reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

dziewczyny które mają problemy z dziećmi nielubiącymi mleka Martusia , Edytka
spróbujcie kaszki manny na mleku modyfikowanym po 9 miesiącu
Marcel ja uwielbia ::)
napoczątku zjadał całą miseczkę łyżeczka
teraz mu podaje butelką bo niestety jest zbyt ruchliwy i karmienie łyżeczka wyglada tak ,ze chodze za nim bo w krzesełku nie posiedzi długo :p :-[

reklama
Moja mama ostatnio też mi radziła, żebym spróbowała z kaszą manną ale miałam opory, ale skoro Wy mówicie, że wolno to spróbujemy. Tylko jak ja zrobić na modyfikowanym? Przecież kasze to trzeba zagotować, a mleka chyba nie wolno? Czy wolno?

Sprzedają taką kaszkę mannę Bobovity po 9 miesiącu jest ona juz na mleku modyfikowanym.Weronika jadła dzisiaj rano na śniadanie.Smakuje jej tak sobie ,ale ona za kaszkami ogólnie nie przepada.

Myślę, że to normalne, że dzieciaczki już nie chą jadać z takim aptetytem kaszek, jak mają inne smakołyki. A takie jakie jadają inni jest zawsze lepsze :) Jeszcze jest jeden problem (dla nas oczywiście, nie dla pociech ;)) taki już prawie roczny brzdąc robi się już coraz bardziej samodzielny i nie chce być już karmiony, woli sam spróbować jeść >:D Może to wyglądać na brak apetytu, a on się domaga samodzielności. Nauka nas może trochę kosztować. Niestety, bo [po takiej nauce czysto nie jest i jest jeszcze problem, że nie wiemy ile zje ten nasz maluszek ::) :)
Właśnie od tygodnia Robert też zaciskał buźkę i machał rączkami tak, że akurat trafiał w miseczkę i częśc zawartości leciała trochę na mnie, trochę na podłogę i na niego :laugh:. Jak dałam mu łyżeczkę uspokoił się. Teraz daję mu łyżeczkę i miseczkę osobno. On jest zajęty nauką, a ja w tym czasie z drugiej miseczki daję mu jedzonko i jest naarazie ok. Pewnie niedługo nie pozwoli się nakarmić i sam będzie chciał jeśc Trudno.
I tak sie cieszę, że dopiero teraz tak robi, bo Sara jak miała 10 miesięcy nie pozwoliła sie nakarmić. Po każdym jej samodzielnym jedzonku, musiałam krzesełko wsadzać do wanny, żeby je umyć. Ale dzięki temu, że jej na to jej pozwoliłam szybciutko nauczyła się sama jeść ;D

:D Karioka my tez tak jemy z 2 miseczek ;D troche jest sprzatania, ale przynajmniej daje sie nakarmic

dziewczynki ;D Wasze posty jak zwykle mnie uspokajaja, bo Milenka wg mnie tez niejadej maly ;D, ale przybiera
rano je mamusine mleczko do pelna ;D
okolol 10tej 250ml gestej kaszki na soczku i wodzie - lyzeczka
11 buleczka
12 cycus na zasniecie
15 obiadek - gesciocha miesno-warzywna
17 deserek - owocek, biszkopcik, chrupki
19.30 250 ml gestej kaszki lyzeczka
21 cycus na zasniecie

reklama
8 - Jula cycunio na dzien dobry
11 - sloiczek marchew z jabluszkiem hippa(w miedzy czasie pare kuleczek nesqicka czeko :)
12 - przed zasnieciem cycunio (ale tu tylko coby sie napic bo szybciutko zasypia)
15 - gesta zupka z meskiem(duzy talerz gleboki) i jakies 30min pozniej
cycolek do zasniecia i podobnie jak wyzej napisalam szybko zasypia.
17- owoce swieze lub platki ryzowe z owocami oraz dojada ze mna moj obiadek
21 kaszka na mleku nan2hai tutaj pol talerza gestej kaszki znika

od dwoch dni jest tylko 1pobotka ok 3 na cycunia

miedzy czasie podjada wszystko co tylko mozna,ostatnio jest jeszcze danonek,flipsy i wiele innych pysznosci.pieczywa nie daje ale za to wedlina znika szybciutko i sama sie czesto karmi :)
pije duzo herbatki itp w ciagu dnia

Do góry