reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

jakie kaszki dajecie
ja kupiłam z bananem i raz maly dostal i bylo ok
nie dajecie juz kleiku?
ile dajecie tej kaszki?

reklama
Women ja daje mleko i dwa raczy dzinnie zagęszczam je tylko kleikiem ryżowym.
Do tego daje raz dziennie troszke soczku marchew-jabłko. I jak mu się chce pić to tak jak od początku herbatkę rumiankowa lub wodę.
Wczoraj pierwszy raz dałam sama przetartą marchewkę. :tak:
I to wszystko co narazie wprowadzam

jakie kaszki dajecie
ja kupiłam z bananem i raz maly dostal i bylo ok
nie dajecie juz kleiku?
ile dajecie tej kaszki?
Ja nie daję ale one są już po 4 miesiącu.Wcześniej dla Michała tylko z jabłkami bo taką lubił i nie dało się go oszukać:tak:.Bardzo chwaliłam sobie Bobovity kaszki:tak:

Mam pytanie do was czy po wprowadzeniu soku z marchwi czy wogole marchwi u waszych maluszkow pojawila sie jakas wysypka????
Ja od tygodnia daje troche soczku z marchwi i bylo ok wczoraj dalam jdna lyzeczke przecieru z marchwi i dzisiaj moj maly na buziolku jets troche wysypany i zastanawiam sie od tego to moze byc???????

POZDRAWIAM
KARINA

Ja nie daję ale one są już po 4 miesiącu.Wcześniej dla Michała tylko z jabłkami bo taką lubił i nie dało się go oszukać:tak:.Bardzo chwaliłam sobie Bobovity kaszki:tak:
Beatko ja mam kleik i kaszkę z Nesttle i obie sa po 5 miesiacu
A jak podajesz ta kaszke,robisz z mleczkiem ile miarek?

Ps.Moj maly wcina niektore obidki tez po 5 miechu

Women nie robia Ci sie w tej kaszce grudki?
Bo ja jestem zwolenniczka Bobovity.Kiedy mi braklo tej to kupowalam Nestle i zawsze,pomimo tego,ze wytrzepywalam butelke na wszystkie strony to i tak grudki mi sie robily (mowie tu o Antku bo Matt tylko na kleiku leci-tez z Bobovity) :tak:

Women, ja zagęszczam wieczorem kleikiem kukurydzianym a w dzień tylko nutritionem. Kaszek jeszcze nie daję. Dziś mieliśmy premierę zupki jarzynowej:-) Bardzo to malutkiej smakowało:-)

Karina, u ns żadnych sensacji po marchewce nie było.

Mam pytanie do was czy po wprowadzeniu soku z marchwi czy wogole marchwi u waszych maluszkow pojawila sie jakas wysypka????
Ja od tygodnia daje troche soczku z marchwi i bylo ok wczoraj dalam jdna lyzeczke przecieru z marchwi i dzisiaj moj maly na buziolku jets troche wysypany i zastanawiam sie od tego to moze byc???????

POZDRAWIAM
KARINA
U mnie też po marchwi była wysypka ale teraz nie mam 100% pewności wczoraj zapodałam królika w jarzynowej gdzie jest marchew i było ok także nie powiem że po marchwi

Beatko ja mam kleik i kaszkę z Nesttle i obie sa po 5 miesiacu
A jak podajesz ta kaszke,robisz z mleczkiem ile miarek?

Ps.Moj maly wcina niektore obidki tez po 5 miechu
Nestke nigdy nie używałam a zagęszczałam Michałowi na oko potem żeby było b. gęste a wcześniej nie pamiętam jak robiłam:-(
Oli jeszcze tego nie dawałam narazie kleik ryżowy u jak Bira nutrition
Women ja też dałam obiadek po 5 i jest ok bo wcześniej one były od 5:tak:
Jutro mamy jagnięcinę z kaszą zobaczymy
Ale kupy po mięsku śmierdzą też tak masz?:-D

reklama
Nestke nigdy nie używałam a zagęszczałam Michałowi na oko potem żeby było b. gęste a wcześniej nie pamiętam jak robiłam:-(
Oli jeszcze tego nie dawałam narazie kleik ryżowy u jak Bira nutrition
Women ja też dałam obiadek po 5 i jest ok bo wcześniej one były od 5:tak:
Jutro mamy jagnięcinę z kaszą zobaczymy
Ale kupy po mięsku śmierdzą też tak masz?:-D

Beatko kupki strasznie śmierdzą jak u starego dziada juz sie smiałam i mówiłam do synka zeby zmienił kucharza hehhe :-D:-D:-D

Ja dzis dałam tą kaszke,chyba z 4 lyzki ale maly wypil tylko 90ml na noc wiec kiepsko,zadne grudki sie nie zrobiły,ale po tych 4 lyzkach slabo geste.
Kleik lepszy stwierdzam,nie wiem jak w smaku.

Dziś mieliśmy zupkę marchwiową z ryżem,srednio wchodziła,moj generalnie nieprzepada.Do tego soczek i deser bananowy i na podwieczorek kaszka z biszkoptem hippa-to uwielbia dosłownie i wszystkie deserki kocha.

A co myslicie o soczku i deserku ze śliwki?:confused:

Do góry