reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Bira a Kapik to ziemniaki uwielbia!!!!!!!! jak jemy obiad zawsze musi dostac bo jak nie to aż mi go żal jak patrzy:-)
a hitem słoikowym jest marchewka z ziemniakami:-) takze ziemniaki pod każdą postacią:-) hihi

Ja też podaję ziemniaczki bo Ola lubi.Teraz hitem jest ziemniaczek ze szpinakiem czego wczesniej nie cierpiała a tak jak Lilka raczej mięska nie bardzo chociaż Bobovita ma warzywa z indykiem i śliwkami to bardzo jej smakuje
Ja tez się jakoś specjalnie nie trzymam tabel ale uwazam co je ze wzgledu na skazę

reklama
Wczoraj Inga zjadła domowe ragout z indykiem z bobovity. Zareagowała super. Trochę bałam się pomidorów, ale żadnych wysypek i najważniejsze, ze smakowało:-)

Wczoraj Inga zjadła domowe ragout z indykiem z bobovity. Zareagowała super. Trochę bałam się pomidorów, ale żadnych wysypek i najważniejsze, ze smakowało:-)

Bira no to muszę zakupić dzisiaj póki co ma to co my miksowana pierś z marchewką, pietruchą i kilka brokuł mam nadzieję że nie za wcześnie jej brokuły podaję.Kalafior już w zupce Hippa był po 4 m-cu

Paula ja daje:-)

co do obiadków to my osyatnio pomidorówke wprowadziliśmy:) jami jami ale mu smakuje;)
a dzis dostał deserek:
truskawki i maliny z jogutem hipp-a :-) ale się zajadał:-) chciał wiecej no ale nie chciałąm jak na pierwszy raz ryzykować:-)

Ulubiona potrawa Doriana na dzien dzisiejszy

Dziewczyny cz dajecie swoim dzieciakom chrupki kukurydziane?
ja daje Dorian je uwielbia ale ja n ie bardzo bo wszystko brudne na okolo jest od chrupek ale coz

women z ta parowka to moi9m zdaniem zdecydowanie za wczesnie!!!!!

Women parówka??????????wowwwwwwwww
oj tego to bym Kapikowi jeszcze nie dała;/;/;/

A dlaczego?
Jesli by nie tolerował to by bylo cos nie tak.

Wczoraj był pierwszy raz zmiksowany banan (z marketu :sorry2:) ale smakowalo i wszystko ok.Dziś bedzie jabłko.

reklama
anineczka-za pamieci bo cos z moja skleroza ostatnio gorzej:-p
od wczoraj wieczorem wprowadzam aptamil extra hungry ile mniej wiecej twoj Matt zjada i co ile godzin??

a tak wogole po wczorajszej wizycie health visitor musze zmienic plan zywienia:
teraz to bedzie wygladac tak:

6,00-7,00 - mleko
(w zaleznosci o ktorej godzinie dostanie w nocy butle)
10,00-kleik kukurydziany albo ryzowy
13,00-14,00- obiadzik
16,00-17,00 - deser (babka kazala mi dac 2 raz warzywa +owoc, po to aby jedzzenie bylo bardziej tresciwe, ale mysle zeby podawac tak sporadycznie)kaszka owocowa + owoc(np)+biszkopciki
20,00-21,00 -mleko
no i mleko jeszce raz w nocy a budzi sie miedzy 1,00-3,00
i co o tym myslicie?

Do góry