reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Wisienko zazstanawiam sie czy konsultowalas z kims sposob zywienia? Np z HV w baby clinic? Bo mi powiedziala ze ogolnie Dominik ma jesc wszystko to co my, np. jesli jemy pozno obiad to zostawiac mu na drugi dzien w lodowce. No ale ja nie slucham i daje mu sloiczki.

Davidek jest juz na STAGE 2??

anitt konsultowałam, ale z tego co ona mi zaproponowała to on niechce jeść :-D:-D . a inna pani - pomocnik HV dała mi taka kartke po polsku jakie warzywa i owoce podawać i to wszystko, jak jej powiedziałam jak go karmie to powiedziała że ok, tylko żeby dawała mu jeszcze sztuczne mleko, ale on za chiny nie chce.

a z tym 2 razy mleko to jakaś głupota, bo ja ostatnio gdzieś czytałam że ponad roczne dziecko powionno minimum 2 razy dostawać mleko, to co dopiero takie maleństwo:confused:
ja jeszcze karmie tylko stage 1, stage 2 jest od 7 miesiąca, to wejde w nie dopiero jak dawidek bedzie mial z 7,5 miesiaca.

reklama
Wow... Anitt... wszystko to co my??? A jak masz schabowego i frytki??

No wlasnie dlatego nie slucham i daje mu sloiczki. :)))

Wisienka ja juz daje stage 2 i maly sobie swietnie radzi z makaronem i innymi rzeczami co jest w tym. babka powiedziala mi zeby juz nie dawac mu jedzenia dla niemowlakow, tzn np. baby rice. Domisiowi smakuja te sloiczki, owsianke tez lubi (robie na mleku aptamil z kartonika). A herbatniki z Heinz-a uwielbia, wyszukuje to ostatniego okruszka. Wiem ze Domis nie bedzie jeszcze dlugo jadl z nami obiadow, chyba ze zaczne mu gotowac osobno, ale jakos wole sloiczki.

Kurcze tylko juz po raz kolejny ma po indyku kilka czerwonych kropek, a podobno jest najmniej uczulajacy :confused: Po kurczaku jest ok, nie wiem o co chodzi.

No wlasnie, ale w takim razie co z reszta jesli na malo uczulajacego indyka tak reaguje? No ale chyba tylko na niego z tego co zaobserwowalam.

Moj mial odruch wymiotny pierwszego dnia ale bardzo polubil.

A Kacper zjadł dziś nowy słoiczek z Hippa 200 g Zupka i zjadł cały słoiczek bez problemu :tak:. Ale za to ostatnio coś nie chce zjeść rano kaszki hmmm ...:baffled:

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki bez problemu zjadają jedzonko o innej konsystencji niż papka?Do tej pory z Kuba pięknie wszystko zjadał,a teraz daję mu zupki i obiadki z Bobo Vity takie z grudkami np.rosołek z cielęciny z ryżem lub potrawkę z jarzynkami i jest masakrycznie.Najpierw się krzywi,plyje a następnie strasznie płacze.50g potrafi zjadać na siłe nawet 45min.Kupiłam parę tych słoiczków i teraz je miksuję bo inaczej nie da rady.Kurcze,wiem że mały musi zjadać inny pokarm niż papka żeby uczył się gryzć i miał prawidłową wymowę i zgryz(tak wyczytałam w jakiejś mądrej książce.)Poradzcie coś.
Pozdrawiam.

Nie mialam tego problemu netka, ale jedyne co moge powiedziec- nie wpychaj dziecku jedzenia na sile... Moze sie w ogole zniechecic a wtedy dopiero bedzie problem. Dajesz malemu jakies jedzonko w raczke?? Jakies chrupki czy cos? Moze sie przekona wtedy ze jedzenie nie musi byc prawie plynne. Moj maly pierwszego dnia mial odruch wymiotny po makaronach ale bardzo szybko sie przekonal i wsuwa teraz duzo lepiej niz papki.

NEtka kurcze nie poradze Ci nic:-( mój wcina dosłownie wszystko..arbusa, jabłka gruszki, malinki banany, miesko gotowane a nawret biale miesko z grila, kalafiorka ale samego nie lubi - musi miec na widelcu i kalafir i ziemniaki -słoiczki wszelkie i im wiecej grudek mają tym lepiej...
Anitt ma racje dajesz mu do rączki ? to wasnie dzięki temu tak myśle nauczył sie gryźć...najpierw chrupki, potem biszkopty...itp

powodzenia kochana zeby Kubuś polubił jedzonko:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zamiast jedzonka mały woli do rączki kubeczek:-D.

Załączniki

• SSA41026.JPG
    SSA41026.JPG
    270,5 KB · Wyświetleń: 32
Do góry