reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
Edytka, ja to myśle ,że wprowdzenie nowego papu spowodowało problemy Maciusia z kupką,
tyle czasu był tylko na piersi
a może jakaś herbatka? ja daje małemu rumiankowa hippa, bo zdażyło sie,że po 2 dni kupy nie było.
kurcze tylko ,Maciek nie pije z butelki to może być problem z herbatką ::)

Aniulka w mądrych książkach piszą, że około 5 miesiąca dziecko podwaja swoją wagę
a lekarze trzymają się reguł, nie patrzą indywidualnie na dziecko
przez to Twojej lekarce za mało Łukaszka  ;)

nie przejmujmy sie regułami, każde dziecko to indywidualność :)

marta3x pisze:
kurcze tylko ,Maciek nie pije z butelki to może być problem z herbatką ::)

Jak masz ochotę i czas troszkę się pobawic, to proponuję podawanie herbatki lub soczku zwykłą strzykawką. Jest to pracochłonne, ale skuteczne. Wszystkie syropki i inne lekarstwa tak podaję, a bywało że wodę też tak dostawał Kuba do picia.

czy wasze dzieciaczki zmniejszają stopniowo swoje porcje jedzonka??? Jak to jest?
Mój mały głodomorek chyba wyrasta z "obżarstwa" albo to chwilowy brak formy. Już od trzech dni zjada na całą dobę: 3 razy mleczko (bez kleiku, wypije tak z 200ml, czasem mniej), jeden słoiczek zupki (130ml), 50ml soczku owocowego i czasem herbatkę (w ilości 150ml na dobę). Wcześniej nie odmówił mleka a teraz dostaje ostatnie około 17.00, o 19.30 jest kąpiel i po niej mały zasypia (butli nie chce). Śpi słodko do samego rana.
Popadam razem z nim ze skrajności w skrajność... Nie wiem czy cieszyć się tym nagłym "spadkiem apetytu" czy martwić??

Może to chwilowe? kuba też ma straszne zachwiania apetytu, ale dopóki przybiera na wadze to się nie martwię. Poza tym gdyby twój "głodomorek" był głodny, to na pewno nie spałby tak ładnie w nocy - widocznie tyle jedzenia mu wystarcza

reklama
Do góry