reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

o jej udało sie to jeszcze jedno spróbuje,to moj wczorajszy nabytek a własciwie to prezent,dostałam od kolezanki,z przodu sie zakłada jeszcze takie cos na nózki ala gondolka ale nie wiem jak to załozyc

reklama
;D ;D ;D trochę zaczełam się rozglądać...marzyć... i bardzo mi się podoba taki wóżeczek..cena w normie( dla mnie to i tak szok..ale siostra pomoże...może??! ::) ::)Wóżeczek wielofunkcyjny..

wzeczekr21lu.jpg

wersja spacerowa
wzeczekr3dw.jpg

kolory są różne...no może troszeczkę jaśniejszy.. np zieleń+szary
amoezielony2fw.jpg

i najważniejsze....dane techniczne(nie wiem czy dobre?) ale ładny!!!

Wyposażenie:
- Przekładana rączka
- Regulowana wysokość rączki
- Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa
- Automatyczna regulacja oparcia (oznacza to, że gdy chcemy zmienić położenie oparcia z pozycji leżącej na siedzącą to  nie trzeba wykonywać żadnych innych czynności tylko wystarczy podciągnąć oparcie w górę)
- Miękka amortyzacja (możliwość regulacji poziomu twardości zawieszenia wózka - przydatne nie tylko by dostosować zawieszenia do warunków jezdni, lecz również daje możliwość bujania dziecka w wózku)
- Tacka dla dziecka uchylna - aby wyciągnąć wygodnie dziecko z wózka nie trzeba odpinać całej tacki, lecz wystarczy tylko odpiąć jedną stronę i ją odchylić w bok lub w górę.
- Koła pompowane(niemetalizowane)
- Nosidło z usztywnionym dnem mogące pełnić funkcję śpiwora
- Torba montowana na rączce
- Regulowany podnóżek
- Pokrowiec na nóżki do spacerówki w komplecie
- Tkaniny, z których są wykonywane wózki to najwyższej jakości tkaniny bawełniane i poliestrowe. Wszystkie zostały dopuszczone do kontaktu..z dziećmi i mają wymagane certyfikaty
Waga i rozmiary:
- Waga: 16 kg
- Wymiary po złożeniu: 63 x 60 x 100 cm
- Wysokość prowadnicy: od 78 - 103 cm
- Rozstaw osi: 63 cm
- Rozstaw kół: 56 cm

Czesc dziewczyny :)
Wpadam do was na moment z lipcówek i widzę że macie takie same dylematy jak my ;D

Co do wózka, to my już kupiliśmy, Roan Marita, w promocji z fotelikiem samochodowym wpinanym w stelaż za 1099.
Na razie nie mialam okazji dokladnie wypróbowac ( z oczywistych wzgledow ;) ) ale słyszałam o nim wiele dobrego i uważam ze w tym przedziale cenowym i dla letniego dzieciaczka to jest najlepszy wybór :)

Pozdrawiam,
Mariola

Frutisek, nie chcę się wymądrzać ale może warto byś sięzastanowiła nad gondola a nie nosidłem? to napewno lepsze dla dzidzi.
Jeżeli chodzi o dane techniczne to podobne ma Mikrus alu sprint i tez jest w superowych kolorkach i tej samej wadze a ma gondole a nie nosidło, a myślę ze cena tez mniejsza.
Wybór należy do ciebie :) Powodzenia

Mikrus Alu Sprint jest mniej więcej w cenie Roana. Mikrus jest robiony na wzór Mutsy. Ma mniejszą gondolę niż Roan i ma skrętną tylną oś. Jak poruszyłam tym wózkiem to za nic nie mogłam sobie z tym poradzić. Na szczęście jest blokada tej osi.

tak wygląda Mikrus - jest zdecydowanie inny niż ten, którego zdjęcie wkleiła Frutisek

a6815990dc9e0b136dc8fc156992f1bf6492_m.jpg

dyzia pisze:
Co do wózka, to my już kupiliśmy, Roan Marita, w promocji z fotelikiem samochodowym wpinanym w stelaż za 1099.

dyzia a powiedz mi jedno... w Twoim Roanie budka też się tak masakrycznie głośno składa? Ja sprawdziłam chyba z 7 Marit i w każdej było to samo :(

