reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

reklama
Women ja nie daje wogole chrupek bo tutaj nie ma
ale co do smakowych to bym nie dala
na moje oko za wczesnie
pozatym te smakowe to juz jak dla mnie chemia

dziewczyny ostatnio gdzies czytalam ze jak mozna to nalepiej to 12 miesiaca zycia podawac sloiczki, chyba ze samemu ma sie bezpiezne zrodlo zdrowych warzyw i owocow

mnie np.te sloiczki nie przekonuja do konca
troche afer bylo i nie wierze juz tak do konca...
na poczatek sa ok,ale zeby roczne dziecko bylo tylko na sloiczkach to az dziwne dla mnie :sorry2:
moze pisze to z perspektywy pamieci czasow Milenkowych,bo ona majac roczek miala 7 zebow i troche dziwne by bylo jakby same papki zmielone dostawala :sorry2:

ale jak ktos chce to czemu nie

lilka nie wiem jak tam u ciebie ale tu sa sloiczki ze masz kawalki makaronu czy ziemniaczka/mieska :tak::-)
moj ma juz 5 miechow i jest tylko na cycu to ja sobie nie wyobrazam mu dac kiszonego za miesiac jak misia pisala ze wiku jadl jak mial 6 :szok::-D:-D

Antek jadł słoiczki do 1,5 roku :-D
Oczywiście nie same słoiczki bo gotowałam mu,ale tak je uwielbiał,że sam sobie z szafki wyciągał.
I tak jak pisze wisienka z cow&gate jest na przykład spagetti bolognese z nitkami grubego makarona lub Hipp z marchewką w kostke i groszkiem.Normalne żarełko zamknięte w słoiku a nie zmielone czy papki.

watpie czy Wiku jadl ogorka kiszonego majac 6 miesiecy!
raczej soku z ogorka sprobowal,trzymajac go sobie i sciskajac
niech ewentualnie Misia sprostuje

nie wiem jak to z tymi sloiczkami
ja tu patrzylam na sloiczki dla dzieci 12 miesiecy widze ze sa to papki
jakby byly kawalki makaronu czy cos to pewnie byloby widac...no ale tutaj wybor jest naprawde ograniczony
zreszta jak moja Hania na mleku modyfikowanym jest praktycznie od poczatku,potem miala jedzonka wprowadzane majac 3,5 miecha to napewno nie bede obiadkow jej dawac w wieku 11-12 miesiecy i dalej ze sloiiczkow

deserki spoko i soczki bede kupowac,Mila do dzis je i pije:happy:

co do glutenu to wlasnie te nowe zalecenia sa zeby wprowadzic go miedzy 5-6 miesiacem( mamy ktore karmia piersia) bo w tym czasie organizm kobiety wytwarza substancje w mleku ktore powoduja ze gluten jest lepiej tolerowany, dlatego tak wczesnie. Jesli nie wprowadzi sie w tym czasie to potem dopiero po 9miesiacu

reklama
anulka jak zaczelas wprowadzac soczki?? sama je robisz czy siegasz po gotowe i w jakich ilosciach po raz pierwszy podalas?

asix dzieki:-)
te przepisy sa dla cycusiowych czy butelkowych?

Do góry