reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Katie tez mi sie wydaje ze to jest bardzo dobra cena jak na ten wozek, u nas w sklepach kolo 2800 kosztuje. na tych zdjeciach rzeczywiscie wyglada jakby go ktos wydluzyl i rozciagnal ale na zywo zupelnie inaczej( tylko ta gondola taka "specyficzny "ksztalt ma co mi sie nie do konca podoba) ale pojezdzilam nim po sklepie i moim zdaniem to bardzo porzadny wozek. ja go nie kupuje bo mnie po prostu nie stac na niego ,ale opinie tez slyszalam dobre na jego temat:)

reklama
blond_20 do końca przekonana do niego nie jestem, spośród tych co rozważałam [X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe); Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata); Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi); Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic)] jak narazie wygrywa ten Jane Slalom

Katie z tych co napisalas to ja bym xlandera wybrala , ale to tylko dlatego ze to bylo moje marzenie najpierw dla 1 dziecka, teraz dla drugiego ale tez nie wypali raczej bo nas troszke inne wydatki zjadly. x move na zywo duzo fajnie wyglada niz na zdjeciach w necie, podoba mi sie. no iten Graco tez jest fajny:) chociaz ja do tej firmy nigdy nie bylam przekonana ale ten mi sie bardzo podoba. ja ostatnio ogladalam "podrobe" tego graco, Mateo czy jakos tak sie nazywa, jakby nie to ze sie troche telepie w rekach to by fajny byl, fajnie ze mozna nim tak obracac, pani w sklepie to cuda nim robila:)))

Witam, rozważamy zakup któregoś z wózeczków. Wózki są w podobnej klasie cenowej chodź od najtańszego z nich do najdroższego różnica będzie już znaczna. Przede wszystkim zależało nam na tym żeby spacerówka była odwracana tył przód co każdy z tych wózków spełnia. Kolejnym kryterium to jakość wózka no i oczywiście wygląd.

- X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe) – w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Chodź niekoniecznie przekonuje nas sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród czterech rozważanych (czarny).

- Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata) – Bardzo fajny wygląd, jakościowo wydaje się znacznie lepiej wykonane od poprzednika i ładniejszy. Ale oczywiście i tutaj minusy to słaba kolorystyka a raczej jej brak. Spodziewamy się chłopca a kolory są mocno stonowane, przeważają szarości, ciemne kolory. Minusem wydają się też być piankowe koła. Chociaż sprzedawcy zapewniają , że centralny tylni amortyzator nadrabia koła pompowane to jednak jakoś mnie to nie do końca przekonuje.

- Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi) – Tutaj największym minusem jest cena. Kolorystyka, wygląd OK. Oczywiście minus to mały kosz na zakupy oraz to, że wszystko tez oczywiście za dopłata, od większego kosza, poprzez folie przeciwdeszczowe itd.

- Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic) – Bardzo ładny i w kolorze Artic Blue idealny dla nas. Niemniej sporo w sieci powtarza się zarzutów co do jego skrzypienia i trzęsienia. Wiele mam z kolei twierdzi, że to nie prawda więc albo jakaś felerna partia, wybrakowane sztuki albo czarny PR ktoś im robi. Niektóre z Was narzekają też na to, że mała spacerówka, inne, że im czterolatek się tam mieści. Jak to z nim jest ?

Mamy zamiar dokupić również bazę Isofix chodź to nie wymóg konieczny np. dla Straty gdyż sporą część czasu dziecko będzie jeździło w gondoli ( bo taka opcja przewożenia dziecka jest) i sam fotelik nie na długo będzie nam służył.

Może ktoś z Was miała styczność z nimi? Proszę o opinie na ich temat, który wózek wielofunkcyjny polecacie?

oj widzę że dokładnie nad tymi samymi wózkami się zastanawiamy (zastanawiałam) więc może wypowiem moją opinię na ten temat:
otóż tak X-lander - odpadł ze względu na jego gabaryty za cholerę nie zmieściłby mi się w aucie, nie miałabym wątpliwości gdyby nie ciągła jazda samochodem a kół nie mam zamiaru demontować żeby zabrać ze sobą wózek

mutsy - na moje ciężki wózek no i gabaryty to samo

graco - jak na moje dość słabe wykonanie rączka przekładana w 2 kierunkach tak jakoś dziwnie się rusza zresztą gondola też mam wrażenie że ma zaraz odpaść

ja zdecydowałam się na jane ridera revers - dla mnie ideał mimo piankowych kół, łatwo się składa, fajnie szyybko się wszystko wpina, mega mały po złożeniu, tylny amortyzator świetny, fakt gondola transporter jest bardzo wąska (żeby było bezpiecznie) ale to ze względu na to że może być w niej dziecko przewożone w samochodzie. Ja jestem za tym zestawem z gondolą transporter i fotelikiem strata :) no ale to moja osobista opinia. U mnie w sklepie taki zestaw wychodzi sporo bo ok 3500 tys. ale po przeszukaniu neta znalazłam gondolę za 700 zł, spacerówkę za 1500 i fotelik za 500 (wszystko nowe) więc na tego się skuszę.
Ostatnio też moje oko przykuł ABC Mamba (spacerówka jest większa niż w riderze no i gondola też) zestaw to koszt ok 1800 zł - ja osobiście jednak pozostaję przy riderze :))
nad slalomem się nie zastanawiałam bo nie chciałam 3 kołowca !!!! no ale to już zależy od ciebie :)

Życzę udanego wyboru i pozdrawiam :)))

Ostatnia edycja:
Katie jakbym miała wybierać to x- lander :tak: Ma b. dobre opinie i jest po prostu ładny

katie - skąd jesteś? Bo moja koleżanka ma x-landera na sprzedaż. Używany bardzo krótko bo w terenie gdzie ona mieszka się nie sprawdził (ma dom pod lasem). Ja nie chciałam bo x-landery nigdy mi sie nie podobały, a ona szuka kupca.

