reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

izis ja też się zastanawiam nad jakimś mięsnym słoiczkiem ::)

Majka w dzień nie za dużo śpi - do 3 godzin, czyli gdzieś 12-13 i 16-max 18, ale często jest to 1 godzina po południu.
a w nocy od 22 - 9. ja nie narzekam, bo ona rzadko marudzi w dzień i mogę wszystko robić bez problemu :)
ale wyczytałam, że to starsze dzieci tak śpią, ok. 7-8 miesiąca, a ona tek już sypia od kiedy skończyła 3. wcześniej więcej spała w dzień, ale niedużo więcej ::)

reklama
no jestesmy już po zupce mięsnej ::)
smakowała zjadł pół bo więcej nie dałam na poczatek starczy ;)

Rozi pieknie śpi. wczoraj zasnęła o 19 i obudziła się o 9.15. dzisziaj zasnęła o 20, mieliśmy gości i dlatego trochę sie przeciągnęła, za to w dzień 3x30min. i ani sekundy więcej.

a tak, żeby trzymac się wątku, Rozi spróbowała dwie łyżeczki dyni i ją wysypało, buzia, główka, brzuszek :p więc dynia odpada.

ja narazie Mateusza odstawilam od nowosci bo go po zupce chyba wysypalo natomiast przyzwyczajam go pić z kubka niekapka :)

Łukasz dzisiaj zakończył poranne spanie o 7,30 ale za to jak zasnął o 10 to spał do 12,30. zjadł obiadek i na spacerku tez jeszcze spał godzinkę. Wieczorem usnął juz o 18,05.

A tak wracając do nowości my dzisiaj tez jarzynówke z indorkiem jedliśmy. Jak na razie nic Łukasza nie wysypało tfu tfu... mam nadzieję ze tak zostanie

no to Kamila pobija rekordy w niespaniu ;D

noc - 20-21 do 6
dzień 3 razy po około 40 min

Nazbiera się około 13 godz na dobę

I co Wy na to?

monia u nas jest tak:

od 20 do 9 ;D z 2 lub 3 przerwami na mliko czyli 13 godzin snu
plus 1 drzemka 1 godzinna do 2 godzin
plus 2 drzemki 30 minutowe

= 15 lub 16 godzin snu

oczywiście zdarzaja się dni wyjątkowe - ze zmianami w jedną i drugą stronę

u nas tak

21-6 śpi z maksymalnie dziesięcioma przerwami na:sok, herbatke, przytulenie, przeniesienie go z łóżeczka do naszego łóżka, przeniesienie go z naszego łóżka do łóżeczka...:)

potem je parę łyżek kaszki, bawi sie itp.

ok 9 zasypia na 20 minut
potem daje mu danonki
troche sie bawi itp

potem je 1 obiadek

bawi sie itp

ok 13 zasypia na kolejne 20 min

potem nastepny obiadek

ok 16 zasypia na jakies 30 min...

potem kaszka na kolacje

i do 21 daje czadu:)

jak jestesmy na spacerku to potrafi przespac godzine, ale wyjatkowo:)

reklama
no to daje moje wyliczenia

zaypia 22 do 7 ,
koło 5 przerwa godzina na gaworzenie,
po czym zasypia
potem śniadanko i koło 10 idzie spać na 30 minut,
potem baw sie ze mna, do obiadku
po obiadku spanko na może 1 godzine
potem znów sie ze mna baw deserek
i spanko na 30 minut wstaje około 18 i baw sie ze mna do 22

Do góry