiu tylko) ale chyba tyle jej potrzeba bo nie marudzi.

siwasek pisze:
monia77 pisze:
no to Kamila pobija rekordy w niespaniu ;D

noc - 20-21 do 6
dzień 3 razy po około 40 min

Nazbiera się około 13 godz na dobę

I co Wy na to?
no to Iga też  :p :p :p

Siwasku, okazało się jednak, że są dzidzie, które śpią jeszcze mniej ::) ;D, czyli nie mamy tak źle :laugh:

hehe tylo moja jeszcze sie w nocy budzi kilka razy...dzis to co 1 -2 godzina, ale to chyba przez to ze miala gorączke

Kamila też się czasem budzi, ale tylko po to, żeby dostać smoka i śpi dalej - odpukać - po 2 sekundach. Za to w dzień trzeba się nią zajmować i cuda wymyślać. Ale czasem ma lepsze dni i pozwala mamie popisać na forum ;)

reklama
Ineczka jak u Was?
dalej na piersi?
bo my zaczynamy smakowitości
mamy przyzwolenie naszej "mądrzejszej" pani doktor
nam o tyle łatwiej bo Marcel nie reagował jeszcze wysypkami na nic :)

Do góry