elbra moglabys mi tez ptrzeslac ta ksiazeczke z przepisami dla maluchow?
kathhe@tlen.pl
z gory dzieki:-)
kathhe@tlen.pl
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DORIAN dostaje czasami kawałek chlebka lub bułeczki odrywam mu takie kawałeczki,i mu smakuje.
Dziewczyny a o co chodzi z tym glutenem,może mi któraś wyjaśnić,bo ciemna jestem.Wiem miej więcej ale .......poproszę o malutki referat na ten temat.
elbra moglabys mi tez ptrzeslac ta ksiazeczke z przepisami dla maluchow?
kathhe@tlen.pl
Oj nieprawda.Gluten powinno się wprowadzac stopniowo, u dzieci karmionych butlą od 6 miesiąca. Wg nowego schematu żywienia ok 2-3 g na dobę tj ok 2 łyżeczek tak aby organizm sie przyzwyczajał. gluten to to co jest w zbożach a więc w pieczywie, mace itd.Może się u dziecka pojawić nietolerancja glutenu czyli celiakia i wtedy jest problem dlatego trzeba wprowadzać stopniowo. Tyle teorii a tak naprawde jak my byłyśmy małe to nikt się nad tym nie zastanawiał i było w porządku.
Oj nieprawda.
Moja bratowa ma celiakie i dostała ją w wieku 9 miesięcy.Nie wiadomo czy to nie przez szybkie wprowadzenie
Ja tam wprowadzam w 10 miesiącu.Wtedy dziecko większe ,silniejsze ;-)
No chodziło mi o ten tekst,że nie prawda.Tyle teorii a tak naprawde jak my byłyśmy małe to nikt się nad tym nie zastanawiał i było w porządku.
Gluten powinno się wprowadzac stopniowo, u dzieci karmionych butlą od 6 miesiąca. Wg nowego schematu żywienia ok 2-3 g na dobę tj ok 2 łyżeczek tak aby organizm sie przyzwyczajał. gluten to to co jest w zbożach a więc w pieczywie, mace itd.Może się u dziecka pojawić nietolerancja glutenu czyli celiakia i wtedy jest problem dlatego trzeba wprowadzać stopniowo. Tyle teorii a tak naprawde jak my byłyśmy małe to nikt się nad tym nie zastanawiał i było w porządku.