reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

K@si@,ten sklep to w zasadzie hurtownia z możliwościa kupna detalicznego i wygląda jak normalny sklep,nazywa się Juta i jest to sieć sklepów, podaje link gdzie są rozmieszczone
http://www.juta.com.pl/sklepy/sklepy.htm
akurat na stronie nie ma oferty całej dla tych najmniejszych czyli kaftaniki , śpiochy itp, ale wczoraj za bawełniany kaftanik68 zapłaciłam 4zł taki normalny ale fajna bawełenka, śpiochy 7zł i wiecej a czapusia tez normalna bawełniana 1,50 , śpioszki +kaftanik ładny wzorek 12 zł.
Nie wiem może to nie jest aż tak tanio jak sie mi wydaje ale jeszce sie dokładnie nie orientowałam.

Co do Focusa ja wczorakj oglądałam na żywo i prowadziłam i jest fajny mieciutki dość lekki, budka cicha, może oglądałaś jakiś wybrakowany ;). Dla mnie jest najbliższy ideałowi a składana rączka dla mnie nie istotna bo ta dla mnie i mężą idealna.
No nie wiem ja narazie obstaje przy nim ale jeszce musze zobaczyc na żywo marite jako spaceówke bo na necie mnie odstrasza ale sam wózek też parametry ma dobre.

reklama
dostałam wózek od koleżanki.powiedziala ze go nie używa i jak chce to moge sobie go wziac .no i problem z głowy a jak bede miała wiecej luznej kasy to sobie najwyzej kupie drugi taki jak mi sie bedzie podobal.po wózek jade do niej w poniedziałek to we wtorek postaram sie wkleic jakies zdjątko :)

Nam się dziś udało obejrzeć z Sz kilka wózków m.in Roana i Deltima. Zdecydowanie najlepsze wrażenie zrobił na nas Roan. Niestety, ma jedną poważną wadę - budka przy składaniu hałasuje :( Z oglądanych wózków u wszystkich był problem właśnie z budką, nawet u super drogiego Mutsy za prawie 3 tys. zł. Wyjątkiem chlubnym jest tu Deltim - bardzo cichutki. Ale ogólne wrażenie znacznie gorsze niż przy Roanie. Nie udało nam się obejrzeć Bartatiny Plus ani Implasta bo nigdzie nie mieli.

Leyna, czym się różni wg. Ciebie Roan od Deltima bo ja zapatrzona jestem w Deltima Fokusa. A może ty masz świeższe spojrzenie i wytkniesz jakieś wady Fokusowi a co do Roana podaj jakies konkretne zalety czym bije Deltima.
Bo ja juz mam mentlik a wchodza u mnie w gre tylko te dwa R.Marita i D.Fokus

mada: Oba wózki są bardzo podobne jeśli chodzi o wartości techniczne, aczkolwiek Roan ma ciut ciut większą gondolę i co najważniejsze, tą gondolką można bujać (taka niby kołyska na kółkach) a Deltim tej możliwości nie ma no i Roan jest jakby wyższym wózkiem co dla nas - osób wysokich- ma znaczenie.. Myślę jednak, że w przypadku wyboru Deltim a Roan główną kwestią będzie gust :) Mnie i mojemu Sz całościowo + wizualnie po prostu bardziej podoba się Roan :)

Leyna , nie wiem czy wiesz ale w Deltimie jest takie "cóś"co możesz wpiąć do siedzenia tylnego w samochodzie i montujesz na tym gondole, bez potrzeby przerzucania maleństwa do fotelika , mi się wydaje to (jak dla nas)super wynalazkiem, nie wiem jak sie sprawdza w praktyce ale to dla mnie jest bardziej funkcjonalne niż gondola - kołyska, a co do rączki do mojego wzrostu (170)jest idealna.
A co do wizualnego wyglądu to nie moge patrzeć na spacerówke u roana, nie wiem dlaczego, no nie podoba mi się i już.
Zobaczymy jeszcze trochę czasu zostało ;)
Ale myśle że oby dwa są w swojej klasie dobrymi wózkami i powinnyśmy być zadowolone.

mada78 pisze:
Leyna , nie wiem czy wiesz ale w Deltimie jest takie "cóś"co możesz wpiąć do siedzenia tylnego w samochodzie i montujesz na tym gondole, bez potrzeby przerzucania maleństwa do fotelika , mi się wydaje to (jak dla nas)super wynalazkiem, nie wiem jak sie sprawdza w praktyce ale to dla mnie jest bardziej funkcjonalne niż gondola - kołyska, a co do rączki do mojego wzrostu (170)jest idealna.

