reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

SORRY ....ja wiem ze to pytanie sie powtarzalo juz 100 razy ale nie chce mi sie przeszukiwac watku ................
wiec........ile razy wasze dzieci jedza bo w jednej ksiazce czatalam ze 5 razy w innej ze 6 (w tym maly podwieczorek) a ja sie czasem nie wyrabiam na 5
maly spi do okolo 6 czasem dluzej 1. zje pozniej 2 raz okolo 10 pozniej roznie zalezy jak dlugo spi czasem do 14 czasem nawet po 15 ............ no i tu problem z 4 razem bo maly z reguly zasypia kolo 20.30 wiec nie wiem kiedy dac 4 raz tak zeby przed snem jeszcze zjadl a z drugiej strony tylko 4 razy to chyba zamalo
Mirka albo już za późno dla mnie albo co ale nie kumam co ty napisałaś.
Napisz dokładnie lub wytłumacz mi łopatologicznie :baffled:

reklama
Mirka albo już za późno dla mnie albo co ale nie kumam co ty napisałaś.
Napisz dokładnie lub wytłumacz mi łopatologicznie :baffled:

:-D:-D:-D:-D
ja tez sie pogubilam

Mirka jesli chodzi o ilosci posilkow to Hania ma 5 w ciagu dnia
ale dzisiaj dzien skonczyl sie na 3 posilkach
mleko,caly banan,mleko :baffled:

aninieszka ..........ile razy powinno dziecko w ciagu dnia jesc ........to tak w skrocie wiem pisze bardzo nie popolskiemu ...zanika mi piekna polszczyzna z krotkimi , logicznymi zdaniami
postaram sie poprawic :zawstydzona/y:;-)

No więc tak:
Młody się budzi o 7-7:30 i nie je aż do 9-10:00.O tej godzinie zjada mleko i idzie znowu spać.
Jak wstanie dostaje słoiczek.Po 3 godzinach znowu mleko i prawdopodobnie idzie spać.
Po spaniu zjada słoiczek deserku.I na noc zjada mleko.
Czyli 5 posiłków.
Aha on samego mleka nie tknie.Musi być dosypana kaszka.
Czasem zje jeden posiłek mniej i jest to deserek.
Aha i je jeszcze czasem w nocy mleko.Czyli czasem 6 posiłków. :tak:

ale dzisiaj dzien skonczyl sie na 3 posilkach
mleko,caly banan,mleko :baffled:

lilka o kurcze :szok: a ja myslalam ze to Dav malo je
dzis zjadl caly sloiczek 125g :-):-) warzywa z kurczakiem, chyba musialo mu smakowac :-):-):-) co prawda zjadl to w 3 podejsciach ale wazne ze zjadl bo juz mnie wkurzalo wywalanie ponad pol sloika :baffled: w sumie za 3 podejsciem to mu bylo malo, to dalam jeszcze owocka to zjad pol kubeczka, az nie moge uwierzyc ze tak duzo :szok::szok: az sie nie moge doczekac jutrzejrzego wazenia.

U nas jest mniej więcej tak
1. pierwsza pobudka po nocce 5-6 (różnie) dostaje cycka idzie spac dalej
2. 7-8:30 zależy jak wstanie dostaje cycka
3. 12:00 słoiczek 190 ml obiad
4. 16:00 słoiczek deserek ostatnimi czasy "przysmak na sen" 190 ml
5. 19:40 180 ml mleka z dwiema łyżeczkami sinlacka

Po za tym jak jest ciepło do wypija soczek
i czasem pomiędzy posiłkami cycuś

Dziewczyny czy wy dajecie skarba kaszke+ owoce. Zastanawiam sie czy taki deser musi byc ciepły czy moze miec temperature pokojowa.Do tej pory dawałam małemu same owoce ale taki słoiczek 125g to juz za mało:)
ja tak robie od 2 miesiecy
owoce miele blenderem i dodaje do kaszki z wodą
przepyszny deser a i dodatkowe witaminy w postaci mleka nastepnego ktore zawiera kaszka.

pusia super mały wcina ,
moja mała od dwóch dni zaczeła ładnie jeść w ciągu dnia zjada słoiczek obiadku 125 ml i słoiczek deserku też mały , wcześniej jak zjadała pół słoiczka obiadku to sie cieszyłam, na kolację przed snem wypija ok 160ml mleka zagęszczonego kaszką i w ciągu nocki jeszcze 2 * po 100ml ajeszcze niedawno nie chciała jeść :-):-):-)

reklama
Do góry