reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

@Karolcia90 dzięki za informacje.Rozjaśniło mi się w głowie trochę.Myślałam o kunie 2w1. A fotelik chciałam kupić jakiś lepszy bo tez raczej z maluchem będę podróżować.Patrzyłam też na używane wózki bo czasami są bardzo fajne i niedrogie.Biorę się za szukanie.

reklama
@Karolcia90 prawda jest taka, że mój Tobiasz opcji jazdem przodem nawet nie miał szans poznać. Jeździł już z nami w trasy 1200 trasy 400 km to u nas norma. Raz też był z nami we Włoszech 1800. Uwielbia swój fotel

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

@Karolcia90 prawda jest taka, że mój Tobiasz opcji jazdem przodem nawet nie miał szans poznać. Jeździł już z nami w trasy 1200 trasy 400 km to u nas norma. Raz też był z nami we Włoszech 1800. Uwielbia swój fotel

Ma to sens, że skoro nie wie, że przodem też można jeździć to dobrze jeździ się tyłem [emoji6]. Ale aż tak w przyszłość nie wybiegam jeszcze [emoji16].

Często jeździcie do Gdańska [emoji6]?

U nas w sklepach z wózkami zazwyczaj doradzają by jednak kupić wózek 2w1, a fotelik dokupić osobno. Mówią, że często te z zestawu pozostawiają wiele do życzenia, oraz że często nie są dostosowane do noworodków. Ja akurat upatrzylam sobie wózek 2w1, a fotelik dokupię osobno. Są oczywiście wózki 3w1 z fajnym fotelikiem, ale to juz trzeba po prostu samemu sprawdzać

Przy wyborze fotelika warto pamiętać by brać przedział 0-13, bo niektóre są do 9 i robi się problem, bo drugi fotelik kupuje się jak dziecko samo siedzi. Czasem to jest np 10 miesiąc

U nas w sklepach z wózkami zazwyczaj doradzają by jednak kupić wózek 2w1, a fotelik dokupić osobno. Mówią, że często te z zestawu pozostawiają wiele do życzenia, oraz że często nie są dostosowane do noworodków. Ja akurat upatrzylam sobie wózek 2w1, a fotelik dokupię osobno. Są oczywiście wózki 3w1 z fajnym fotelikiem, ale to juz trzeba po prostu samemu sprawdzać
Ja kiedyś wzięłam do ręki taki fotelik 0-13kg który był razem z wózkiem kupiony to był tak lekki jak by pusty w środku zrobiony z cienkiego plastiku. I wtedy przestałam narzekać, że mój cięższy bo w końcu z czegoś musi być zrobiony. My pewnie maxi cosi z bazą tak jak z córką kupiliśmy to kupimy i teraz.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Wczoraj mama mi zwróciła uwagę na to, że mutsy transportery już nie są produkowane, więc wszystkie używki będą miały swoje lata :/ i rzeczywiście chyba lepiej coś nowszego kupić. Oczarowana jestem aktualnie nową serią mutsy igo. Fajne są i oglądałam filmiki z testów i wydają się mega wygodne. Do tego mają podobno super spacerówkę, więc nie trzeba by było kupować kolejnego wózka. Tylko to już trochę inna półka cenowa. Co o nich myślicie? :)

yuudhqvkh0cpri5e.png

reklama
Powiem wam dziewczyny ze mi wpadł w oko wózek jako pierwszy i się w nim zakochałam i nawet innych nie oglądałam :) a żeby nie chodzić po sklepach i nie szukać innego to już go zamówiłam :)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry