reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wpadka kontrolowana ;-)

No to sie wydalo :) I zostalem nakryty na tym forum przez moja Pandorke ;) Ale nie ma co ,nie ma u nas tematow tabu.
Teraz bedziemy szukac u nas w Manchesterze kwasu foliowego aby juz moja ksiezniczka zaczela go lykac i tylko musimy poczekac z decyzja o odlozeniu tabletek atykoncepcyjnych :)
A wracajac do rozmyslan jak to jest "myslec o dziecku od drugiej strony" mam na mysli mezczyzn (co oni mysla) to naprawde to nie jest latwe. Ciezka decyzja kiedy planuje sie wpadke kontrolowana :)
Ale czego sie nie robi z milosci i dla milosci :)
Pozdrawiam

Kocham Cie Pandorko :)

reklama
To i ja sie z wami przywitam Vezyrku i Pandorko :) super, ze sie tak wspieracie i swiadomie podchodzicie do decyzji o dziecku...no a szczegolnie pochwaly naleza sie dla Vezyrka - to bardzo odpowiedzialne z jego strony, ze troszczy sie o dobro swojej kobiety i przyszlego dziecka. Zycze podejmowania udanych decyzji i miluskich staran ;)

:)
Witamy Agutku i ciebie rowniez Elzbietko, mam nadzieje ze zawitamy tu na dluzej na tym forum.
Napewno damy wam znac jak juz zaczniemy sie starac o dzidzie :) narazie mysle ze jeszcze poczekamy kilka miesiecy ale juz na prawde kilka miesiecy :) Jednak jakby nie patrzyc dzieciatko to decyzja na cale zycie.
Pozdrawiamy :)

Vezyrek i Pandorka (kolejnośc przypadkowa ;)) witajcie
no prosze, jak milo, ze mamy tutaj pana na forum, mam nadzieje, że się bedzie udzielał :)

co do staranak po odstawieiniu tabletek - to ja tez slyszalam, ze wtedy sa duże szanse, tuż po zaprzestaniu brania, ale to nie musi byc regułą... może to tez trochę potrwać. ja swiadomie zaczelam sie starac prawie rok temu... i jak widac, ciagle bez dzidziolka
jak odłożycie staranka o kilka m-cy, to może uda nam się w tym samym czasie zaciązyć, bo ja zaniechalam na razie na 3-4 mies. staranek. no chyba ze się wpadeczka zdarzy ;)
pozdrawiam was i zaglądajcie do nas :)

Fajnie by bylo Kajda gdyby sie okazala ze z moja zona w podobnym okresie zajdziecie w ciaze :) zastanawiam sie tak, jak to jest.Jak odstawimy tabletki i zaczniemy sie starac to po jakim okresie mozna sobie zrobic test, po 15 dniach czy lepiej poczekac z 3 tygodnie od pierwszego stosunku i wtedy zrobic tescik. Wiem ze roznie to bywa i moze sie okazac ze bedziemy sie starac tez dosyc dlugo ale moze sie okazac ze pierwsze mile nocne igraszki i tu nasza dzidzia:)
Co do udzielania sie na forum to zamierzam. Jedyny minus jest taki ze jak bede dzien w dzien wchodzic na te forum to chyba nie wytrwam z odstawieniem tabletek do wrzesnia czy pazdziernika i moze sie okazac ze szybciej sie odstawi tabletki. ;) ale i tak bym sie cieszyl z ciazy ;)
I tak na razie w przyszlym tygodniu idziemy do urzedu stanu cywilnego ustalic termin slubu na sierpien :) wiec zobaczymy co w miedzy czasie sie wydarzy :)
Pozdrawiam

hmmm, co do testu, to zalezy to przede wszystkim od dlugosci cyklu, zazwyczaj zaleca się zeby nie robic wczesniej niz pod dniu spodziewanej @ , tyle że po odstawienu tabletek długość cyklu tez może się zmienić.... Po 2 tyg od owu tecik powinien juz wyjść, a wczesniej... hmm, wiem, ze wczesniej czlowieka korci, żeby zrobił, sama robilam piewrszy test gdzies chyba po 9-10 dniach i nic nie wyszlo wtedy
mozecie jeszcze sprobowac testow owulacyjnych dla ustalenia zblizajacej sie owulacji. Ale, jesli liczycie na wpadeczke, to lepiej pójśc na żywioł i raczej nic nie obliczac, nie kalkulowac :laugh:
no i udanego złatwiania terminu ślubu
pozdrawiam :)

Vezyrku ja ostatni raz brałam tabletki w lutym. Po odstawieniu @ jak w zegarku po 28 dniach( ale ten miesiąc sobie odpuściliśmy ze względu na możliwość ciąży bliźniaczej), następna @ znowu po 28 dniach, a kolejna po 21 ???? od marca staramy się intensywnie ;D ;D ;D ;D i dzięki temu,że cykl mi się troszkę rozregulowaał mam nadzieję,że wpadka będzie mniej kontrolowana ;) ;). I czekam z niecierpliwością jeszcze tydzień ;D ;D

coz za wsparcie :) ;)

No dziewczeta ... i panowie ;) ... jakas wpadeczka by sie przydala ::) ... bardzo mocno trzymam za Was kciuki :)

no to porcja fluidkow chlopczykowych ;)  .. lapac :)
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Do góry