reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

K@si@ pisze:
Ach, już nie mogę doczekać się mojego maleństwa...przytulania, przebierania, spacerów, no może troche mniej wstawania w nocy co dwie godziny i całe szczęście, że wymyslili juz pieluchy jednorazowe, bo prania tetrowych sobie nie wyobrażam. ;D

a ja przyznam się szczerze, że nie zamierzam rezygnować z pieluch tetrowych. nie wyobrażam sobie używania tylko pieluch jednorazowych. wiem, że są wygodne, ale jak mi małe będzie non stop sikać lub srać (przepraszam za dosłowność) to szybko finansowo się wykończę. o jednorazówkach myślałam na wyjścia z dzieckiem z domu i może na noc. a na dzień właśnie pieluchy tetrowe.

reklama
Ja bede uzywac pampersow, ale w paczke tetrowych i paczke flanelowych rowniez sie zaopatrze.

mada78 pisze:
A co myślicie o przewijakac , tych montowanyc na łóżeczkach? bo ja o komodzie raczej z przewijakiem nie myślałam,cyba się bez niej obejde jak będzie przewijak na łóżeczku.Mebelki też już mamy więc myślę tylko o łóżeczku, to co Leyna wysłała jest fajne bo do tej pory nie widziałam połączenia szuflady i bujaków-przeważnie trzeba się zdecydowac na jedno.

co do przewijaka, to chyba kupię taki nakładany na łóżeczko - w tym stylu - bo na komodę nie mam miejsca
21.jpg

a co do łóżeczka, które wklejałam powyżej to można je było kupic na allegro - ta aukcja juz co prawda zakończona, ale warto zapamiętać kto sprzedawał, bo może się przydać w niedalekiej przyszłości :)
http://www.allegro.pl/item98542737_klups_radek_ii_szuflada_sosna_kolyska_materac.html

Ja też na komode nie mam za bardzo miejsca. Co do pieluc to na poczatku na pewno tetrowe, wiem że to napewno problem bo trzeba prać ale w sierpniu sucutkie będą szybciutko, a krocmalic to ich chyba nie trzeba prawda ? ::)
Co do jednorazowyc to koledzy z pracy K. polecaja Huggis a nie Pampersy ale słyszałam że z biedronki tez są niczego sobie z napewno nie rujnuja finansów ::)

Kolezanka uzywa 'pampersow' np. z Tesco i jest zadowolona :) Jest duzo dobrych o wiele tanszych niz Pampersy. Ja, piszac ponizej 'pampersy' mialam na mysli jakiekolwiek pieluszki jednorazowe :)

mada78 pisze:
Co do pieluc to na poczatku na pewno tetrowe, wiem że to napewno problem bo trzeba prać ale w sierpniu sucutkie będą szybciutko, a krocmalic to ich chyba nie trzeba prawda ? ::)

wygotować w proszku przeznaczonym dla dzieci (czyli prać w bardzo wysokiej temperaturze), nie dodawać płynu do płukania, za to nastawić w pralce podwójne płukanie. a następnie przeprasować - to powinno je zmiękczyć. krochmalić bym ich nie krochmaliła, bo to przecież usztywnia ::)

Moja koleżanka, która urodziła córeczkę prawie 3 miesiące temu, pierze rzeczy małej (oprócz pieluch, bo używa pampersów) w proszku Vizir sensitive, tylko płucze 2 razy, a jak wyschną prasuje. Tak jej położna poradziła w szpitalu. Mała nie ma żadnych uczuleń ani podrażnień. No i taniej wychodzi.

Tetra to podstawa.Przecież maleństwo na początku..to co karmienie..to kupsko...pampersiki owszem ale do lekarza i na spacerki..oraz na noc.Kupić 40 szt czy nie przesadzać???Tak co by prać co dwa dni..a nie codziennie  ::) ???

reklama
Frutisku też myślałam o 40 pieluchach :) jak dziecko nie wykorzysta to zrobię z nich najwyżej szmatki ;)

Do góry