reklama
blair_90
Mama Anielii Aleksandry<3
Teraz w weekend w Warszawie są targi mother and baby więc pewnie jeszcze tam pójdę pooglądać [emoji4]
tusiaczzek1988
Fanka BB :)
A mam do Was pytanko czy są takie foteliki do samochodu uniwersalne od narodzin po dziecko w wieku przedszkolnym? Które też mogą służyć po narodzeniu dziecka do przenoszenia z miejsca na miejsce czy trzeba kupować na początek foteliki od 0-13kg z funkcją nosidełka?
Rossiczka
Moderatorka
Wiesz , ja wychodzę z założenia że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Różnica w budowie dziecka w wieku kilku miesięcy w porównaniu do przedszkolaka to jest kosmos.A mam do Was pytanko czy są takie foteliki do samochodu uniwersalne od narodzin po dziecko w wieku przedszkolnym? Które też mogą służyć po narodzeniu dziecka do przenoszenia z miejsca na miejsce czy trzeba kupować na początek foteliki od 0-13kg z funkcją nosidełka?
Fajnym fotelikiem z większym przedzialem wagowym bo od 0 do 18 czyli przy średnim dziecku do 4 roku życia jest klippan kiss 2. Niestety dystrybutor w Pl nie ma ich na stanie, niewiadomo kiedy będą.
Ja jestem z tych, że fotelik używa się dlatego by dziecko było bezpieczne, bo nigdy nic na drodze nie wiadomo, A nie dlatego by mandatu nie dostać. Oczywiście dobry fotelik.kosztuje
blair_90
Mama Anielii Aleksandry<3
Zgadzam się z @Rossiczka.A mam do Was pytanko czy są takie foteliki do samochodu uniwersalne od narodzin po dziecko w wieku przedszkolnym? Które też mogą służyć po narodzeniu dziecka do przenoszenia z miejsca na miejsce czy trzeba kupować na początek foteliki od 0-13kg z funkcją nosidełka?
Można oszczędzać na wszystkim ale nie na foteliku który dba o bezpieczeństwo Dziecka.
A taki fotelik dla noworodka i przedszkolaka w jednym nie jest chyba dobrym rozwiązaniem. Przecież dziecko się zmienia, rośnie, rozwija.
Karolcia90
Do drugiej części pytania @tusiaczzek1988 to chyba wszystkie foteliki 0-13 mają rączkę do przenoszenia. I do wielu wózków przy pomocy odpowiednich adapterów można ten fotelik wpiąć. Nie mylę się? [emoji6]
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Rossiczka
Moderatorka
Do wielu firm fotelików sa adaptery, ale pewnie trzeba sprawdzić czy do danej firmy wózka sa dostępne adaptery.Do drugiej części pytania @tusiaczzek1988 to chyba wszystkie foteliki 0-13 mają rączkę do przenoszenia. I do wielu wózków przy pomocy odpowiednich adapterów można ten fotelik wpiąć. Nie mylę się? [emoji6]
Np ten klippan przeze mnie wspomniany ma kółka i ciągnie się jak walizkę :-)
tusiaczzek1988
Dziewczynki proszę nie krzyczcie po mnie :-(
Ja się zapytałam bo oczywiście mój facet wczoraj mówi że trzeba kupić taki uniwersalny fotelik od noworodka do przedszkolaka bo po co tyle kasy wydawać ja mu tłumaczyłam że lepszym wyborem jest kupić specjalny fotelik/nosidełko 0-13kg a potem z wiekiem kupić inny dla większego dziecka. Ale tłumacz facetowi coś masakra.
Ja się zapytałam bo oczywiście mój facet wczoraj mówi że trzeba kupić taki uniwersalny fotelik od noworodka do przedszkolaka bo po co tyle kasy wydawać ja mu tłumaczyłam że lepszym wyborem jest kupić specjalny fotelik/nosidełko 0-13kg a potem z wiekiem kupić inny dla większego dziecka. Ale tłumacz facetowi coś masakra.
reklama
Rossiczka
Moderatorka
Ale nikt na Ciebie nie krzyczy. Nie chciałam abyś tak to odebrała.Dziewczynki proszę nie krzyczcie po mnie :-(
To pracuj nad nim, masz jeszcze czas.
Polecam blog 8*. Naprawdę chłopaki wiedzą o czym mówią.
Ja jeśli chodzi o bezpieczeństwo to możliwe, że nie przebieram w słowach.
W kwietniu byliśmy U znajomych i zaczęła się dyskusja, ja nie poddawalam się i próbowałam rodzicom wytłumaczyć że fotelik który wybrali to zły pomysł. Usłyszałam m.in. że jestem nawiedzona. Facet był czerwony, tak się ze mną sprzeczal. W piątek odwiedzil mnie z bukietem i torbą pełną haribo. Bo posłuchał się. Niestety mieli wypadek on w szpitalu spędził trzy tygodnie A dziecko nawet zadrapania nie miało.
W innym foteliku by nie przeżyło najprawdopodobniej.
Dlatego też ja uważam że fotelik to jest naprawdę poważny temat.
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom