reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

reklama
moj 8400 wazyl 25 marca wiec musze go oszczędzać nie chce zeby był otyły w przyszlosci

ja tam byłam pucusia tak do 2 roku zycia. często małe dzieci dzieci sa takie słodkie pucusie.
ale fakt faktem zawsze sprawdzam na siatce centylowej w jakich granicach sie mały mieści.

Już doczytałam ile zjada Kapik i nie taki cienias bo moja też 2 razy po 120 i na noc 210 ale to max.Moja uwielbia śmierdzący Nutramigen:-D

Pusia a wiesz że mi to przypomina książkę kucharską z 81 roku:-Dwtedy pod koniec 1 miesiąca kaszę manną na pełnym mleku zalecano podawać.Czasy się zmieniają zalecenia również ale najważniejsze zeby własna intuicją się kierować

Ciekawe czy doktorka też przepisze nam to mleko Nutramigen i czy mu posmakuje:baffled:??

A co do tego cytatu to ja sie nie znam i jak na razie tez nic nie będę podawać bo Kacper też ze skazą

A co do wagi to powiem wam ile Kacper waży po wizycie 8 maja hmmm sama jestem ciekawa :-)

ale sie rozpisalyscie:-D:-D
a moim kleiku glutenowym nic:-:)-:)-(

co do jaj - to od 7-go m-ca pol zoltka co drugi dzien:tak::tak:

no i my lecimy na nowym schemacie zywienia, wiec u nas gluten jest juz od miesiaca... a zupki bez wywaru miesnego

Pisalyscie o mrozeniu zupek, a w czym je przechowywac?? Bo nie bardzo wiem... :-p:-p

Co do wagi to moj Skwareczek wazyl 25 marca 7900g, a teraz wizyte mamy 7 maja, wiec zobacyzmy (na wadze lazienkowej wychodzi k.8500g)

ale sie rozpisalyscie:-D:-D
a moim kleiku glutenowym nic:-:)-:)-(

co do jaj - to od 7-go m-ca pol zoltka co drugi dzien:tak::tak:

no i my lecimy na nowym schemacie zywienia, wiec u nas gluten jest juz od miesiaca... a zupki bez wywaru miesnego

Pisalyscie o mrozeniu zupek, a w czym je przechowywac?? Bo nie bardzo wiem... :-p:-p
Aniulko ja się na głównym wątku rozpisywałam o tym glutenie,a ty mi tutaj wywody robisz? :szok::angry::-p:laugh2::laugh2::laugh2:
Do mrożenia pokarmów można kupić specjalne pojemniczki,albo wlewać zupke do pojemnika na kostki lodu.
Wygodna sprawa,bo wyrzucasz sobie 3-4 kostki a reszte dalej zamrażasz :tak::rofl2:

Co do wagi to moj Skwareczek wazyl 25 marca 7900g, a teraz wizyte mamy 7 maja, wiec zobacyzmy (na wadze lazienkowej wychodzi k.8500g)

ja nie mroże więc nie mam pojęcia. Robię na 2-3 dni i daje tylko do lodówki.

Laski mam pytanko. Jak wygląda dzienny "plan" dnia jedzonka waszych szkrabów. co i ile dziennie jedzą??:sorry2:

reklama
mój młody waży teraz 8800 g.

u mnie w zeszlym tygodniu tez 8,800 wiec luzik-maly przeraza mnie z jedzeniem od kilku dni 2x dziennie wciaga kleik ryzowy jakies 230 +30-60ml mleka bo jest niedojedzony:szok:
no i caly czas mam jazde z kupkami-wlasnie robie marchwianke-moze cos zje:angry:bo za marchwia to nieprzepada:dry:
a mamuski i znalazlam fajna stronke z przepisami dla maluchow
oto ona: Książka Kucharska Dziecka - Przepisy dla niemowląt i małych dzieci

a i no wlasnie jak i co ile godzin jedza wasze pociechy??chodzi mi o rodzaje posilkow ;)

Do góry