DariaN ja też właściwie wyeliminowałam pozostałe tak że mi został albo Rider albo Slalom. Jutro ma być dostawa wózków tej firmy do Polski z Hiszpani z kolekcji 2012 ( mnóstwo ludzi podobnoi czaka na zamówione duzo wczesneij modele). W sklepach pewnie sie pojawią na poczatku tygodnia. różnie mówią: że ceny zostaną podobne, ale sa tez opinie że będa droższe niż modele kolekcji 2011. Ja mam dylemat czy kupowac juz teraz Slaloma lub ew. Ridera w promocyjnych cenach (ale przebranych juz kolorach) czy czekac na nowe kolorki.

mlodak -Raczej nie byłabym zainteresowana ponieważ jakos nie jestem przekonana do kupowania używanych wózków dla mojego maluszka.jestem z Kielc, a ten wózek to który model x-landera?
co do x mova niekoniecznie przekonuje mnie sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród rozważanych (czarny).

my kupiliśmy mutsy 4 ridera, jak na razie po jeździe na "sucho" to jestem zadowolona...fakt kosz mały , ale podoba mi sie i wygląd i fotelik że rozkłada sie na płasko przez co nie kupowaliśmy gondoli....zobaczymy jak to wyjdzie jak będzie Jasiek na świecie

katie z tego co widziałam nowa kolorystyka nie za bardzo różni się od tej z 2011 roku tak jest przynajmniej na stronie jane, nie wiem jaki konkretnie kolorek cię interesuje bo ja dla mojej córci będę brała kolor buganvilia prawdopodobnie albo jakiś inny na czarnym stelażu Jane Rider Reverse Spacerowy kolor buganvilia cena 1547.99 PLN na tej stronie jest jeszcze kilka innych kolorków mają też foteliki strata i matrix (w fajnych cenach) bo nie wiem który cie interesuje niestety nie mają gondoli transporter
No ale ceny robią wrażenie jak dla mnie i ja na pewno będę zamawiać z tego sklepu :)

reklama
oj widzę że dokładnie nad tymi samymi wózkami się zastanawiamy (zastanawiałam) więc może wypowiem moją opinię na ten temat:
otóż tak X-lander - odpadł ze względu na jego gabaryty za cholerę nie zmieściłby mi się w aucie, nie miałabym wątpliwości gdyby nie ciągła jazda samochodem a kół nie mam zamiaru demontować żeby zabrać ze sobą wózek

mutsy - na moje ciężki wózek no i gabaryty to samo

graco - jak na moje dość słabe wykonanie rączka przekładana w 2 kierunkach tak jakoś dziwnie się rusza zresztą gondola też mam wrażenie że ma zaraz odpaść

ja zdecydowałam się na jane ridera revers - dla mnie ideał mimo piankowych kół, łatwo się składa, fajnie szyybko się wszystko wpina, mega mały po złożeniu, tylny amortyzator świetny, fakt gondola transporter jest bardzo wąska (żeby było bezpiecznie) ale to ze względu na to że może być w niej dziecko przewożone w samochodzie. Ja jestem za tym zestawem z gondolą transporter i fotelikiem strata :) no ale to moja osobista opinia. U mnie w sklepie taki zestaw wychodzi sporo bo ok 3500 tys. ale po przeszukaniu neta znalazłam gondolę za 700 zł, spacerówkę za 1500 i fotelik za 500 (wszystko nowe) więc na tego się skuszę.
Ostatnio też moje oko przykuł ABC Mamba (spacerówka jest większa niż w riderze no i gondola też) zestaw to koszt ok 1800 zł - ja osobiście jednak pozostaję przy riderze :))
nad slalomem się nie zastanawiałam bo nie chciałam 3 kołowca !!!! no ale to już zależy od ciebie :)

Życzę udanego wyboru i pozdrawiam :)))

Mam pytanko o Jane rider revers.Sorki jeśli głupie ale dopiero ogarniam temat..:zawstydzona/y:On ma gondolę transporter czyli można ją montować do auta czyli po co jeszcze kupować fotelik strata skoro gondola jest do 10 kg a fotelik za 500 zł tylko do 13 kg?Czy nie trzeba będzie zaraz nowego fotelika kupować?Myślałam o x-landerze move ale jak za tą cenę to ciężki jest-wiem że tego się nie zredukuje bo pompowane koła ale jakby te piankowe w jane rewers rzeczywiście były ok to wolałabym ten.W x-landerze wszelke demontarze wózka są na klik-bardzo łatwe zdejmowanie elementów i to mi się podoba nie wiem jak jest z Jane.

Jestem z kielc.Może ktoś wie gdzie jest jeszcze jakiś sklep z większym wyborem wózków oprocz na zagnańskiej abc niemowlaka?

Do góry