reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wózki

Na Retkini już byłam :) mieszkałam tam do września, wiec sklepik nie jest mi obcy. :)
A w Galerii ponoc są - tak mi powiedziały dziewczyny z watku łódzkiego..
Kurcze na Brukową to mam daleko... może w sobote namówię Piotra to bysmy pojechali.. A to zaraz na początku tam gdzie kiedys meble były??

reklama
Elips, to chyba jest 2 lub 3 brama po lewej stronie. Warto tam pojechać poogladać, zorientowac się co jest wogóle do kupienia, jakie sa wozki, jakie maja funkcję. Natomiast myslę że kupic nalezy w necie albo gdzies indziej bo ceny maja spore.

No ja wlasnie w celu "pomacania" chcę pojechać, bo jak narazie to tylko na zdjęciach widziałam i tyle co na ulicy ale to wszsytko w biegu...
Dzięki Nekkar. A nie wybierasz sie kiedyś to bysmy obie poogladały:)

Elpis byłam na Brukowej 8 a jesli chodzi o Smyka to ja tam nie widziłam wózków tzn.pamiętam jak jeszcze Smyk był na Piotrkowskiej to były tam wózki ale w Galerii nie wiem.Nekkar mi tez się podoba x1 ale niestety nie było ogólnie wózeczek jest super.A marlin mnie bardzo rozczarował dla mnie to on wogóle nie chroni dziecka przed słońcem i wiatrem.A tam na Retkinię muszę sie przejechać ale czekam aż trochę pogoda się zrobi chociaż trochę cieplej :)
Czekam aż x lander pojawi się na allegro bo narazie są ale używane jednak jest spora różnica w cenie pomiedzy allegro a hurtownią na niektórych wózkach jak patrzyłam to nawet 200 300 zł.

Wyczytałam gdzieś w necie, że pod koniec marca ma wejsć do sklepów nowy model x-landera XA - z dodatkowo regulowanym podnózkiem. Wtedy to jużbedzie miał wszystkie opcje jakie bym chciała żeby wózek miał (no jeszcze przekładana rączka by się przydała ale nie bądźmy zbyt wymagający....)
Pytałam też e-mailowo sprzedawcę o sprzedaż x-landrów w łodzkim i podał mi następujace adresy:

ul. Przybyszewskiego 107a
ul. Hubala 3
ul. Brukowa 8

oraz

Zgierz ul. Witkacego 2
Pabianice ul. 20-go stycznia 37

A co do marlina to zgadzam się z Tobą Aniu w 100%.

Nekkar czyli można się wstrzymać z kupnem poczekamy na nową ofertę zobaczymy jak bedzie wyglądał :) Dzięki za adresy.Ja to czekam aż się pojawią na allegro żeby sobie ceny porównać.

:) a ja zaraz jade do tej Galerii - jak nie bedzie wozkow to inne cuda pooglądam - juz sie nastawilam - mimo ze zaczyna znow badac (jak to mówi Aneczka) to białe g...o :(

reklama
Wlasnie wróciłam z wyprawy "wózeczkowej"

Faktycznie w Smyku (w Galerii) nie ma wózków - są tylko leżaczki i pare fotelików samochodowych. Ale na samym dole od strony WIdzewa (przy Biedronce) jest sklep firmowy Chicco - Ale ciasno tam bardzo i nie ma jak sie przyjzec wózeczkom. Wyjechałam pierwszym z brzegu - najnowszy model Ct 0.1 - ale mało stabilnie mi sie prowadziło ze sręcanymi przednimi kołami. Do tego małe kółeczka (podwójne) no i rączka nie przekładana i do tego taka jak w spacerówkach (nie taka w poprzek jak to zwykle w wózeczkach). No i kosztował 2099 zl i był jednym z tanszych. No to odpada.

WIec pojechałam do rodziców na Retkinie. Tam przy Armii Krajowej (te małe białe budki z koło policji - optyk, okna, pralnia chemiczna..) - jest tam sklep z komisem.I znalazlam wózeczki - nowe - polskie WITPOL - bardzo fajne, zgrabniutnie, na większych kołach (piankowych) z regulowaną i przekładaną rączką, z nosidełkiem i folią przeciwdeszczowa w cenie 470 zł - a za dodatki w Chiccoo trzeba osobno płacić. I jeśli nie znajdę niczego lepszego to chyba na taki się zdecyduje, bo nie jest taki ciężki i takim tylko bede mogła manewrowac u siebie na klatce schodowej no i w mieszkaniu.

Do góry