reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

ale to nie regula bo czesto dojadamy na spacerku jakis sloiczek,calego banana.Wszystko zalezy od pory obudzenia i dnia.

Chyba dobrze Jula przybiera na wadze .Pediatra twierdzi ze jest Oki.

Slyszalam ze jak dziecko malo przybiera to brak takze tluszczu bo to jest czesto blad w szykowaniu obiadkowych dan.Polecaja dodawania pare lyzeczek maselka lub oliwy z oliwek.

reklama
Dzis jest troszke inaczej bo przed spacerkiem dostala pierwszy raz kaszke na mleku truskawkowa i bardzo jej smakowala .Zjadla jej dosc duzo jak na nowosc :)
a po spaceku obiadek wiec jak widzicie nie ma codziennie tak samo i o tej samej godzinie.Staram sie zeby przerwy miedzy karmieniami byly tak okolo 3h choc i czasem dluzsze sa..

Sorki ze tak w 3 probach napisalam to ale tak wyszlo ;)

edyta27 pisze:
Martusia, a robiłaś ją na modyfikowanym mleku?

edytko ja ta kasze manne ugotowalam na wodzie, zrobila sie bardzo gesta i wymieszalam ja z mlekiem modyfikowanym, w smaku byla dobra, ale corci nie smakowalo, wiec zjadla mamusia :)

drugi raz tez ugotowalam na wodzie ale dodalam starte jabluszko i tez sie nie zachwycala.

Joanna MK pisze:
Misiako a ile razy w ciagu nocy Majeczka zjada cycunia

To zalezy, 2,4 razy, ale nie chce juz za bardzo jesc, bardziej cycka niz je. Ostatnio tez nie wstaje do niej od razu bo czasem cos pomruczy, zalka, przewroci sie na drugi boczek i zasypia.
Musze tylko uwazac, bo tez zdazylo mi sie juz sie sie rozbudzila i 2 h sie bawila ;) ;D

Kurde dziewczyny musze sie pochwalic bo normalnie dumna jestem z mojej cory ;D ;D ;D

Dzis na kolacje zjadla 140 ml kaszki malinowej na mleczku NAN2 (tak na gesto) przez butle i smoka trojprzeplywowego z AVENTU ;D ;D

Jak nie chciala jesc tak dzis chycila smoka i od razu zaczela ciagnac az w szoku bylam ;D
Cisze sie bardzo, ze wreszcie dobralismy odpowiednia butle, ktora odpowiada mojej niuni ;D
Mam nadzieje, ze to nie tylko jednorazowy wyczyn ::)

Brawo Sandrusia zrobilas dzis mamie wielka frajde..byle tak dalej :)

U nas tez dzis bylo z kaszka na mleczku o niebo lepiej bo zjadla na gesto prawie cala porcje jaka szykuje czyli okolo180ml (a szykuje 220ml wody +7 lyzeczek mleka i kaszka na oko)

dobrze ze nie widzi sernika ktorym sie zajadam..hihihi..spi smacznie.

Kupilam dzisiaj takie paluszki ptysiowe sa twardawe i spalaszowala prawie calego na spacerze.

no to jednak Rozi je mało :( ona nigdy w życiu nie zjadła nawet 150ml gęstej kaszki. próbowałam różnych smaków i różnych firm ale to nie działa.

8- 100ml nutramigenu z odrobinką kleiku ryżowego, więcej nie zje.

11- pół kromeczki chleba, albo biszkopcik

14- obiadek mały słoiczek, albo wcale. zaczęłam sama gotować jej odbiadki ale to nic nie pomogło

17- deserek (tylko jabłka, albo jabłka z morelami), naszczęście zjada cały, czasem dopije jeszcze tak ok 50 ml nutra

20- ok 150ml nutra

przez cały dzień wypije łacznie jakieś 200ml herbatki albo soczku. w nocy niec nie je nic nie pije.

kaszki są be, chrupki tak uwielbiane też już poszły w odstawkę. zupki i obiadki je tylko te "pierwsze" te doroślejsze większe słoiczki nadają się do plucia.
nutramigen ostatnio też służy do plucia, chyba zmienimy mleko, tylko na jakie, bebilonem pepti też pluje! a może skaza już minęła ::) trochę się boję eksperymentów, ale chyba będę zmuszona.

Tuniu, ale Rozulka je przepisowo, co 3 godziny.... Dzieciaczki w tym wieku powinny już nawet co 4 godzinki wcinac. Może dlatego Rozalka je mniej, bo częsciej??

Jesli dobrze przybiera na wadze to nie musisz sie martwić. Widocznie takie porcje jej starczają.

Łukasz je dużo ale ma bardzo szybką przemianę materii. Dlatego wina duuużo. Ostatnio zrobił się bardzo ciężki. Postawię go jutro na wadze łazienkowej.... zobaczymy czy waga drgnęła ponad dychę

reklama
Łukaszek na pewno coś przybrał. Przy jego apetycie ;)
Robercik też mi się wydaje taki ciężki, ale narazie nie sprawdzę ile waży, bo nie mam wagi. Jeszcze się nie dorobiłam. Tak też pozostało mi czekać do kontroli. Właśnie przypomniało mi się, że muszę sprawdzić na kiedy mam wizytę w poradni do której chodzę z Robertem ::) Ale to za chwilę. jeszcze posiedzę sobie na bb :)
Tunia tak jak pisała Aniulka. nie musisz się martwić, jeżeli Rozi ładnie przybiera na wadze :)

Do góry