reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

mada78 pisze:
Gratuluję Leyna zdecydowania! ja mam narazie przerwę wózkowa , ze względów oczywistyc -remoncik!
Ale wiesz co u nas czasami w sklepac są takie fajne promocje że np. dostajesz (sumujac wszystko ) fotelik np. za 50 zł.
My będziemy raczej szukac promocji w sklepac bo z tego co widziałam, u nas akurat to bardziej sie opłaca. Ale na allegro jeszcze pogrzebe.
A jaki kolorek wybraliście?

No się zdecydowaliśmy :) A wiecie co powiedział mój Sz? Że on od początku był pewien, że zostaniemy przy Roanie i że w sumie niepotrzebnie łaziliśmy i oglądaliśmy inne wózki. No, ale ja jak to baba, musiałam obejrzeć i inne, żeby potem czasami nie mieć odczucia, że tamten inny wózek mógł być fajniejszy ;) Ale kamień z serca, że choć jedna rzecz wybrana :)

Co do ceny. Byłam w kilku sklepach i tylko w jednym była tak promocja Roana, że bardziej opłacałoby się kupić w sklepie, bo za wózek z fotelikiem zapłaciłabym 1.100 zł. Niestety, był kolor czarny z pomarańczową budką oraz ciemnoszary z jaskrawo zieloną budką. Oba tak grobowo wyglądały, że były nie do przyjęcia kolorystycznie dla mnie i mojego męża. A gdzie indziej jak są fajne kolorki to cena samego wózka to wydatek około 1.160 zł + fotelik z adapterami koło 300 zł, więc na allegro taniej, bo za około 1.250 zł mogę mieć całość. Koloru jeszcze nie wybraliśmy :)

reklama
Mnie oprocz:
http://www.allegro.pl/item100438137_nowy_traxx_hauck_marlin_4_deluxe_gondola_new_.html
podoba sie ten:
http://www.allegro.pl/item100239962_emmaljunga_smart_spiwor_torba_transport_gratis_.html ,
ale cena troszke za wysoka. Wiec chyba zostane przy traxxie. Nie mialam okazji zobaczyc go 'na zywo', wiec przed ewentualnym zamowieniem musze polazic po sklepach i sie rozejrzec, bo czesto inaczej towar wyglada na obrazkach a inaczej w rzeczywistoci.
Jędroch Bartatina tez jest niezly i fajny jest w tej kolorystyce (glowna fota): http://www.allegro.pl/item100476353_nowy_jedroch_bartatina_plus_dostawa_gratis.html - taki uniwersalny kolorek.
A co sadzicie o wozkach wielofunkcyjnych Graco?

Sandra, z Traxxem jest taki problem, że na żywca nie widziałam go w żadnym sklepie ::) ani Marlina ani Jaguara nie ma jak obejrzeć, nie wiadomo czemu, więc trzeba by się decydować w ciemno. A ja tak nie lubię, choć Jaguar z poprzednich linków podawanych przez Ciebie mi się podobał.

Emmaljunga dla mnie jednak za droga :(
bardzo interesujący sposób na podanie wagi wózka w tym linku - w sposób zakamuflowany - wyszło mi, że wersja głęboka to 17 kg, a spacerówka nawet 17,5 kg!! Ciężkie cholerstwo.

Jędroch Bartatina to jak pisałam powyżej, na żywo przegrał i z Roanem i z Deltimem. A kolorki ma naprawdę fajne.

Graco oglądałam. Zainteresowałam się Graco Quatro Deluxe. Niestety, choć sprawiał fajne wrażenie to u mnie odpadł ze względu na to, że nie ma gondoli tylko nosidło a samo nosidło jest naprawdę małe. Dziecko na pewno nie przetrzyma w nim zimy. No chyba, że będzie bardzo malutkie.

Z wózków podobała mi się jeszcze Inglesina. Mam wrażenie, że Roan Marita jest robiony właśnie na jej wzór. Ale cena około 2.000 zł nie dla mnie.

