reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Uwielbiam wizyty u rodziców Na śniadanie chcieli nakarmić Kubę parówkami cielęcymi na obiad kotletem mielonym a potem danonkiem:no: Ich argument - bo wnuczek kogośtam je już takie rzeczy a młodszy od Kluska A co mnie obchodzi że ktoś dziecko syfem karmi:wściekła/y: Po takich wizytach z miłą chęcią wracam do domu

reklama
Ja znami wczoraj pierwsze dwu-daniowy obiadek: najpierw zupka a na kolejny posiłek warzywka + mięsko. Noc bez żadnego przebudzenia po tym :-D. Mimo, że Julka w nocy już nie je, odkąd się przeziębiła budziła się w nocy co godzinę. A dziś :-D Raj :-)

ja tam znów w jedzeniu jestem opuszczona, dobrze ze mogę was poczytać to zawsze dstarczycie świeżych pomysłów :happy2:
u nas w dzień:
8,30 - 9.00 kasza z wodą + owoce (teraz będzie chyba z mlekiem modyfikowanym bo Lena nie cyca :-()
12.00 - zupa (słoik Bobovita 190 ml - na pierwsze danie)
15.00 - drugie danie (słoik 190 ml)
17.30 - 18.00 - deser z jogurtem (słoik 190 ml)
20.00 - kaszka z mlekiem modyfikowanym Bobovita
picie: około 120 ml sok klarowany + 180 ml wody

U nas śniadanie(6 rano)- mleczko 150ml.
drugie śniadanie(9r.)- kaszka owocowa na mleku 150 ml.
przed spacerkiem (12)- mleczko120-150ml.
obiadek(14, 14;30)150ml warzywa z mięskiem (miksowane)(gotuję raz w tygodniu i mrożę w słoiczkach)czasem przed tym jakiś rosołek(około100ml), jak akurat jest.
podwieczorek około16/16:30 kaszka 150ml.+owoce 130 ml.(po półgodziny przerwy)
kolacja 19:30 mleko ok 150-180ml.
w nocy jedna pobudka na 150ml.mleka
picie około100 ml herbatki ziołowej i ani rusz więcej:(

dodać trzeba, że u nas mleko to bebilon pepti

A u nas aktualnie dzień wygląda tak:

5.00 mleko 210 ml
8.00 kaszka ze 150 ml wody
11.00-12.00 zupka około 200 ml lub budyń z jajkiem około 150ml
14.00-15.00 obiadek około 200 ml
17.00- 18.00 kaszka ze 150ml wody + owoc, najczęściej banan
19.30 mleko 210 ml

A forumowy grubasek zjada tak:
9:00 kaszka,owsianka lub manna na mleku krowim 150 ml - 200 ml(mannej)
13:00 obiadek....warzywka,miesko,jajeczko,puree lub makaron lub ryż....ok 300 gram
18:00 kolacja 200 ml kaszki na gęsto

I to wszystko....czasami dam mu miedzy kolacja i obiadek danonka ( bleee) ale częściej jogurcika...i tyle....tyje mało ale tyje więc chyba mu starcza :-)

to i tak za jednym zamachem sporo zjadają Wam dzieciaki :szok:
u nas kaszka dwa razy ostatnio na 80 ml wody, zupka ok 120 ml :sorry2:no i cyc w dzień ok 4 razy - ale krótko cyca więc raczej nie są to powalające ilości :happy2:

reklama
U nas też ilości jedzonka są nie za duże tak mi się wydaje kaszki około 160 obiadek około 80-100, mus owocowy 80-130 no i mleko około 4 razy dziennie po 180 czasami mniej bo zostawia.

Do góry