reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

SORRY ....ja wiem ze to pytanie sie powtarzalo juz 100 razy ale nie chce mi sie przeszukiwac watku ................
wiec........ile razy wasze dzieci jedza bo w jednej ksiazce czatalam ze 5 razy w innej ze 6 (w tym maly podwieczorek) a ja sie czasem nie wyrabiam na 5
maly spi do okolo 6 czasem dluzej 1. zje pozniej 2 raz okolo 10 pozniej roznie zalezy jak dlugo spi czasem do 14 czasem nawet po 15 ............ no i tu problem z 4 razem bo maly z reguly zasypia kolo 20.30 wiec nie wiem kiedy dac 4 raz tak zeby przed snem jeszcze zjadl a z drugiej strony tylko 4 razy to chyba zamalo
Mirka albo już za późno dla mnie albo co ale nie kumam co ty napisałaś.
Napisz dokładnie lub wytłumacz mi łopatologicznie :baffled:

reklama
Mirka albo już za późno dla mnie albo co ale nie kumam co ty napisałaś.
Napisz dokładnie lub wytłumacz mi łopatologicznie :baffled:

:-D:-D:-D:-D
ja tez sie pogubilam

Mirka jesli chodzi o ilosci posilkow to Hania ma 5 w ciagu dnia
ale dzisiaj dzien skonczyl sie na 3 posilkach
mleko,caly banan,mleko :baffled:

aninieszka ..........ile razy powinno dziecko w ciagu dnia jesc ........to tak w skrocie wiem pisze bardzo nie popolskiemu ...zanika mi piekna polszczyzna z krotkimi , logicznymi zdaniami
postaram sie poprawic :zawstydzona/y:;-)

No więc tak:
Młody się budzi o 7-7:30 i nie je aż do 9-10:00.O tej godzinie zjada mleko i idzie znowu spać.
Jak wstanie dostaje słoiczek.Po 3 godzinach znowu mleko i prawdopodobnie idzie spać.
Po spaniu zjada słoiczek deserku.I na noc zjada mleko.
Czyli 5 posiłków.
Aha on samego mleka nie tknie.Musi być dosypana kaszka.
Czasem zje jeden posiłek mniej i jest to deserek.
Aha i je jeszcze czasem w nocy mleko.Czyli czasem 6 posiłków. :tak:

ale dzisiaj dzien skonczyl sie na 3 posilkach
mleko,caly banan,mleko :baffled:

lilka o kurcze :szok: a ja myslalam ze to Dav malo je
dzis zjadl caly sloiczek 125g :-):-) warzywa z kurczakiem, chyba musialo mu smakowac :-):-):-) co prawda zjadl to w 3 podejsciach ale wazne ze zjadl bo juz mnie wkurzalo wywalanie ponad pol sloika :baffled: w sumie za 3 podejsciem to mu bylo malo, to dalam jeszcze owocka to zjad pol kubeczka, az nie moge uwierzyc ze tak duzo :szok::szok: az sie nie moge doczekac jutrzejrzego wazenia.

U nas jest mniej więcej tak
1. pierwsza pobudka po nocce 5-6 (różnie) dostaje cycka idzie spac dalej
2. 7-8:30 zależy jak wstanie dostaje cycka
3. 12:00 słoiczek 190 ml obiad
4. 16:00 słoiczek deserek ostatnimi czasy "przysmak na sen" 190 ml
5. 19:40 180 ml mleka z dwiema łyżeczkami sinlacka

Po za tym jak jest ciepło do wypija soczek
i czasem pomiędzy posiłkami cycuś

Dziewczyny czy wy dajecie skarba kaszke+ owoce. Zastanawiam sie czy taki deser musi byc ciepły czy moze miec temperature pokojowa.Do tej pory dawałam małemu same owoce ale taki słoiczek 125g to juz za mało:)
ja tak robie od 2 miesiecy
owoce miele blenderem i dodaje do kaszki z wodą
przepyszny deser a i dodatkowe witaminy w postaci mleka nastepnego ktore zawiera kaszka.

pusia super mały wcina ,
moja mała od dwóch dni zaczeła ładnie jeść w ciągu dnia zjada słoiczek obiadku 125 ml i słoiczek deserku też mały , wcześniej jak zjadała pół słoiczka obiadku to sie cieszyłam, na kolację przed snem wypija ok 160ml mleka zagęszczonego kaszką i w ciągu nocki jeszcze 2 * po 100ml ajeszcze niedawno nie chciała jeść :-):-):-)

reklama
Do góry