reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wózki

No wiec dzis podejscie numer dwa do wozka. Bedziemy sie decydowac miedzy chicco trio s3 lub bugaboo cameleon. Ten ostatni to naprawde cudenko - niesamowicie lekki i zwortny ale niestety strasznie drogi no i trzeba dokupic siedzonko do samochodu, przykrycie na nozki, folie przeciwdeszczowa. Poza tym nie ma hamulca recznego co u nas w Szwajcarii, przynajmniej tu gdzie mieszkam jest b. wazne (wszedzie pagorki i zjazdy:)). Chicco ma wszystko i wyglada tez b.ladnie, jest troche ciezszy i troche trudniejszy w skladaniu (ale tylko troche trudniejszy). No i jest tanszy. Mamy jeszcze troche czasu, bo obydwa sa praktycznie dostepne "od zaraz" i nie trzeba czekac kilka tygodni na zamowienie. Pani byla bardzo mila, chyba ponad godzine tlumaczyla nam plusy, minusy, na co trzeba zwracac uwage...az maz sie nawet zainteresowal ;D

Poniewaz nadal nie przeszkolilam sie jak wstawiac zdjecia, wstawiam linki:

bugaboo cameleon:
http://www.bugaboo.com/

chicco trio:
..nie mohge znalezc :mad:

Pytalam tez o x-landera w dwoch sklepach..chyba tu go jednak nie znaja...
Pa pa pa

reklama
Hej hej

tak mi to bugaboo cameleon chodzi dzis po glowie i nie moge przestac o nim myslec.
Dziewczynki - czy ktoras moze cos slyszala o tym wozku???? Bede wdzieczna za kazdy typ....
Opdoczywajcie...

Hey Jagusia ja jestem z czerwcowek i tez mam bugaboo cameleona na potencjalnej liscie wozkow. Ja zakochana bylam w tym cudzie dosc dlugo (i wlasciwie ciagle jeszcze troche jestem :)), przetestowalam wczesniejszy model: froga u kuzynki i cameleona w sklepie. Rzeczywiscie to niezle cudko: lekkie, zwrotne i fajnie sie prezentujace. Tyle, ze to typowy wozek miejski. Nie wiem gdzie mieszkasz ale jesli lubisz dluzsze wedrowki i masz do nich okazje to chyba nie najlepszy wybor. Ja szukam wozka z jednej strony latwego w podrozy z drugiej zas wygodnego i wielofunkcyjnego. Cameleon ma te zalety ale zastanawia mnie kilka rzeczy: wielkosc siedziska (nie jest zbyt duze - tu tez troche winy ma ich spot reklamowy na ktorym dziecko wyglada na za duze na ten wozek), jest to wozek dosyc niski (co nie jest najprzyjemniejsze ani dla mamy ani dla malucha), wcale tak latwo sie nie sklada jak reklamuja, no i kolorki i material (flece) ostatniej kolekcji troche mnie odpychaja (frog byl ladniejszy), no i oczywiscie cena ;). Ale najbardziej odepchnela mnie od tego modelu jego popularnosc: bo jak zobaczylam ze w NY co druga mamuska z nim pomyka to jakos zapal mi przeminal. Nieco glupi powod lecz prawdziwy. Cameleon jest wprawdzie na liscie lecz teraz zastanawia mnie QuinnyBuzz (mysle ze model w miare rownorzedny parametrami), UrbanJungle i nowy mutsy 4Rider (taki sam stelaz jak Cameleon). Z jednej strony korci jeden lekki model (Cameleon, Buzz) z drugiej cos wygodnego na dluzsze spacery (UrbanJungle, Mutsy) + lekka spacerowka (Zapp, Maclaren).
Nie wiem czy znasz angielski ale tu znajdziesz dosc wyczerpujaca ocene Cameleona i kilku innych wozkow:
http://strollersandprams.com/
Sorrki za wcinanie sie na wasz watek ale sama jestem dosc daleka od podjecia konkretnej decyzji i tak podczytuje gdzie sie da o wozkowych wyborach. Pozdrowienka... :)

Ja poważnie rozwazam zakup Deltim Voyager 005. Słyszałam o nim dużo dobrego no i podoba mi się. Jest to spacerówka z nosidłem dla niemowląt. Ma duże pompowane kółka, wygodnie się prowadzi i łatwo składa. Cena bardzo przyzwoita ok. 700zł. Do tego jeszcze nosidło do samochodu i bedzie OK. Słyszałyście cos o nim?
A tak w ogóle to zakochałąm się w wózeczku Chicco (nie pamiętam modelu ale wielkofunkcyjny) ale ma dwa uchyty zamiast rączki co uważam za mniej wygodne rozwiązanie ale jet bombowy:)

Hej Cicha - wyslalam ci maila na priva, mam nadzieje ze doszedl - nie chce sie rozpisywac o cameleonie, jezeli u nas w Polsce go jeszcze nie ma (Ola - dzieki za informacje - tez szukalam na polskich stronach, ale bez skutku. Dostalam chyba wozkowego zboczenia, co kto przejedzie to musze patrzyc na marke i kola. O dziwo nie widze prawie 4-kolowych wozkow...a zawsze mi sie wydawalo ze ci Szwajcarzy tacy praktyczni, solidni... ;D

Dziewczyny zdecydowałyście się już na zakup wózka bo ja chyba przechodzę wózkowy kryzys ;) bo nie wiem jaki wózek kupić myślałam o tym x lander x 1 ale zobaczyłam na allegro i przestał mi się chyba podobac może dlatego że kolor taki dziwny.Już sama nie wiem ::) A wy macie jakieś pomysły????Napiszcie coś :)

u43244.png

dobrze ze ja to juz mam za soba ;)

ale dalej śledze opinie o Maricie na necie, na szczescie trafiam na same pozytywne :)

Ania, jak sie juz zdecydujesz to pochwal sie :)

reklama
Ja juz sie chyba dawno zdecydowalam na polski wozek Wychamet, spelnia moje oczekiwania i ma dobra cene i opinie ale jeszcze musze pojechac do jednej hurtowni i tam popatrzec,mam nadzieje,ze nie zrobi mi sie metlik w glowie ;)

Do góry