reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

jejku netka jak Kubuś ma czysto na stoliczku:-) u mnie jak Kapik zasiadzie i dostanie amciu to poprostu wszystko jest tak brudne i oblepione:-) oj porządny facet z Kubusia będzie;-) hihih a foteczka świetna;-)

a i zapomniałam Kapik ma taką samą miseczke z uszami hehe i ją uwielbia!! ............JEŚĆ:-):-)

reklama
Dziewczynki no to wygląda na to że wszystkie mamy dobry gust jeżeli chodzi o miseczki:-D:-D:-D
Sabinko Kubuś miał tak czysto na stoliczku kiedy jadł papki,a teraz wszystko jest tak upaciane,że nawet szkoda gadać.Ale mam nadzieję że masz rację i wyrośnie z niego porządny facet.
Właśnie wróciłam do domu z kolejną paczką chrupek,miałam nadzieję że coś się zmieniło i.....nic.Zero zainteresowania.Zjadłam chyba z pół opakowania pokazując małemu że to papu, ale brzdąc jest twardy i nie dał się przekonać.
Całuski dla Waszych małych psotników:tak::tak::tak:.

Dzisiaj kupiłam Indze spaghetti z kurczakiem z gerbera myślałam, ze koleżanka zje wszystko łącznie ze słoikiem. Bardzo jej smakowało:-)

Bira ja kupuje spaghetti Hippa to Hania tak samo je palaszuje,jak inne obiadki zje max pol sloika tak ten sloik schodzi na jednym posiedzeniu :-)
nawet mi tak super to pachnie ze apetety zaostrza :-D:-D

Lilka, kurcze ja miałam tak samo. Myślałam, że mi język do tyłka ucieknie. Miałam nadzieję na jakieś resztki, ale obeszłam się smakiem. Nie wiedziałam, ze Hipp też ma spaghetti. Zresztą w sklepie w którym dzisiaj słoik kupiłam tylko gerbera mieli.

Mój Dorek też nie ma najmniejszego problemu z jedzeniem czegokolwiek
Jest mega wielkiem obrzertuchem
Jadłby ciągle i na okrągło
Obiady to pochłania normalnie jak szalony ostanio zjadał mi słoiki po 250gram z bobvity te po 12 miesiacu co pisalm kiedys o nich-masakra
Te bardzo lubi ziemniaki z sosem,brokuły,miesko z kurczaka gotowane,ananasa,arbusa,nektarynki,teatralnego
Ostatnio zajada sie kanakami mlecznymi

Wszystko co je ktos inny poza nim to jest stekanie kwękanie zeby mu tylko troche dać,jest zabujczo śmieszny

Ale i tak trzymam sie programowo naszego jedzenia,bo nie chce aby Dorek był kiedyś otyły.
rano mleczko z kaszką 210-240ml
11.00 - obiad 190 gram
15.00 - deser (owoc,zazwyczaj banan + kaszka z 4 łyzeczek)
20.00 - mleko z kaszką 180-240ml zalezy jaki ma dzień

do tego 300ml soku plus woda jakie 150ml

między 15-20 czasami pół kanapki mlecznej lub inny rarytas w postaci biszkopta chrupka :)

mam pytanko do mam tu w angli mieszkajacych..........

słyszałyście może o jogurtach Yoplait 'Petits Filous' :confused::confused: są 2 rodzaje takie większe kubeczki i takie malutkie - coś jak w PL danonki i też pisze na nich że wzmacniaja kości, no ale jak nie raz było powiedziane że danonkow nie dawac przed 3 r, ż a na tych jogurtach pisze ze juz mozna podawac od 4-6 miesiaca no i o dwczoraj zaczelam mu dawac......
tez je dajecie?co o tym sadzicie?

mam pytanko do mam tu w angli mieszkajacych..........

słyszałyście może o jogurtach Yoplait 'Petits Filous' :confused::confused: są 2 rodzaje takie większe kubeczki i takie malutkie - coś jak w PL danonki i też pisze na nich że wzmacniaja kości, no ale jak nie raz było powiedziane że danonkow nie dawac przed 3 r, ż a na tych jogurtach pisze ze juz mozna podawac od 4-6 miesiaca no i o dwczoraj zaczelam mu dawac......
tez je dajecie?co o tym sadzicie?

mnie mamy pewnie zaraz zlinczuja ale ja daje mackowi normalne jogurty brzoskwiniowe bo to jego ulubione no i nic mu nie jest, ostatnio pochlonal prawie caly duzy (troche mnie to przerazilo, no ale apetyt mial w polandzie) teraz w anglii tez je, ale te "ala petitki " mu wogole nie podchodzily-za geste chyba no i inny smak ;)

reklama
Do góry