reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

reklama
DORIAN dostaje czasami kawałek chlebka lub bułeczki odrywam mu takie kawałeczki,i mu smakuje.
Dziewczyny a o co chodzi z tym glutenem,może mi któraś wyjaśnić,bo ciemna jestem.Wiem miej więcej ale .......poproszę o malutki referat na ten temat.

DORIAN dostaje czasami kawałek chlebka lub bułeczki odrywam mu takie kawałeczki,i mu smakuje.
Dziewczyny a o co chodzi z tym glutenem,może mi któraś wyjaśnić,bo ciemna jestem.Wiem miej więcej ale .......poproszę o malutki referat na ten temat.

Gluten powinno się wprowadzac stopniowo, u dzieci karmionych butlą od 6 miesiąca. Wg nowego schematu żywienia ok 2-3 g na dobę tj ok 2 łyżeczek tak aby organizm sie przyzwyczajał. gluten to to co jest w zbożach a więc w pieczywie, mace itd.Może się u dziecka pojawić nietolerancja glutenu czyli celiakia i wtedy jest problem dlatego trzeba wprowadzać stopniowo. Tyle teorii a tak naprawde jak my byłyśmy małe to nikt się nad tym nie zastanawiał i było w porządku.

Gluten powinno się wprowadzac stopniowo, u dzieci karmionych butlą od 6 miesiąca. Wg nowego schematu żywienia ok 2-3 g na dobę tj ok 2 łyżeczek tak aby organizm sie przyzwyczajał. gluten to to co jest w zbożach a więc w pieczywie, mace itd.Może się u dziecka pojawić nietolerancja glutenu czyli celiakia i wtedy jest problem dlatego trzeba wprowadzać stopniowo. Tyle teorii a tak naprawde jak my byłyśmy małe to nikt się nad tym nie zastanawiał i było w porządku.
Oj nieprawda.
Moja bratowa ma celiakie i dostała ją w wieku 9 miesięcy.Nie wiadomo czy to nie przez szybkie wprowadzenie :dry:
Ja tam wprowadzam w 10 miesiącu.Wtedy dziecko większe ,silniejsze ;-)

Oj nieprawda.
Moja bratowa ma celiakie i dostała ją w wieku 9 miesięcy.Nie wiadomo czy to nie przez szybkie wprowadzenie :dry:
Ja tam wprowadzam w 10 miesiącu.Wtedy dziecko większe ,silniejsze ;-)

Niby tak bo według wcześniejszego schematu było w 10 miesiącu, ale jak dziewczyny dają już chleb czy bułkę to chyba się zgodzisz że gluten już wprowadziły.

CZYLI WNIOSKUJE ZE KUPUJE SIE GLUTEN W PROSZKU I DODAJE SIE DO MLEKA TAK?

reklama
Do góry