reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Women no niezle dogadzasz swojemu malemu mezczyznie:-D;-).Ja to sie troche boje dawac mu tych obiadkow,ok.2 tyg temu kupilam samo jablko,i nie bardzo chcial jesc,moze mu konsystencja nie podchodzila,a moze smak????????
Na razie wcina co 3 godziny 180ml.mleka a na noc 210ml z 2 miarkami kleiku i przesypia ok.10 godz.Do picia to mu daje sok ale to w nocy bo nie chce pic w ciagu dnia,czasem uda mi sie wcisnac mu kilka lykow przed jedzeniem,ale zaraz sie zlosci,ze to nie mleko.Dziwak jakis bo Wero to ciagle cos pila:tak:.

reklama
Women, ja mam tn deserek śliwkowy, ale jakoś nie mam na razie odwagi jej go podać.
A czy dawałyście już maluchom deserki z winogronami? Bo też takowy mam ale nie wiem czy go podać...

Sylwia, 10 godzin???:szok: Kurcze laski jak Wy to robicie, że Wasze maluchy tyle przesypiają? Moja budzi się na amciu co 3, 4 godziny:baffled:

Sylwia to Patryk strasznie dużo je i strasznie często,moim zdaniem powinnas zacząć wprowadzać mu jedzenie bo jest podobnie jak u mnie.Zdecydowanie za dużo mleka w takiej częstotliwośći.
Lekarz powiedział mi ze nie ma sesnu faszerować dziecka zbędnymi węglowodanami i białkiem,lepiej dać coś bardziej sycącego.Tymbardziej ze Patryś jest butelkowy i za niespełna tydzien skończy 4 miesiące.

Bira no ja tez czekam na ten deser sliwkowy ,ale mowią ze strasznie rozluźnia stolec.
Co do winogron to tez jeszcze nie próbowałam.

Zaraz pojde zobaczyc co dzis mały bedzie wcinał,cos wybiore ze sloiczków i wam napisze.

A wiec dziś jemy Krem ryżowo-jarzynowy z kurczakiem

Wiecie co!!
Patrzałam na kaloryczność deserków obiadków i porównywałam z mlekiem
czesto 90ml odpowiada kalorycznosci całego słoiczka SZOK...

Myśle ze jednak ta wysypka byla po marchewce tartej bo dzisiaj tez sie pojawilo ale smiesznie jak dawalam sok z marchwi to nie bylo a po tartej tak.
Wczoraj i dzisiaj dalam pierwszy raz soczek z jabluszka troche i jak na razie jest ok.
Jak myslicie po jakim czasie wprowadzic deserek samo jabluszko????
POZDRAWIAM
KARINA

Beatko kupki strasznie śmierdzą jak u starego dziada juz sie smiałam i mówiłam do synka zeby zmienił kucharza hehhe :-D:-D:-D

Ja dzis dałam tą kaszke,chyba z 4 lyzki ale maly wypil tylko 90ml na noc wiec kiepsko,zadne grudki sie nie zrobiły,ale po tych 4 lyzkach slabo geste.
Kleik lepszy stwierdzam,nie wiem jak w smaku.

Dziś mieliśmy zupkę marchwiową z ryżem,srednio wchodziła,moj generalnie nieprzepada.Do tego soczek i deser bananowy i na podwieczorek kaszka z biszkoptem hippa-to uwielbia dosłownie i wszystkie deserki kocha.

A co myslicie o soczku i deserku ze śliwki?:confused:
Śliwek nie próbowałam ale one też są chyba po 4

Women, ja mam tn deserek śliwkowy, ale jakoś nie mam na razie odwagi jej go podać.
A czy dawałyście już maluchom deserki z winogronami? Bo też takowy mam ale nie wiem czy go podać...

Sylwia, 10 godzin???:szok: Kurcze laski jak Wy to robicie, że Wasze maluchy tyle przesypiają? Moja budzi się na amciu co 3, 4 godziny:baffled:
No właśnie 10 godzin szok u nas kleik takich cudów nie zdziałał:baffled:

reklama
Women za twoja rada poszlam do polskiego sklepu i kupilam zupke jarzynowa bobo vita,dalam mu kilka lyzek i zjadl:happy2:,a nastepnie dokarmilam go mlekiem,bo nie dostal tego duzo,jesli do jutra wszystko bedzie ok.to dam mu reste sloiczka ,jest prawie caly.Jak moj maz to zobaczyl to mnie zjebal,ze jestem nienormalna bo pozlozna srodowiskowa mowila,ze do 6 mca nie podaje sie tu gotowych posilkow tylko mleko,wode i soki rozcienczone woda.Nawet jak bylam ostatnio u szczepienia to sie nie przyznalam,ze zageszczam mu mleko bo pewnie by tego nie pochwalili,oni tu sa jacys dziwni:baffled:.Ja tez uwazam,ze powinien zaczac jesc normalne posilki ale moj maz daje na zkupy i mysli ze pozwole mu decydowac co Patryk ma jesc.No zobaczymy jak dzis przespi spokojnie noc i go nie zatwardzi to zaczniemy przygode z nowymi smakami:tak:.

Do góry