Generalnie bałabym się przewozić takie małe dziecko w samochodzie w gondoli. Gondola taka jak w Deltimie czy Roanie jest po prostu szeroka i długa i dziecko się może w niej kolebać. Jak nie masz wyjścia to raz na ruski rok mozna tak zrobić, ale do takich spraw jednak jest fotelik. Tak to już jest, że do każdego wózka, żeby zamontować fotelik potrzebne są tzw adaptery - może to masz na myśli?
Ja chcę kupić wózek z fotelikiem dodatkowo, żeby ewentualnie można go było wpiąć w stelaż wózka. Deltim wzrostowo dla mnie jest ok (mam 177 cm), ale Roan bardziej.

tak jak mówiłam... kwestia wyboru wózka w takim przypadku to kwestia tego co się bardziej komu podoba.

ja jeszcze nie kupuję Roana. Chcę obejrzeć Implasta i Bartatinę. Dopiero wtedy zdecydujemy z mężem.

Jeżeli chodzi ci o Implasta Driwera 4xl , to sprzedawca mówił mi cos o łamanej osi(czy skrętnych kołach już nie pamiętam) której nie da się zablokować i czesto bardziej przeszkadza niz pomaga a jeżeli o 3xl to tam ta oś się sprawdza.
Jedrucha nigdzie u nas nie ma wiec nie mogłam zobaczć na żywo , nie wiem gdzie mogłabym sprawdzić bo u nas dużo wózkowni ale akurat tej firmy próżno szukać.
Fotelik i tak mam zamiar mieć , więc może co do gondoli masz racje. Ale nadal bardziej podoba mi się fokus i chyba przy tym pozostane. Jeszce wybieramy sie do olbrzymiej hurtowni w naszym mieście i tam jeszcze zobacze.

mada78 pisze:
Jeżeli chodzi ci o Implasta Driwera 4xl , to sprzedawca mówił mi cos o łamanej osi(czy skrętnych kołach już nie pamiętam) której nie da się zablokować i czesto bardziej przeszkadza niz pomaga a jeżeli o 3xl to tam ta oś się sprawdza.

tak, o tego Implasta Driver 4xl mi chodzi. Wiem, że ma skrętną przednią oś i tego najbardziej bym się bała w tym wózku. Dlatego chcę go obejrzeć na żywo. A trójkołowiec mnie nie kręci. Implast wypuścił na rynek nową wersję - Volant, gdzie tę oś idzie zablokować, ale wózek do nabycia chyba tylko na allegro. Bez obejrzenia go na żywca to zbyt duże ryzyko finansowe. Sprawdziłam na stronie producenta i w Poznaniu jest tylko jeden sklep w Poznaniu gdzie mozna zobaczyć Implasta. W tym samym sklepie mają też ponoć Jędrocha, więc załatwilibyśmy 2 pieczenie przy jednym ogniu ;)

mada78 pisze:
Jedrucha nigdzie u nas nie ma wiec nie mogłam zobaczć na żywo , nie wiem gdzie mogłabym sprawdzić bo u nas dużo wózkowni ale akurat tej firmy próżno szukać.

sprawdzałam na stronie Jędrocha i faktycznie "najbliżej" Was jest sklep w Gliwicach... :(

mada78 pisze:
Ale nadal bardziej podoba mi się fokus i chyba przy tym pozostane. Jeszce wybieramy sie do olbrzymiej hurtowni w naszym mieście i tam jeszcze zobacze.

mada i tego się trzymaj :) kup to co uznasz za funkcjonalne i Ci się podoba :)

reklama
Do góry