reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Ja kupie 10 sztuk tetrowych i z 5 flanelowych, ale bede je raczej wykorzystywac np. zeby maluszkowi sie odbilo, zeby bylo mu przyjemniej w wozku itd.
A o Vizirze dobrze wiedziec :)
Frutisku, ladny woziorek :) Zakupilas juz czy sie dopiero przymierzasz?

reklama
Moj T. doszedl wczoraj do wniosku, ze po co kupowac wozek :) Lepiej odrazu malej kupic za ta cene 'malucha' :) Glupie chlopy ;)

Lyenko masz racje co do łóżeczka. Ja jednak je kupię a to głównie dlatego, że chcę cały komplet więc nie będę przebierać!!

Pozdrawiam cieplutko

mada78 pisze:
A co myślicie o przewijakac , tych montowanyc na łóżeczkach? bo ja o komodzie raczej z przewijakiem nie myślałam,cyba się bez niej obejde jak będzie przewijak na łóżeczku.Mebelki też już mamy więc myślę tylko o łóżeczku, to co Leyna wysłała jest fajne bo do tej pory nie widziałam połączenia szuflady i bujaków-przeważnie trzeba się zdecydowac na jedno.
Ja też z początku miałam zamiar taki właśnie kupić, ale znajoma zrobiła sobie takie miejsce do przewijania dzidziusia na komodzie wysokiej na ok. 80 cm i powiedziała, że to super się sprawdza, no bo miejsca jest dużo więcej niż na tym przewijaku i pod ręką leżą wszystkie potrzebne rzeczy. Więc ja skoro mam miejsce, żeby wykorzystać do tego moje biurko, to doszłam do wniosku, że też tak zrobię :)
Aha, jeżeli problemem jest miejsce, to powiem szczerze, że kiedys w Ikei widziałam taki przewijak montowany na ścianie, ten też mi się podobał, był większy od tych nakładanych na łóżeczko :)

Leyna pisze:
a ja przyznam się szczerze, że nie zamierzam rezygnować z pieluch tetrowych. nie wyobrażam sobie używania tylko pieluch jednorazowych. wiem, że są wygodne, ale jak mi małe będzie non stop sikać lub srać (przepraszam za dosłowność) to szybko finansowo się wykończę. o jednorazówkach myślałam na wyjścia z dzieckiem z domu i może na noc. a na dzień właśnie pieluchy tetrowe.
tylko, że ja nie mam pojęcia jak się zakłada pieluchę tetrową :-[ a tak to myk myk i jednorazówka jest na pupie niemowlaka. ;D
Frutisek pisze:
Tetra to podstawa.Przecież maleństwo na początku..to co karmienie..to kupsko...pampersiki owszem ale do lekarza i na spacerki..oraz na noc.Kupić 40 szt czy nie przesadzać???Tak co by prać co dwa dni..a nie codziennie  ::) ???
A z tym praniem co dwa dni to chyba tak nie jest do końca. Ja wiem Frutisku, że ty już jednego dzidziusia wychowałaś a ja nie i pewnie się nie znam, ale to tym lepiej, bo może się czegoś nauczę. Ale jak sobie to wyobraziłam, że po przewinięciu maluszka, muszę lecieć z pieluchą do łazienki, spłukać z niej kupkę, namoczyć i zaprać i zbierać gdzieś te pieluszki, żeby później kilkanaście wygotować, to jakoś mi to nie bardzo pasuje. :-[
Ale człowiek sie uczy całe życie, może sie do tego przekonam, zobaczymy...

Ja sie na pewno nie przekonam do tetrowych...skoro wymyslili jednorazowki, to po co sobie zycie utrudniac :)

K@si@ pisze:
Leyna pisze:
a ja przyznam się szczerze, że nie zamierzam rezygnować z pieluch tetrowych. nie wyobrażam sobie używania tylko pieluch jednorazowych. wiem, że są wygodne, ale jak mi małe będzie non stop sikać lub srać (przepraszam za dosłowność) to szybko finansowo się wykończę. o jednorazówkach myślałam na wyjścia z dzieckiem z domu i może na noc. a na dzień właśnie pieluchy tetrowe.
tylko, że ja nie mam pojęcia jak się zakłada pieluchę tetrową :-[ a tak to myk myk i jednorazówka jest na pupie niemowlaka. ;D

a Ty myślisz, że ja jakaś znawczyni jestem? ;) przecie to moje pierwsze dziecko, ale mam nadzieję, że mama mi pokaże co i jak, w końcu ja wychowana na pieluchach tetrowych jestem :)

a wracając do tematu wózków...
dziś obejrzeliśmy z mężem jeszcze kilka. I tak:
ROAN Marita mimo głośniej budki nadal nam się podoba :) (choć prawdę mówiąc taka Inglesina za prawie 2 tys. zł składa się tak samo głośno)
DELTIM Fokus jest jednak mniejszy od Roana, choć ta cicho składająca się budka to marzenie :)
JĘDROCH Bartatina Plus - w końcu obejrzana :) jednak na żywo inne wrażenie niż w internecie
generalnie wózek całkiem fajny, choć to zawieszenie na paskach jednak mało mnie przekonało do siebie :(. budka składa się cicho i ma wywietrznik z tyłu, czego nie ma ROAN, ale za to gondolka krótsza i węższa, więc w zimie dzidzia miałaby ciasno :( no i spacerówka też wąska
DELTIM Premier to nowość wśród oglądanych przez nas wózków. Wymiarami dość zbliżony do Roana, większy od Fokusa i zrobił na nas lepsze wrażenie od Fokusa. Niestety, jest cięższy. Wersja głęboka 17 kg, spacerówka aż 16 kg :( Roan odpowiednio ma 15,5 kg oraz 15 kg

koniec końców podjęliśmy z Sz męską decyzję, że decydujemy się na Roana :) teraz pozostaje tylko kwestia zakupu :) pewnie na allegro, bo mimo wszystko taniej :)

Gratuluję Leyna zdecydowania! ja mam narazie przerwę wózkowa , ze względów oczywistyc -remoncik!
Ale wiesz co u nas czasami w sklepac są takie fajne promocje że np. dostajesz (sumujac wszystko ) fotelik np. za 50 zł.
My będziemy raczej szukac promocji w sklepac bo z tego co widziałam, u nas akurat to bardziej sie opłaca. Ale na allegro jeszcze pogrzebe.
A jaki kolorek wybraliście?

reklama
Super Leyna, ze w koncu sie zdecydowaliscie. Wozek jest fajny - ogladalam w internecie. Ja dalej nie wiem...Czekam az moja szwagierka przyjedzie i pojedziemy cos ogladac, bo ona ma juz jakies doswiadczenie, wiec na pewno bedzie pomocna przy wyborze wozka.

Do góry