reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

wiem że niektóre z was kupują kaszki jaglane przez neta. możecie kogoś polecić?
straszne problemy mamy dalej z kupkami wiec musimy odstawić kaszkę ryzową bo go strasznie zatyka

reklama
Kasia - ja kaszki kupowałam u tego sprzedającego:
Informacje o Użytkowniku manena22 - Aukcje internetowe Allegro
i mogę śmiało polecić zakupy u niego :tak: dwa razy juz kupowałam i transakcja przebiegła pomyślnie - szybko i sprawnie ;-)
jaglana na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro
my jedliśmy z hippa i holle bez mleczne i Oli smakowały i nadal smakują ;-)

a my już kończymy ekspozycję na gluten - już mijają 4 miesiące od wprowadzenia glutenu - czyli teraz możemy nie zwracać uwagi już na jego ilość w posiłkach, no nie?
kupiłam nowe kaszki już glutenowe - jak skończą mi się bezglutenowe to wprowadzę te nowe :-) w sumie na śniadanie już od dwóch dni dodaje pół na pół - kaszkę glutenową i jaglaną i nie ma żadnych rewolucji :-)

Mamjakty ja już podaję i kaszki glutenowe i kaszkę mannę np do deserku i nic się nie dzieje. Nasze brzdące już są na tyle duże, że mogą spokojnie jeść takie potrawy :tak:
My też z glutenem już nie mamy żadnego problemu. Kasze mannę wczoraj nawet jadł na kolacje z jogurtem:happy2:,poza tym w zupkach i nawet samą na wodzie gotowaną. Bułki, chleb i ciasteczka też wcina i jest ok:tak:

My i tak jesteśmy lepsi bo młody na śniadanie wciąga kaszkę manną z 200 ml mleka krowiego :-D A jakie kupska są po mleku jezuuuuuuuuuu......Hiroszima :dry: :-D

Jak wy dajecie sosik to taki normalny czy rozcieńczacie go?? Jeśli ktoś daje w ogóle ...

Ja takiego sosu typowego to jeszcze nie ale potrawkę z indyczkiem i warzywkami to jak najbardziej i zagęszczam jakas mąką często kukurydziana. U nas gluten też od dawna jest w jadłaspisie ale kasza manna odpada bo zaparcia ma mały po niej straszne po ryżu w większej ilości też. Adiva u nas ostatni hitem jest jajecznica z żółtek z masłem na parze do tego chlebek:happy2:

dzięki dziewczyny :-) to my też przestajemy już przejmować się glutenem :-)
dziś Ola dostała na spróbowanie pierożka domowej roboty z jabłuszkiem i posmakowało! :-)
muszę spróbować tą jajeczniczkę zrobić! brzmi pysznie :-) a anihira robisz to w parowarze? ja mam z tefalu, nie próbowałam jeszcze robić jajecznicy w nim, zastanawiam si ejak to technicznie wygląda - czy nie oparzę się parą jak będe chciała mieszać? :confused:

reklama
Można to i parowarem nazwać:-D Większy garnek na dole z wodą a mniejszy na górze i mamy łażnię wodną troche to trwa i trzeba uważać żeby się nie oparzyc:-p A do parowania warzyw zestaw dolny identyczny a na górę koszyk bambusowy taki chiński do gotowania na parze :tak:

Do góry