Leyna dzisiaj byliśmy w hurtowni i w każdej maricie mi strasznie głośno chodziła budka, nie iwm może jakas wadliwa seria.
A co do mikrusa to wiem że jest inny, chodziło mi tylko o parametry tech. i kolorystyke. A inny to pewnie dlatego że ma gondole i dlatego polecałam ją Frutiskowi,bo ja sobie dzidzi w nosidle w grudniu nie wyobrażam, zmarznie biedactwo :(
A ja chyba poprzestane na fokusie.
a poza tym robie sobie przerwe wózkową narazie już nie oglądam , poczekam do lipca i zdecyduje, świeże oko znowu będzie ;)

mada78 pisze:
Leyna dzisiaj byliśmy w hurtowni i w każdej maricie mi strasznie głośno chodziła budka, nie iwm może jakas wadliwa seria.
A co do mikrusa to wiem że jest inny, chodziło mi tylko o parametry tech. i kolorystyke. A inny to pewnie dlatego że ma gondole i dlatego polecałam ją Frutiskowi,bo ja sobie dzidzi w nosidle w grudniu nie wyobrażam, zmarznie biedactwo :(
A ja chyba poprzestane na fokusie.
a poza tym robie sobie przerwe wózkową narazie już nie oglądam , poczekam do lipca i zdecyduje, świeże oko znowu będzie ;)

mój mąż podejrzewa, że to nie wadliwa seria, ale taki system składania :( i że nawet jeśli się wyrobi to niewiele, a hałasować i tak będzie.

ja też sobie nie wyobrażam dziecka w zimie w nosidle, dlatego w ogóle nie patrzę na takie wózki.

a powiedz... był jeszcze jakiś ciekawy wózek w tej hurtowni, który warto byłoby sobie obejrzeć?

::) to znaczy sie w nosidle zmarznie a w gondoli nie...Czy to nie to samo??Myslałam że jeśli już nosidło to ważne aby było twarde...ten Skout Owal II to koszt około 600zł( uwierzcie niewiem nawet czy go kupie a nie jakiś gorszy i tańszy...),druga sprawa jest niski a ja jestem malutka 156cm w Kapeluszu ;D i pasowałby do mnie,,trzecia sprawa w grudniu to wiecie,w zasadzie tylko do lekarza,ewentualnie do rodziny..jeju..a ten gondolasty to pewnie drogi,duży...i nie wielofunkcyjny( tak na zaś)... ::).. no cóż pomyślimy!

reklama
Frutisek pisze:
::) to znaczy sie w nosidle zmarznie a w gondoli nie...Czy to nie to samo??Myslałam że jeśli już nosidło to ważne aby było twarde...ten Skout Owal II to koszt około 600zł( uwierzcie niewiem nawet czy go kupie a nie jakiś gorszy i tańszy...),druga sprawa jest niski a ja jestem malutka 156cm w Kapeluszu ;D i pasowałby do mnie,,trzecia sprawa w grudniu to wiecie,w zasadzie tylko do lekarza,ewentualnie do rodziny..jeju..a ten gondolasty to pewnie drogi,duży...i nie wielofunkcyjny( tak na zaś)... ::).. no cóż pomyślimy!

Frutisku, owszem, te wózki, o których z Madą rozmawiamy są w cenie około 1000 -1100 zł :( i są to wózki wielofunkcyjne

juz piszę na czym polega różnica między nosidłem a gondolą:
- nosidło jest miękkie, nawet jeśli ma usztywniane dno - przypatrzyłam się wózkom z nosidłami typu Tako czy Wychamet i to usztywnienie nie jest mimo wszystko tak sztywne jak gondola, a dzidziuś do 6 m-ca życia powinien leżeć na twardym jednak
- nosidło jest z reguły mniejsze: krótsze i węższe niż gondolka i teraz wszystko zależy od tego jaki duży dzidziuś się urodzi i jak szybko przyjdzie zima w tym roku - ja zakładam, że moje dziecko do najmniejszych nie będzie należało
jak opatulisz dzidzię w kombinezonik, śpiworek i jeszcze przykryjesz kołderką to może się okazać, że jest mu niezmiernie ciasno w nosidle

Do góry