reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wózki

Patrz niby Galeria taka duża jest ale po za Chicco nie masz gdzie tam obejrzeć i kupić wózeczka.Jak był Smyk na Piotrkowskiej tam gdzie była Galeria Centrum to był spory wybór wózków bo ja tam ogladałam jak byłam w ciąży z Laurą.Jeszcze pamiętam że w Dino były wózeczki ale wiadomo że na Pietrynie zawsze jest drożej.

reklama
W ogóle Galeria to przereklamowana sprawa - gdyby nie jakaś wycieczka dzieciaczków w wieku ok. 10 lat to w ogóle by nikogo tam nie było dzisiaj - no oprócz mnie jeszcze, haha. A taki skle jak Chicco to powinni na większej powierzchni zrobić, bo ani sie dostać do tych wózków - ustawione po 6-7 w 4 ciasnych rzędach. A najlepsze było, jak spodobał mi się jeden stojacy prawie na samym końcu, zapytałam pani czy mogę go blizej obejrzec. A ona na to czy jestem na pewno zainteresowana? Bo jesli nie mam zamiaru go kupic to ona nie bedzie go stamtad wyciagac. I miala pecha, ze na mnie trafiła, bo ja od razu sie obroniłam... ale doszlysmy do porozumienia i za to moglam wyjechac tym, o którym pisalam wczesniej przed sklep (no bo w srodku to nawet pól metra bym nie przejechała) :))

Znalazłam wózek dla siebie!!! To znaczy jeszcze nie wiem czy 4 kółka czy 3 kółak ale juz znam model. Będzie to najprawdopopdobniej implast i nowość "Volant". Widziałam dzisiaj wersję 3 kołowa w sklepie "Dino" na Piotrkowskiej. Będą one dostepne równiez w sklepie na Retkini - juz na początku kwietnia. 3 kołowy widziałam też na alegro
http://allegro.pl/item92998140_wozek_implast_volant_nowosc_marzec_2006.html

Ma to czego szukam:

osobna dużą sztywną gondolę
mocowanie fotelika do ramy
możliwość regulacji oparcia w gondoli
reg podnóżek
skrętne kółka
poppowane koła

Z tego co pamiętam to dyzia o nim wcześniej pisała.
Myślę ze jest wart uwagi. Generalnie bardzo podobny do drivera implastu ale ma parę ulepszeń.

Informacje od producenta:

VOLANT 3

* Nowoczesny mechanizm obrotowy 360 stopni
- oś podwójnie łożyskowana
- blokada kierunku jazdy
- łatwy sposób zdejmowania
- teleskopowy system amortyzacji TSA
- koła pompowane 10 ‘ zdejmowane

* Stelaż wykonany z lekkich stopów aluminiowych
* Regulowana wysokość rączki
* Tylny system amortyzacji SCS
- duży zakres amortyzacji
- możliwość regulacji
- elastyczność i miękkość zawieszenia
- cicha praca systemu SCS
- koła pompowane 12’ podwójnie łożyskowane

* Centralny hamulec STOP & GO

* Powiększona gondola z uchwytami
- regulowane oparcie w gondoli
- budka z okienkiem wentylacyjnym i cichą
regulacją

* Szerokie i wygodne siedzisko spacerówki z podwyższonym oparciem
- dodatkowa sportowa budka
- płynnie regulowany podnóżek i oparcie

* Uniwersalne przykrycie na gondole i spacerówkę
* Folia przeciwdeszczowa i moskitiera w kieszeniach kosza
* 5-punktowe szelki bezpieczeństwa
* Montaż gondoli i spacerówki tyłem lub przodem do kierunku jazdy
* Prosty system składania wózka
* Możliwość montażu fotelika samochodowego

VOLANT 4

* Dwa niezależne przednie mechanizmy skrętne 360 stopni
- podwójnie łożyskowane widełki
- system wzmocniony włóknem szklanym
typu GF
- blokada kierunku jazdy
- koła 8’ pneumatyczne podwójnie
łożyskowane

* Stelaż wykonany z lekkich stopów aluminiowych
* Regulowana wysokość rączki
* Tylny system amortyzacji SCS
- duży zakres amortyzacji
- możliwość regulacji
- elastyczność i miękkość zawieszenia
- cicha praca systemu SCS
- koła pompowane 12’ podwójnie łożyskowane

* Centralny hamulec STOP & GO

* Powiększona gondola z uchwytami
- regulowane oparcie w gondoli
- budka z okienkiem wentylacyjnym i cichą
regulacją

* Szerokie i wygodne siedzisko spacerówki z podwyższonym oparciem
- dodatkowa sportowa budka
- płynnie regulowany podnóżek i oparcie

* Uniwersalne przykrycie na gondole i spacerówkę
* Folia przeciwdeszczowa i moskitiera w kieszeniach kosza
* 5-punktowe szelki bezpieczeństwa
* Montaż gondoli i spacerówki tyłem lub przodem do kierunku jazdy
* Prosty system składania wózka
* Możliwość montażu fotelika samochodowego

Nekkar tez mi sie volant podoba :) Tylko ze ja nie chcialam trojkolowca, a wersja czterokolowa ma takie malutkie przednie kola i to mi sie nie podobało... A poza tym juz wersja 3kolowa z fotelikiem i adapterem kosztuje ok. 1800 PLN, a 4 kołowa ma byc podobno ok 150 pln droższa (taj jak driver 3 xl a 4 xl ) a to juz będzie 2 razy tyle ile daliśmy za Maritę... Po prostu stwierdzilismy ze nie warto, za ten dodatkowy tysiac kupimy butelki, podgrzewacz, sterylizator, 2 komplety poscieli i wypełnienie, zapas pieluch i kosmetykow na poczatek i jeszcze nam zostanie :)

Ale wozeczek ładny :)

A co w nim zostało ulepszone w odniesieniu do drivera 3xl, bo ja też interesowałam się tym modelem...? Czy znasz może wage tego wózka?

Aga,

niestety ogladałam nowego implasta volant w sklepie Dino na Piotrkowskiej, a tam niestety kompetencja sprzedawców pozostawia duuuużoooo do zyczenia. Pan próbował mi na przykład wmówic ze nie ma volanta na 4 kołach. Jak pytałam o róznicę to mówił, że to jest nowszy model implasta, dopracowany, fajniejszy ma design.... bla bla bla i nic konkretnego.

Więc moge tylko napisać to co ja zauważyłam na pierwszy rzut oka. Po pierwsze metalowy podnóżek jest węższy przez co wózek lepiej się sklada i jest troche krótszy - jak to powiedziała moja mama nie potkniesz się o przednie koło. Po drugie gondola ma mozliwość regulacji oparcia - czyli jeśli jest dzidzia jeździ w gondoli i zaczyna siadać to nie musisz się od razu przesiadać do spacerówki - w gondoli zawsze będzie cieplej. Po trzecie wydaje mi się że ma trochę większą tą gondolę. No i po czwarte ma 2 bódki - gruba zimową i letnia spotrową.

Co do szczegółów technicznych typu wymiary, waga to niestety Pan w sklepie nie umiał mi powiedzięć ("Wie Pani tak 12 - 17 kg, tak ważą te z pompowanymi kołami..."). Wiem, że w połowie kwietania, może trochę wcześniej, mają być one dostępne w sklepie na Retkini - tam sa fajni sprzedwacy i na pewno będa mieli więcej do powiedzenia....

Wkurzają mnie tacy sprzedawcy.Skoro mają towar w sklepie to powinni dawać wyczerpujące informacje.Przecież nie kupuje chleba........

reklama
Do góry