reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Dzisiaj miała byc zupka jarzynowa z kurczaczkiem, ale jak zwykle przypaliłam siedząc na bb, więc w ruch pójdzie chyba jakiś słoiczek

reklama
w polskim sklepie niestety nie bylo zadnego jedzenia dla niemowlakow ,bo sie nie oplaca sprowadzac :( trudno chyba sama zaczne gotoac, ale kupilam polski chleb :)
Aniulka sloiczek i jeszce tyle mleczka? to co ta lekarka za pierdoly opowiada ze malo przybiera widocznie ma taka przemiane materi najwazniejsze ,ze ladnie je. Nicolas zjada caly sloiczek ale na mleczko to juz nie ma ochoty.

baasia pisze:
w polskim sklepie niestety nie bylo zadnego jedzenia dla niemowlakow ,bo sie nie oplaca sprowadzac :( trudno chyba sama zaczne gotoac, ale kupilam polski chleb :)
Aniulka sloiczek i jeszce tyle mleczka? to co ta lekarka za pierdoly opowiada ze malo przybiera widocznie ma taka przemiane materi najwazniejsze ,ze ladnie je. Nicolas zjada caly sloiczek ale na mleczko to juz nie ma ochoty.

a widzisz baasiu! taka juz ta moja pani doctor.... na kolację było 240 kaszki!!!!

według niej Łukasz powinien pod koniec piatego miesiąca podwoic wagę urodzeniową.... ok, zgadzam się w przypadku dzieci urodzonych z normalną wagą! To jak wyglądałoby moje dziecko ważąc teraz 9 kilo????? ja sobie nie wyobrażam ::)

Czy dajecie dzieciom gęstą czy rzadką kaszkę? Ja najpirw dawałam nestle i była rzadka (robiłam wg wskazówek na opakowaniu) teeraz kupuję bobovity i jes dość gęsta, tylko Maciek ma po niej zatwardzenia. Problem w tym, że jak jest rzadka to ciężko się ja podaje łyżeczką...

Ja robię kaszkę raz taka a raz taką. To zalaży czy butla czy łyżeczka. Kiedyś dawałam zgodnie z instrukcja a teraz daję na oko. Aby konsystencja kaszki się z potrzebami niuni zgadzała ;D ;D

Edytko, ja robię raczej gęstą, bo podaję łyżeczka :), a po kaszce za jakieś 2 godz. podaję jabłuszko i zatwardzeń nie ma. To znaczy, kupka nie jest luźna, ale zatwardzeń nie ma :)

Aniulka, Twoja pediatra chyba lubi małe tłuścioszki ;D. Ja znan dziecko, które mając 13 mcy waży 9 kilo. Drobniutkie - owszem, ale wcale źle nie wygląda. :)

Czyli według niej Kama powinna teraz ważyć 6900? Ładny klocek byłby z niej ;D

reklama
U nas po kaszce są zaparcia i mocne bąki. Staram sie małej podać coś do picia ale nie zawsze chce. Dostaje kaszkę na noc więc specjalnie jej za snu potem nie wyrywam. Dzisiaj ślicznie spała od 19.30 do 6. Zjadła i pospała do 7. Myślałam, że chociaż w weekend da mamusi pospać troszkę dłużej :p :p Nie ma zlituj się....hihii

Do góry