reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

reklama
Anitt, Misia super fotki:-)

Ja jeszcze tylko na koniec wtrącę, ze cieszę się, ze już mam karmienie cyckiem za sobą. Na początku trochę żałowałam, ale teraz z perspektywy czasu jestem bardzo zadowolona. Inga to okaz zdrowia, zero alergii, rośnie i przybiera na wadze normalnie. Ja się wysypiam, mała się najada a ja mam nad tym kontrole, nie wisi na mnie cały dzień;-) Dla mnie te trzy miesiące to był max;-)

a ja wracam to tematu wątku:-) mamcie co karmia słiczkami od 6 miesiaca..
czy waszre dzieciaczki wcinają cały słoik ten duży obiadku???
np, tego Ragout...albo rosołku albo jeszcze innych??

Bira bo Ty napewno podawałaś Ingusi? jak to tam u Ciebie?? i innych mamusiek;-)

bo u mnie Kapik wcina prawie cały i jestem w szoku a mleka skubaniec mały zje max. 120! co za dzieciak:-)

Mirka dzieki;-) nie jestem sama...bo by mnie tu cyckowe zlinczowały:laugh2::laugh2:

Sabinka, Inga zjada cały ten duży słoiczek. Ona na takie jedzonko jest bardzo chętna... gorzej z mlekiem.

jednym ze składników który występuje w mleku matki a nie występuje w mieszankach mlecznych z krowiego mleka są LC PUFA (od ang.) - długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Jest to jeden z czynników (wśród wielu innych np czynnik genetyczny) który wpływa na inteligencję.

o wlasnie - o tym czytalam... dzieki;-):-)

dzisiaj pierwszy raz zrobiłam mojemu pierworodnemu pieczone jabłuszko. dla mnie pycha ale jego jakoś nie zachwyciło:sorry2:

co do zupek to Kapikowi ostatnio ugotowałam ziemniak marfefka;-) i piersiak z kurczaka ale wcinał...:-)

no i ciag dalszy jajek;-) ale nei jest źle chyba bo nic nie wyskakuje...;-)
a dziś dostał obiadek z fasolką! zjadł cały wielki słoik po czym za 30 minutek strzelił tak samo wielką kupę!:-) hihi

reklama
ja tez zaczelam czesciej malej robic sama jedzonko, no chyba ze cos jest niedostepne albo nie wiem jak zrobic jak np przecier z dyni:szok:jestem chyba za glupiutka bo nie wiem:zawstydzona/y::-pwiec dostala sloiczek jablko -dynia.

qrcze ale ona mi sie szybko najada tym "stalym" jedzonkiem, zje gora 6 lyzeczek i koniec, dam jej cyca zeby sie napila, pociagnie troszke i jest najedzona na dlugo, w zyciu mi nie zje calego sloiczka:sorry2:

dziewczyny a w jakiej porze dajecie obiadek?bo ja staram sie miedzy 12-14 ale nie zawsze sie udaje , aha i kiedy mozna zrezygnowac z jednego posilku cycowego?tzn dac na obiadek tylko zupke i wode czy cherbatke do popicia, bez mleczka?

Do góry