No wlasnie, ja tez troszke sceptycznie podchodze do Graco ze wzgledu na miekkie nosidla. Moja szwagierka ma i jest zadowolona, chociaz podobno jako spacerowka po zlozeniu zajmuje duzo miejsca, wiec chce go sprzedac i kupic jakas mniejsza.

Co do wagi Emmaljunga to nawet nie czytalam :) Widzialam wczoraj ludzi z tym wozkiem i wygladal super, no ale ta cena...Troche za duzo - zwazywszy na to, ze np. gondoli bedzie sie uzywac ok. 6-7 miesiecy.

Traxxa tez wlasnie nie widzialam w zadnym sklepie (nie wiem czemu...????), ale czytajac opinie w interecie na jego temat, mozna w sumie zamowic go w ciemno.

Cholera jasna, nie mam pojecia :) Ciezki wybor...

Leyna pisze:
JĘDROCH Bartatina Plus - w końcu obejrzana :) jednak na żywo inne wrażenie niż w internecie
generalnie wózek całkiem fajny, choć to zawieszenie na paskach jednak mało mnie przekonało do siebie :(. budka składa się cicho i ma wywietrznik z tyłu, czego nie ma ROAN, ale za to gondolka krótsza i węższa, więc w zimie dzidzia miałaby ciasno :( no i spacerówka też wąska

Byłam dziś z moją rodzicielką w kolejnej wózkowej hurtowni. Pan sprzedawca powiedział, że są już Bartatiny z zawieszeniem na wahaczach (też mnie te paski nie przekonywały za bardzo) oraz z łożyskowanymi kołami (chyba jakoś tak ;)) A gondola jest podobno w środku tylko 2 cm krótsza i 2 cm węższa niż w roanie.
Ale Roan Marita też mi się podoba (w takim kolorze http://www.polskaanglia.pl/allegro/roan/marita/600/12.jpg) oraz nad Bartatiną Plus w kolorze 38-40 lub 42-43 (http://www.jedroch.com.pl/pl.html).

No i kolejny dylemat ::) :mad: Chyba pozostawię wybór i decyzję "sponsorce", bo już nie mam "nerw" na to wszystko ;)

dominique.p pisze:
Pan sprzedawca powiedział, że są już Bartatiny z zawieszeniem na wahaczach (też mnie te paski nie przekonywały za bardzo) oraz z łożyskowanymi kołami (chyba jakoś tak ;)) A gondola jest podobno w środku tylko 2 cm krótsza i 2 cm węższa niż w roanie.
Ale Roan Marita też mi się podoba (w takim kolorze http://www.polskaanglia.pl/allegro/roan/marita/600/12.jpg) oraz nad Bartatiną Plus w kolorze 38-40 lub 42-43 (http://www.jedroch.com.pl/pl.html).

hmm, wszystkie Bartatiny, które oglądałam (a było ich z 6) miały właśnie te paski... Co do gondolki, ja zrobiłam porównanie: postawiłam oba wózki koło siebie i może to tylko złudzenie optyczne, ale gondola w Jędrochu była mniejsza, choć może to tylko 2 cm. Ale co do spacerówki, to była już ona zdecydowanie węższa.

Choć u nas wózek wybrany to zaczęły się schody z kolorami. Mamy z Sz zupełnie inne wizje kolorystyczne. On by chciał ten kolor http://www.polskaanglia.pl/allegro/roan/marita/600/16.jpg, ale dla mnie ciut za ciemny
mnie z kolei przypadły do gustu: http://www.polskaanglia.pl/allegro/roan/marita/600/19.jpg (widziałam go na żywo i fajne wrażenie robił) oraz http://www.polskaanglia.pl/allegro/roan/marita/600/21.jpg

Ponieważ na allegro sprzedają stare wersje kolorystyczne, a są już całkiem nowe (np śliczny mniamuśny beżowy zamszowy wózeczek, który widzieliśmy w jednym sklepie) i jakby pogodniejsze dziś podjęliśmy męską decyzję, że "przepłacimy", ale jednak kupimy w sklepie, za to wybierzemy to, co nam się obojgu podoba (chyba, że znów będą rozbieżności). W sumie będzie nas to kosztowało około 90 zł drożej niż na allegro, ale próbki materiałów obejrzymy na żywo. Wybierzemy się do sklepu pod koniec tygodnia (sz jest na antybiotyku i ma zakaz wychodzenia z domu przez co najmniej najbliższe 3 dni), bo okazało się, że czas oczekiwania to jakieś 3 tygodnie - tyle jest zamówień na Roany ::)

A ja byłam dzisiaj w sklepie firmowym Deltima (Częstochowa)tam gdzie je produkuja i wiecie co? skandal! wiedziałam o Fokusie więcej niż sprzedawca! dość że nie maja jako sklep firmowy absolutnie żadnych zniżek( nie licze 3%upustu przy pierwszym zakupie bo to śmiech) to nie ma żadnych gratisów !po prostu stelaż ,gondola, spacerówka i torba w cenie 1040zł a za tyle to w sklepie (nie wszedzie ale jeden u nas znalazłam)dostaje jeszcze fotelik a w reszcie sklepów dodaja np parasolke i pokrowiec!
Więc daruje sobie sklepy firmowe i ze wzgledu na ceny i na obsługę!
Ogólnie bulwersor mi sie włączył :mad:
Ja mówie facetowi że w lipcu w Fokusie będą nowe felgi a on zdziwiony!pytam ile waży (choć znam juz parametry na pamięć ;) ) a ten wertuje katalog, no wiecie ja tez umiem czytac i obu stronom zajeło by mniej czasu jakbym dostała odrazu katalog i sama poczytała a pan sprzedawca na kawke niech idzie!Ja wszystko rozumiem ale Deltim nie ma 50rodzai wózków żeby nie można było nauczyc się parametrów! a jak weszłam u nas do sklepu to Pan ma różne firmy i rodzaje wózków i jakoś potrafi wszystko spamiętać!
Mimo wielkiego urazu do kompetencji sprzedawcy nadal stawiam na Fokusa(choć kolorystyka słaba)ale dla dzidzi jest dobry-moim skromnym zdaniem niedzoświadzczonej!

no mnie już niekompetencja sprzedawców przestaje dziwić... ja w jednym sklepie zapytałam o wagę wózków (Deltim i Roan - mimo, że znałam świetnie) i pani mi powiedziała, że ona nie zna, bo producent im nie przysyła takich informacji. jak to nie przysyła?! śmiech na sali.

Mada, orientowałaś się może co do Deltima Premiera? Wydaje mi się ciut lepszy od Fokusa, choć wagowo przegrywa nawet z Roanem, nie mówiąc o Fokusie, który jest najlżejszym z tych wózków. Ale mojemu Sz i mi bardzo się spodobał i gdyby nie ta waga to byśmy pewnie zdecydowali się na Premiera, bo pozostałe parametry jak u Roana a budka cichutka.

A więc co do premiera to napewno cięższy ale ma dodatkowo skretne przednie koła co dla mnie bardziej przeeszkadza niz pomaga. Gdy chciałam skręcić w prawo i zaraz w lewo to stwarza problem bo najpierw trzeba naprostowac i dopiero w drugim kierunku można jechac , to ja już wole lekko podnieśc i odrazu jechac gdzie chce,dla mnie to zbędne i wole jak mam wybierac lżejszy a jeżeli chodzi o gondole to nie wiem dokładnie ale to chyba 3cm różnicy więc też nic nadzwyczajnego , reszta u premiera taka sama co u fokusa.
Jeszcze raz musze na żywo porównac fokusa i marite.
Ale pewnie i tak zostanie fokus ;)

reklama
U Premiera te skrętne koła nie są tak tragiczne jak w innych modelach a poza tym da się je przyblokować. Sprzedawca nie powiedział o tym? W sklepie, którym byłam Premier i Fokus stały obok siebie, i Premier jednak większy był zdecydowanie. Choć waga diabelska... ech

Do góry