reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

sandra: dla mnie wózeczek ciut za nisko osadzony. ja jestem wysoka, więc u mnie odpadłby. na dodatek nie wiem co za wymiary podają: czy to po złożeniu wózek taki duży?

mada: I wózek i IV to wózki również z moich typów :)
II jest fajny: ma bardzo korzystną wagę w stosunku do wymiarów, godnolka wygląda porządnie, ale minusem są małe kólka jak wspomniała Sandra
III uważam, że ma zbyt wysoką cenę

co zaś do wózków Polak... wiem, że dziewczyny bardzo narzekają na jego wagę

wklejam linki do wątków, do którycy zaglądałam szukając wózka (i nadal zaglądam), bo nie jest łatwo wybrać wózek, oj nie :)

wózkowa tandeta https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,2523.0.html
wózki na medal https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,2636.0.html
wózki na wątku dla lipcówek https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,5529.0.html
wózki na wątku dla marcówek https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,5467.0.html

poza tym w dziale Polecam-Odradzam są założone wątki dla poszczególnych wózków, o które pytają forumowiczki

reklama
Leyna dzieki za linki, nawet nie wiedziałam że ich tyle :-[
A teraz jeszcze wiekszy dylemat ale narazie przeczytałam wszystko z wątku wózki na medal i Deltim Focus ma dużo pozytywów oczywiście per Peregio i Mutsy też ale cena nie odpowiada.
Poczytam jeszcze ale coś coraz bardziej skłonna jestem do Deltima.
Tylko cholera nie wiem czy wielofunkcyjny czy spacerówka rozkładana na płasko z możliwością włożenia nosidełka (nie bedzie czasami za zimno, rodzimy w sierpniu i może szybko chłodek nastać) na co wy stawiacie? ( pomijając firmy).

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA zaraz oszaleje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sama nie wiem jaki będzie lepszy :mad:

mada78 pisze:
Tylko cholera nie wiem czy wielofunkcyjny czy spacerówka rozkładana na płasko z możliwością włożenia nosidełka (nie bedzie czasami za zimno, rodzimy w sierpniu i może szybko chłodek nastać) na co wy stawiacie? ( pomijając firmy).

mada, ja juz wielokrotnie pisałam, że dla mojego dziecka nie widzę innej możliwości niż porządna duża gondola. Żadnych spacerówek z funkcją nosidła, bo po 1) sa one znacznie mniejsze niż gondola, a po 2) są zazwyczaj miękkie, a dziecko do co najmniej pół roku życia musi leżeć na twardym

Leyna , ja już też zdecydowana jestem na twardą gondole, tylko nadal nie wiem czy kupic najpierw sam głeboki a później spacerówke czy wielofunkcyjny ,
Czytałam "polecamy" wątek wózki na medal i tandeta i doszłam do takich wniosków
1. lepszy dla sierpniowej mamy wielofunkcyjny bo małe bedzie rosło zimą a na wiosne odrazu sie przesiądzie do spaceróweczki (a i fotelik jeden bo jeden stelaż).
2. parasolke i tak w końcu trzeba kupic bo w wielofenkcyjnym dość mała spacerówka i nie wiedze w niej 3 letniego bajtla
3. odrazu duża spacerówka też nie bardzo bo maluszek pół roczny chyba na nia za mały
4.wszystkie wielofunkcyjne dosc masywne a jak nie to mało miejsca dla dzidzi wiec ok. 15 kg to nie taka tragedia
5.nie widziałam nigdzie samych głebokich może źle szukam nie wiem
Co o tym sądzicie?
Gdzie się mylę a gdzie mam choć ciut racji?
Chyba postawie na tego focusa ale najpierw zobacze wszystkie moje typy na żywo JUTRO.
Pozostały trzy bo PP już wyeliminowałam.
Troce chyba chaotycznie pisze ale już nie mam siły do tych wózków ;)

mada dobrze gada, dać jej wódki ;D

są wózki same głębokie z tego co się orientuję, ale wagowo wypadają podobnie jak wielofunkcyjne a cenowo żadna rewelacja.
mnie zalezy dodatkowo na takim wózku, do którego bez problemu będę mogła wpiąć fotelik zamiast gondolki.
dlatego ja się napalam na Roana Maritę - ale też do oglądu wraz z moim mężem

edit: znalazłam wózki głębokie http://www.tanimarket.pl/go/_category/index.php?idc=59_61&sess_id=c576bdb07c3ff8b5c724e0e57fc0ee98
niestety maja miękką gondolę i niezbyt dużą na dodatek

tu też wózki głębokie http://www.gagu.pl/1,389,g%B3%EAbokie.html
ale ceny niefajne

sandra1982 pisze:
Ja tez juz zgupialam w tym temacie! Tragedia. Chyba naprawde najlepszym wyjsciem byloby, tak jak napisalas Dominique, zeby ktos wozek kupil :)
A co sadzicie o tym?
http://www.allegro.pl/item96669589_minilandia_wozweczek_scout_owal_ii_idzie_wiosna_.html
Witajcie...dawno mnie nie było!jesli chodzi o mnie to ten będzie mój..oczywiście jak Bóg pozwoli...Cena to już jak dla mnie aż za dość (ale siostra obiecała kupić ::) .. będzie chrzestną...no i ogólnie full wypas!.. Ładniutki i jako głęboki i spacerowy.mam nadzieję iż mojej Oliwce a może fabiankowi będzie w nim "przesuper"

Zaraz padne ;)
Oglądałam dzisiaj fury na żywo i dalej nic nie wiem
Coraz bardziej skłoaniam się do deltima focuca-ma prawie wszystko na czym mi zależy oprócz siateczki wentylacyjnej ale jest okienko.
za to implast driver ma dużą gondolę 80cm! ale jest cięższy
Mikrus alu sprint tez ok. oprócz wagi i braku regulowanego oparcia w gondoli(80cm) ale fajna łamana oś(bez której zapewne też się da żyć)
No i jeszcze Marita zapewne jeszcze znajde jakąs wade oprócz tego że nie podoba mi się w wersji spacerowej-naprawde.
A tak na marginesie to nie sugrujcie sie cenami z internetu za bardzo bo po sklepach tez trzeba pobiegac ja znalazłam Fokusa za 990 cały zestaw razem z fotelikiem(na necie 1000 bez fotelika). I wogóle znalazłam sklep gdzie żaden z wymienionych przeze mnie wózków nie kosztuje więcej niż 950 zł - z bajerami gratis!
A sprzedawcy sami mi przyznali racje że i tak później kupie zwykłą spacerówkę wiec nie ma co wydawać kupy szmalu.
Idę moczyc stópcie bo zaraz odpadną-pierwszy raz w czasie ciąży mi spóchły! :(

mada78 pisze:
A tak na marginesie to nie sugrujcie sie cenami z internetu za bardzo bo po sklepach tez trzeba pobiegac ja znalazłam Fokusa za 990 cały zestaw razem z fotelikiem(na necie 1000 bez fotelika). I wogóle znalazłam sklep gdzie żaden z wymienionych przeze mnie wózków nie kosztuje więcej niż 950 zł - z bajerami gratis!

a ja dzisiaj widziałam tego samego Fokusa, bez fotelika i tzw bajerów za 1039 zł :(
niestety... mam wrażenie, że w poznańskich sklepach drożej niż w internecie

reklama
Mada78 przypomnij mi skąd jesteś to może wpadnę do sklepu, który opisujesz, bo u mnie w mieście to i tak nic nie kupię.
Ja też oglądałam na żywo Focusa, wcenie 1.039 fotelik dodatkowo za 260. :(
Co mi się w nim nie spodobało, to budka, bo opuszczała się ciężko i bardzo głośno, z początku miałam wrażenie, że ją zepsułam tak trzasnęło. :-[ Poza tym nie pooglądałam go tak jak chciałam, bo pani w sklepie przyniosła spacerówkę, ale jej nie zamontowała, bo nie potrafiła podnieść oparcia. No i jak zaczęłam go próbować prowadzić po sklepie, to wydał mi sie jakiś niestabilny, tak jakby był krzywo zamocowany, sama nie wiem. Aha i nie ma regulowanej rączki.
Ale to pierwszy, który tak dokładnie obejrzałam na żywo i który ruszyłam z miejsca, poza tym nie mam w ogóle doświadczenia z wózkami, więc może mam jakieś mylne odczucia. A może ten akurat co tam stał był do kitu.

Do góry