Magdzia3 ja miałam ten sam problem- dawać mleko czy nie. Nasz alergolog powiedział jedno - dziecko jak śpi to rośnie a jak rośnie to potrzebuje budulca. raz chciałam oszukać małą wodą i byłą awantura.dziewczyny mam pytanie do mam butelkowych, jak wam sie dzieciaczki budza w nocy co dajecie im mleko czy herbatke. Ja próbuję poraz kolejny przestawic malego z picia nocnego mleka na herbatke (wody nie ruszy wcale), ale wyglada to tak ze jak zje o 8.00, 8.30 to jaksie obudzi okolo24 to wypije herbatke i spi dalej wczoraj zjadl o 18.30 i padl o 8 obudzil sie o 22 wypij herbatke i usnal ale za godzine urzadzil taki ryk ze herbatke to sobie moglam wsadzic i musialo byc mleko. Nioe wiem czy byl taki glodny czy to jego przyzwyczajenie. Dlatego napiszcie jak to wyglada u was moze cos poradzicie bo roczne dziecko to chyba juz troche za stare zeby mleko w nocy pic, a moze sie myle?
u nas wygląda to tak ok 20 kaszka owocowa łyżeczko ok. 200 ml ok 22 zasypia o budzi się ok 3 na mleko 150 ml i śpi do rana tzn do ok 9.ale zdarza się że ok 7 też wciąga butle mlek:-):-):-)