reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

O matko Hahaha chciałabym takiego męża kochanego!!!!!
Czytałam trochę recenzji nt pozostałych ogólnodostępnych i jednak Thule do mnie przemawia....najbardziej :-) i taki najbardziej skoncentrowany na funkcji się wydaje być.
Boże jaka składnia (przepraszam ale mecz jednym okiem oglądał i Real mój kochany bramkę strzelił) :-D
Ja za Juve ....
Jak ja nie lubię realu ;-)

reklama
A wracając do thule no fajny jest. Chociaż jadą głównie jeżdżę z nim na rolkach. Biegać wolę sama, bo mam wolną głowę

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

@Rossiczka dopiero co wspominałaś, że masz super fotelik [emoji16] no skleroza [emoji6]. Nawet go wtedy googlowałam [emoji6].

Jakoś mi się kojarzyło, że foteliki cybexa mają super opinie i super wychodzą w testach. W tegorocznych rankingach nigdzie ich nie znalazłam [emoji12]. Ale też na niektórych stronach sklepów te rankingi wydają mi się dziwne i chyba nie odnoszą się do tych testów, tylko promują jakieś konkretne modele.. Muszę zagłębić się w temat..
I niestety będę musiała nauczyć się porządnego montażu fotelika pasami bo nasz samochód nie ma isofixa .. O ile byłoby prościej.. Zwłaszcza, że raczej będziemy dużo z brzdącem się przemieszczać.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi wózkami bo się kompletnie na tym nie znam.Jaki warto kupić bo patrze i patrze są jakieś 2w1, 3w1.Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jest to moje pierwsze dziecko i wszystko jest dla mnie nowościami ;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi wózkami bo się kompletnie na tym nie znam.Jaki warto kupić bo patrze i patrze są jakieś 2w1, 3w1.Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jest to moje pierwsze dziecko i wszystko jest dla mnie nowościami ;)

2w1 to gondola i spacerówka.
3w1 to gondola, spacerówka i fotelik (tu warto zwrócić uwagę na to jaki jest w zestawie, czy jakiejś znanej dobrej firmy czy bardziej jakiś "no name" - ja bym nie kupiła używanego fotelika, nikt się nie pochwali czy przypadkiem nie jest powypadkowy, ale też my raczej będziemy musieli dużo jeździć z maluchem [emoji6])

Na pewno musisz się zastanowić po jakim terenie będziesz najczęściej jeździć bo to warunkuje wybór kół. I gdzie będziesz wózek trzymać, czy będziesz musiała go nosić, często składać. Określić jakiś budżet i zastanowić się czy chcesz wózek nowy czy może być używany [emoji6].

To chyba tak na wstępie [emoji6]

@Karolcia90 ładnie napisane :-)

Cieszę się, że nie tylko ja zwracam uwagę na foteliki. Ja to w ogóle maniaczka rwf.

Co do cybexa, to mają dobre foteliki tylko ciężkie o ile się nie mylę.
Do niektórych fotelików jest baza na pasy. Poza tym fotelik zawsze trzeba do auta przymierzyć, bo może do kanapy nie pasować bo będzie zły kont, albo pasy mogą być za krótkie.

Co do ADAC to testy najczęściej są robione w roku w którym fotelik wszedł na rynek. Dlatego cybexa nie widzisz w najnowszych testach

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Rossiczka do rwf w dużo późniejszym etapie jeszcze nie mam zdania [emoji6]. Znaczy wiem, że wg testów jest to bezpieczniejsza opcja. Ale dużo będzie zależało od późniejszej współpracy dziecka [emoji6].

A jeśli chodzi o podejście to do teściów mamy 420 km.. O ile teściowie przyjadą "zobaczyć wnuka" to babcie i dziadek męża już się w taką drogę nie wybiorą, więc raz na jakiś czas będziemy musieli wpakować dziecko w fotelik i pojechać się pochwalić rosnącą pociechą [emoji6]. Chciałabym przejeżdżać ten dystans ze spokojem, że brzdąc jest odpowiednio zabezpieczony (marząc, żeby było mu wygodnie i cała droga nie odbywała się na ryku..). Plus oczywiście podróże "po mieście" [emoji6], podejrzewam, że ze 2-3 razy w tygodniu spokojnie będę wozić dziecko autem. Dystanse na 20 minut drogi, ale bezpieczeństwo przede wszystkim [emoji6], zwłaszcza, że często jeżdżę obwodnicą, a tam świrów nie brakuje [emoji6].

Pewnie gdyby korzystanie z fotelika miało u nas polegać na przywiezieniu dziecka ze szpitala i korzystaniu z niego jako bujaczka w domu to bym trochę inaczej na to patrzyła. Byłoby mi szkoda 800 zł na jeden raz, zostałabym pewnie przy jakimś standardowym foteliku..

Zwrócę uwagę na bazę montowaną na pasy [emoji6] na pewno ułatwiłoby mi to przejeżdżanie krótkich dystansów [emoji6]. Zrobię sobie listę fotelików wartych uwagi i podjedziemy do sklepu przymierzać co pasuje naszemu samochodzikowi [emoji16].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry