reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Paris ma wysypke - od 4 dni daję jej marchewke i marchewke z ziemniakami
ale kilka dni temu zjadłam ciastko z odrobiną jakiegoś kremu i kurde teraz nie wiem czy to ta marchewka ja uczula, czy to moja sprawka :(

reklama
Ja tez mysle ,ze to raczej nie marchewka
Mojego dzidzia uczula np.banan ale zanim do teo doszlam to obwinialam proszek do prania, zmiekczacz, kaszke ryzowa i jeszcze pare innych rzeczy :) :) :)

mam nadzieje ze to nie marchewka :)

mamą butelkowym jest łatwiej odszukać uczulające produkty

może mi sie w końcu uda znaleść co konkretnie uczula moje dziecko ::)

Izis ja uważam że jak Kubuś zjadł pół słoiczka to na początek i tak bardzo duzo. Mój Łukasz tez nie zawsze zjada cały słoiczek . Dzisiaj np nie chciał wcale i zjadł zaledwie trzy Łyzeczki.

Dziewczyny mają racje . Powinnas zacząc od dan takich dla 4 miiesiecznych dzieci i pomału wprowadzac nowości tak jak to się robi dzieciom butelkowym od 4 miesiąca. Z mięskiem wstrzymaj się do 8 miesiąca bo Kuba jest cyckowy i wszystko daje się takim dzieciom z dwu miesięcznym opóźnieniem

izis

warzywa (ja biorę marchew, ziemniaki, kukurydzę z puszki, pietruszkę, brokuły, groszek zielony, kalafior - oczywiście nie wszystkie na raz tyko kilka z tej grupy) w ilości "na oko" (a dzisiaj zważyłam i wyszło mi około 150 gramów) obieram i kroję w kostkę

wrzucam do garnuszka, zalewam wrzątkiem tak, żeby były przykryte, dodaję łyżkę oliwy z oliwek ( można masło jak mały nie ma skazy) i gotuję pod przykryciem 20-25 miut na malutkim ogniu. Trzeba pilnowac i jak za bużo wody wyparuje to dolac świeżej.

Jak już się ugotuje to przecieram przez plastikowe sitko prosto do miseczki, wodę z gotowania dolewam żeby miało konsystencję gęstej papki - akurat podczas przecierania zupka osiąga temperaturę odpowiednią do jedzenia i od razu ją podaję. Ale jak będę miała chwilę czasu to spróbuję zmiksowac zupkę malakserem.

Dziewczyny, mam pytanie :)

Kamila dostaje raz dziennie kaszkę jabłkową. Zjada też codziennie po pół słoiczka jabłka. Teraz chcemy wprowadzić marchewkę, ale nie wiem, czy wycofać się z jabłka w tym czasie, czy dać i jabłko i nowość - marchewkę?

Poradźcie :)

hihi, tylko chyba musisz większą ilość tego ugotować Gosiczka, bo tak to cała porcja dla Kuby zostanie NA malakserze ::) ;D ;)

moniu ja daje codziennie i jabłko i zupkę, bo marchewka trochę zatkała mi Majkę ;) ale bez kaszki

reklama
cześć dziewczynki.

Mój Łukasz zjadł dzisiaj cały słoiczek obiadku i jeszcze dopił sie mleczkiem bo mu mało było :o :o :o

Monia marchewkę podaj jako obiadek albo jako deserek zamiennie z jabłuszkiem. Jeden dzień to jeden co innego

Z marchewką nie wolno przesadzać, bo się dzieci żółte robią od nadmiaru. Jeśli zauważycie że robią się dzieciom stópki i dłonie żółte to nalezy przestać podawac marchewkę, ponieważ oznacza to że została przedawkowana, a nadmiar może źle wpływać na wątrobę.

Do góry