reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Women coś się nie udało :sorry2:
Co do tych orzechów.
Czytałam i czytałam i są różne opinie.Raz,że od roku innym razem,że od 2 lat a innym,że od 3.
Ale to o orzechu we własnej postaci.
Myśle,że jak dziecko nie jest uczulone to może wsuwać te biszkopty.
Bo dziecko z alergią musi uważać najbardziej właśnie na te orzechy-arachidowe.
Tak więc Sabinko narazie się nie stresujemy :tak:

reklama
Inga dzisiaj dostała danonka:-) Jestem w szoku, bo jej smakował:-) Zjadła obiadek, a że jeszcze się za czymś rozglądała, to dałam tego danonka :-) Ciekawe jak długo będzie jej to jeszcze smakowało:-)

Women coś się nie udało :sorry2:
Co do tych orzechów.
Czytałam i czytałam i są różne opinie.Raz,że od roku innym razem,że od 2 lat a innym,że od 3.
Ale to o orzechu we własnej postaci.
Myśle,że jak dziecko nie jest uczulone to może wsuwać te biszkopty.
Bo dziecko z alergią musi uważać najbardziej właśnie na te orzechy-arachidowe.
Tak więc Sabinko narazie się nie stresujemy :tak:

kurcze nawet nie widziałam
hmmm
pisałam o tych chrupeczkach
ze jak tylko gdzies je zobacze to zaraz kupie
a widzialam je juz wczesniej ale sie sugerowałam tym ze są po 10 mc jak by te co teraz daje były lepsze hehe alez ze mnie glupia baba

a tych juz nie bede dawała do raczki malemu bo juz 3 razy mis ie dusił
bo zachłanny jest i prawie caly wklada do buzi troche rozmiekszy i łyka
wczoraj byla taka akacja
ze szok
wyciągałam mu z gardła paluchami bo sie dusił
szok

Inga dzisiaj dostała danonka:-) Jestem w szoku, bo jej smakował:-) Zjadła obiadek, a że jeszcze się za czymś rozglądała, to dałam tego danonka :-) Ciekawe jak długo będzie jej to jeszcze smakowało:-)

Bira nied awaj tych gowien tak szybko :no:
po 1.lekarze zalecaja jak juz dawac najlepiej po 8 meisiacu
a po 2 mam kolezanke chemiczke ktora mnie uswiadomila co to za syf....
chemia chemia chemia!!!
to samo owocowe jogurty

jesli juz to podawaj naturalny jogurt np. z dodatkiem jakigos soku smakowego Herbapol czy cos takiego

kazdy zrobi jak uwaza ale te danonki naprawde sa...nie dla dzieci :sorry2: szczegolnie tak malych

chemia chemia chemia!!!
to samo owocowe jogurty

jesli juz to podawaj naturalny jogurt np. z dodatkiem jakigos soku smakowego Herbapol czy cos takiego

kazdy zrobi jak uwaza ale te danonki naprawde sa...nie dla dzieci :sorry2: szczegolnie tak malych

Zgadzam się w 100% z tym co napisałaś

Ja kiedyś czytałam że te danonki zamiast uzupełniać wapno to je jakoś tam "wypłukują" - dla dzieci nie polecam

znalazłam taką opinię na necie ( i to kilka razy )

"Warto wiedzieć, że jeśli Danonki nie powinny być podawane dzieciom poniżej 3-go roku życia, oczywiście nie ma tej informacji na kubeczkach, ale podają jak się zadzwoni do nich na infolinię."

chemia chemia chemia!!!
to samo owocowe jogurty

Lilka ma rację produkty pełnomleczne lepiej podawać po 1 r.ż aby zminimalizować ryzyko alergii

dajesz te danonki danone?
hmmm mozna juz ???

Tak danonka danone. Nie wiem czy można, ale ona nie chce nic mlecznego jeść, więc chciałam jej trochę urozmaicić dietę.

chemia chemia chemia!!!
to samo owocowe jogurty

Nie załamuj mnie. Jutro w takim razie spróbuje małej podac zwykły jogurt... a te danonki sama zjem:baffled:

reklama
Bira ...uwierz ja tez szoka przezylam jak dziewczyny chemiczki zaczely pisac co to za syf!!
a ja w momencie kiedy K.juz pracowal w Norwegi,codzinnie kupowalam Milence Danonka i Kubusia do picia,bo myslalam ze dziecku podaje to co najlepsze!!!
ale sie przeliczylam...jak mnie uswiadomily o Danonku to normalnie z krzesla o maly wlos nie spadlam....o Kubusiu tez nie lepiej mwoily....od tego czasu przestalam podawac Danonki,a do picia kupowac zaczelam syropy Herbapolu do rozcienczania i bylam spokojniejsza ze dziecku takiej chemi nie funduje...

Do góry