reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

reklama
moj 8400 wazyl 25 marca wiec musze go oszczędzać nie chce zeby był otyły w przyszlosci

ja tam byłam pucusia tak do 2 roku zycia. często małe dzieci dzieci sa takie słodkie pucusie.
ale fakt faktem zawsze sprawdzam na siatce centylowej w jakich granicach sie mały mieści.

Już doczytałam ile zjada Kapik i nie taki cienias bo moja też 2 razy po 120 i na noc 210 ale to max.Moja uwielbia śmierdzący Nutramigen:-D

Pusia a wiesz że mi to przypomina książkę kucharską z 81 roku:-Dwtedy pod koniec 1 miesiąca kaszę manną na pełnym mleku zalecano podawać.Czasy się zmieniają zalecenia również ale najważniejsze zeby własna intuicją się kierować

Ciekawe czy doktorka też przepisze nam to mleko Nutramigen i czy mu posmakuje:baffled:??

A co do tego cytatu to ja sie nie znam i jak na razie tez nic nie będę podawać bo Kacper też ze skazą

A co do wagi to powiem wam ile Kacper waży po wizycie 8 maja hmmm sama jestem ciekawa :-)

ale sie rozpisalyscie:-D:-D
a moim kleiku glutenowym nic:-:)-:)-(

co do jaj - to od 7-go m-ca pol zoltka co drugi dzien:tak::tak:

no i my lecimy na nowym schemacie zywienia, wiec u nas gluten jest juz od miesiaca... a zupki bez wywaru miesnego

Pisalyscie o mrozeniu zupek, a w czym je przechowywac?? Bo nie bardzo wiem... :-p:-p

Co do wagi to moj Skwareczek wazyl 25 marca 7900g, a teraz wizyte mamy 7 maja, wiec zobacyzmy (na wadze lazienkowej wychodzi k.8500g)

ale sie rozpisalyscie:-D:-D
a moim kleiku glutenowym nic:-:)-:)-(

co do jaj - to od 7-go m-ca pol zoltka co drugi dzien:tak::tak:

no i my lecimy na nowym schemacie zywienia, wiec u nas gluten jest juz od miesiaca... a zupki bez wywaru miesnego

Pisalyscie o mrozeniu zupek, a w czym je przechowywac?? Bo nie bardzo wiem... :-p:-p
Aniulko ja się na głównym wątku rozpisywałam o tym glutenie,a ty mi tutaj wywody robisz? :szok::angry::-p:laugh2::laugh2::laugh2:
Do mrożenia pokarmów można kupić specjalne pojemniczki,albo wlewać zupke do pojemnika na kostki lodu.
Wygodna sprawa,bo wyrzucasz sobie 3-4 kostki a reszte dalej zamrażasz :tak::rofl2:

Co do wagi to moj Skwareczek wazyl 25 marca 7900g, a teraz wizyte mamy 7 maja, wiec zobacyzmy (na wadze lazienkowej wychodzi k.8500g)

ja nie mroże więc nie mam pojęcia. Robię na 2-3 dni i daje tylko do lodówki.

Laski mam pytanko. Jak wygląda dzienny "plan" dnia jedzonka waszych szkrabów. co i ile dziennie jedzą??:sorry2:

reklama
mój młody waży teraz 8800 g.

u mnie w zeszlym tygodniu tez 8,800 wiec luzik-maly przeraza mnie z jedzeniem od kilku dni 2x dziennie wciaga kleik ryzowy jakies 230 +30-60ml mleka bo jest niedojedzony:szok:
no i caly czas mam jazde z kupkami-wlasnie robie marchwianke-moze cos zje:angry:bo za marchwia to nieprzepada:dry:
a mamuski i znalazlam fajna stronke z przepisami dla maluchow
oto ona: Książka Kucharska Dziecka - Przepisy dla niemowląt i małych dzieci

a i no wlasnie jak i co ile godzin jedza wasze pociechy??chodzi mi o rodzaje posilkow ;)

Do góry