reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

dziewczyny moge zrobic malemu zupke z zamrozonej piersi z kurczaka??
bo mam kure i przeciez sie zepsuje, wiec poporcjuje i zamroze...

jak najbardziej:tak:

misia-niezly pmysl z tym porcjowaniem tylko musze gdzies poczytac jakie porcje powinnam dawac do obiadku, a i mam pytanko-miksujecie ta piers czy jak?
Asix ja miksuję blenderem

dziewczyny tak was czytam to jestem w szoku co juz wasze dzieci jedza i ze jedza tak ladnie :szok::szok::szok:
jaki ja bym sloiczek nie podala Davidkowi to zje z 5 lyzeczek i finito wiecej niechce, a i tak polowa z tego laduje na sliniaku, butli za chiny nie ruszy a jak podam soczek to nie wiem czy z 5 ml wypije :-(
jedyne co zje to biszkopta namoczonego w herbacie, albo kawalek suchej bulki mu nieraz daje, zreszta sam mi ciagnie reke i wklada do buzi. Chyba bedzie dluuuuuugi czas tylko na cycu.

lilka propo parowki to ja kiedys slyszalam co wkladaja, niektorzy to nawet papier toaletowy :szok:

Wisienka spoko jeszcze będzie tak jadał że nie nadążysz z kupowaniem:-D

w parówkach różne są świństwa ale papier toaletowy:szok:nie wiedziałam:no:

reklama
A nas jeśli chodzi o nowe papu to oczywiście poza cycuchem to codziennie Kacper dostaje sinlack (dwa razy - w dzień i przed snem zaraz po cycku) i codziennie jakiś słoiczek z deserkiem i obiadkiem i zależy ile zje za jednym razem jeśli coś zostaje a rożnie bywa to dostaje to następnego dnia . Dziś np zjadł od razu cały słoiczek deserku mus jabłkowo jagodowy. Deserki lepiej mu wchodzą niż obiadki. Obiadek to raczej pół na raz zje. Na razie daje mu tylko słoiczki po 4 miesiącu. No i to tyle co zjada Mój Kacperiusz :tak:.

Lilka i Misia widze ze nie jestem sama hmmmmm ja tam daje małemu rózne rzeczy do posmakowania nie ze go karmie nimi ale chce zeby znał smaki i nie wiedze w tym nic dziwnego,kurcze jeszcze chwila i bedzie mial pol roku,poza tym Dorian jest duze i silne chłopisko wiec mało co mu szkodziło raczej nie przypominam sobie rzeczy ktora by mu zaszkodziła.
Od wczoraj jestesmy na Nan2R

Mam pytanie do mam ktorych dzieci ulewały
Czy jest jakis sposob zeby dziecko tak nie ulewało (3miesięczne) na piersi tylko.Dajcie jakies rady bo moja sister sie wykończy.Jak ja sie ciesze ze dorian wogole nie ulewał.
Do tego jedna piersc ona ma po zabiegu bo jak kacpra urodzila to przeniusl jej gronkowca i miala taki tam zabieg to jak z tej piersi pije mały natan to sie za kazdym razem dusi ksztusi-masakra.

Women jak siostra karmi piersia to niestety....
ogolnie ulewac dziecko moze do 8 miesiaca zycia
jesli przybiera na wadze nie ma sie co martwic:tak:

jesli dziecko jest na butli to wystarczy zageszczac mleko kleikiem czy kaszka

ja Milenie zageszczalam od 3 miesiaca (ale ona butelkowa byla od 1,5 miesiaca)
a Hani zaczelam zageszczac jak miala 3,5 meisiaca bo zaczely sie problemy z ulewaniem :baffled:
pomoglo,tzn.zminimalizowalo sie to ulewanie :tak:
a z innych sposobow to nie klade ja na brzuszek przez ponad godzine odkad wypije mleko,czekam az odbeknie sobie,czasami jest to pare bekniec,potem albo ja nosilam albo kladlam na plecki lub w pozycji pol lezacej

u nas to pomagalo

acha jesli dziecko ulewa majac ponad 8 miesiecy to trzeba isc do lekarza
jesli dziecko bedzie slabo przybierac to napewno lekarz nakaze siostrze karmic oprocz piersia butelka,mlekiem zageszczonym :tak:

ogladalam akurat nie dawno w tv wywiad z lekarzem w tej sprawie :-)

Lilka i Misia widze ze nie jestem sama hmmmmm ja tam daje małemu rózne rzeczy do posmakowania nie ze go karmie nimi ale chce zeby znał smaki i nie wiedze w tym nic dziwnego,kurcze jeszcze chwila i bedzie mial pol roku,poza tym Dorian jest duze i silne chłopisko wiec mało co mu szkodziło raczej nie przypominam sobie rzeczy ktora by mu zaszkodziła.
Od wczoraj jestesmy na Nan2R

Mam pytanie do mam ktorych dzieci ulewały
Czy jest jakis sposob zeby dziecko tak nie ulewało (3miesięczne) na piersi tylko.Dajcie jakies rady bo moja sister sie wykończy.Jak ja sie ciesze ze dorian wogole nie ulewał.
Do tego jedna piersc ona ma po zabiegu bo jak kacpra urodzila to przeniusl jej gronkowca i miala taki tam zabieg to jak z tej piersi pije mały natan to sie za kazdym razem dusi ksztusi-masakra.

mój ulewa do tej pory. juz niewiele a jednak jeszcze-nie ma rady. :dry:
Apropos...chyba dziecko 3 tygodniowe a nie 3 miesięczne;-)
Bo chyba twoja siora urodziła niedawno...albo mi ise już coś pitoli:sorry2:

reklama
Laski jeszcze jedno powiedzice mi czy któraś z was podaje dziecku mleko krowie takie z kartonu????????????????

:no::no::no::no::no:

mleko krowie ma taka ilosc bialka w sobie,ze organizm dzieciaczka nie radzi sobie z jego trawieniem...

tutaj w Norwegi praktykuja ze od roku dziecku mozna dawac krowie,ale ja Milence podalam krowie okolo drugiego roku zycia i Hania tez tak dostanie

ale deserki na mleku typu Danonek Hani zaczne podawac za miesiac,dwa :tak:
Milenka tez zaczela tak dostawac i wiele innych dzieci moich znajomych wiec luzik
chyba ze dziecko cierpi na skaze bialkowa to nie

Do góry