reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Ale wasze dzieci fajnie jedza ;D

Aniulka tylko pozazdroscic takiego glodomorka :)

Moje cora ostatnio staje sie niejadkiem :( I nie wiem co robic, bo ladnie wyglada i dobrze wazy i kazdy mi mowi zeby jej jedzonka nie pchac.
Nie pcham, ale mam nerwy jak podchodze z lyzeczka aona ustka zamyka tak mocno ze az sie czerwona robi i kiwa glowka na nnnniiiiiiiieeeeeeeeee. Co chwilka probuje jej cos nowego dac i wyrzucam i tak kilka razy. Bo nigdy nie chce.

Dzis zjadla:
9 rano sniadanie 1 kromeczka chlebka z maselkiem i z szyneczka oraz 200ml herbatki jablkowej,
11 troszunia cycunia, powiedzialabym ze umoczenie jezyczka ;)
14 jeden biszkopcik,
15 obiadek zupka jarzynowa z mieskiem ze schabu zageszczona kaszka manna (zjadla dosc sporo),
17 pol ogorka zielonego,
18 1 malutka kromeczka z maselkiem i dzemikiem ,
19 do spania caly cycus mamusi.
Jeszcze w ciagu dnia wypila 200ml soczku z woda.
Pewnie sie obudzi z 2 razy w nocy na cycusia ;)

Czy to nie zamalo ? ? ? ?
Nie wiemczy ja popadam w jakas paranoje jesli chodzi o jedzonko ???

A tak to je juz duzo roznych rzeczy i zazwyczaj smakuja ;D
Nie moze byc nic innego na sniadanko jak chlebek z maselkiem i dodatkiem ;D
Najbardziej smakuje nasz obiadek, wszystko zje co jej dam :)
Sloiczkowe smakolyki odeszly na dalszy plan zje albo na swierzym powietrzu, albo w gosciach bo w domku nie zabardzo smakuja.

Kupilismy wczoraj butelke z aventu.
Bardzo jestem zadowolona bo jest taka jak chcialam ;D Butla + smoczek trojprzeplywowy + uchwyt + ustnik do niekapka
Jezeli butla ze smokiem sie nie sprawdzi to zostaje niekapek :)

No i dzis sprobowalam zrobic mleczko na kolacje. Butla sie podobala, smoczek tez, ale zawartosc niezabardzo, krzywila sie kichala, prychala i poprostu tego pic nie chciala :(
I co ja mam zrobic ani kaszek, ani mleczka. I pozostanie chyba tylko cycus.

reklama
Martusiu wcale tak mało Sandrusia nie je. :)

Mam małe zastrzezenie jeśli mogę: godzina 14 biszkopcik, godzina 15 obiadek.... Zmień kolejność. Zapchała sie biszkopcikiem i dlatego nie chciała jeśc konkretów.

I druga sprawa herbatki i soczki sa słodkie. Starajcie sie nie dawac dzieciom pic bezposrednio przed posiłkiem. Najlepiej w trakcie jedzenia dawajcie popijac albo jeszcze lepiej dopiero po jedzeniu. Herbatka i sok też syci i przez to dzieci nie mają ochoty na konkrety.

I taka moja mała sugestia Martusiu: zielony ogórek na wieczór?? Nie ma później Sandra problemów z brzuszkiem i zasypianiem?? ogórki są ciężkostrawne i raczej nie dawałabym na noc. lepiej zamiast biszkopcika o 14.A biszkopcika o 17 zamiast ogórka

Mam nadzieję ze Cię nie uraziłam moim wywodem. Chciałabym Tobie pomóc skoro się martwisz...

Martusiu myślę ,że Twoja córeczka je zupełnie normalnie.Weronika je podobnie tyle że ostatnio objada się chrupkami kukurydzianymi i zasmakowały jej ziemniaki.Czy oprócz zupek podajesz tez jej drugie dania? Ja zaczęłam Weronice dawać ostatnio pulpety z mięsa indyka z ziemniakami i buraczkami.Trochę obawiałabym się ogórka,ale jak jej nie szkodzi to niech je na zdrowie :)

Dzieki Aniulka :-*

Wcakle sie nie obrazilam, a wrecz przeciwnie bardzo sie ciesze, z emi to wszystko napisalas ;D :)

Wiec tak:
Ten biszkopcik byl podany nie przeze mnie, bo ja w tym czasie bylam na masazu.

Herbatki i soczki nie daje przed jedzenie ale w trakcie, do popijania chlebka. Moze sprobuje dac jak wszystko zje, ale watpie czy to sie uda bo ona tak jak ja duzo pije podczas jedzenia.

Po ogorku nigdy nic jej nie bylo, od razu zasypia i brzuszek tez nigdy jeszcze nie bolal po zadnym jedzonku.
A dostala go dlatego o tej porze bo ja sobie kroilam i jak zobaczyla to zyc nie dala dopoki go nie dostala w lapke ;)

Aniulko takie menu nie jest codziennie to byl przyklad z dzisiaj :)
Mam prosbe. Jesli jeszcze bedziesz miala jakies sugestie to czekam ;D I bardzo ci dziekuje za podpowiedzi :)

Moze dlatego sie martwie bo nie zje porcji pozadnie tylkopotroszku a czesciej i nie zawsze to jest konkretne papu ;)

Milenko oczywiscie, ze jej daje drugie dania :)

Je ziemniaczki z mieskiem i mrcheweczka, kasze lub makaron z sosem i miesko, ryz, Lazanie jadla.
Kurcze ona duzo je z dan obiadkowych ;) i to chyba jej najbardziej smakuje oprocz cycusia oczywiscie :)

Moze naprawde przesadzam ;) Z tym jej jedzeniem.
Ale mlika modyfikowanego i kaszek nie chce.

Martusiu ja uwazam tak jak Aniulka, z tym biszkopcikiem i soczkiem :)
Nie martw sie Sandrunia naprawde super wyglada, a podobno okolo roczku dzieci czesto maja problem z jedzonkiem i nie odbija sie to na ich zdrowiu. Ale mysle, ze Twojej niuni ten problem nie dotyczy i naprawde duzo je i ma zroznicowana diete, na pocieszenie napisze Ci co pochlania Majeczka:
-po przebudzeniu 6 cycus,
-7.30 210 ml bebilonu z kaszka,
-11.30 desrek,
-13.30 bebilon 150ml,
-16.0 zupka (ostatnio gustuje w sloiczkach, ale je ok.120 g, chyba ze cos bardzo jej smakuje to 190g),
-17. cycus
-19.0 bebilon z kaszka 250ml.
W miedzy czasie daje jej wode, ewentualnie herbatke. I podjeada nam z talerza ser zolty, danio, jajecznice, wedlinke. Juz chyba malo jest rzeczy ktorych nie jadla.

Aniulko i Anineczko pozazdroscic chlopakom apetytu :) ;)

Misiako a ile razy w ciagu nocy Majeczka zjada cycunia?

Martusia mysle ze nie masz powodu do zamartwiania sie.Sandrunia dobrze wyglada i wbrew pozorom to co napisalas to jest calkiem ,calkiem :)

U nas juz wieczorne cycolenie odpada bo JUla zasypia z tatusiem,za to w nocy sie budzi i cycoli.Dalam jej dzis w trakcie jedzenia kaszki troche jajecznicy bo tak sie darla,ze ho,ho chyba ludzie ja slyszeli na ulicy ;)

reklama
Ja Łukaszowi tylko do butli daję kaszkę. Jak widzi tyle smakołyków to nie mam sumienia katowac go kachą, kiedy my zajadamy chlebek z szyneczką ;D ;D

Do góry