reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wózki

Aneczka, ja myslę, że tak na dobrą sprawę to my wszystkie przekonamy sie o tym co w wózku jest dobre a co nie dopiero po przetestowaniu na własnej skórze :)

Co do tego czy dzidzia bedzie czy nie bedzie chciała jeżdzić na płasko, to chyba zalezy od konkretnego dziecka :) Biorąc na przykładzie wspomnianego dziecka mojej szwagierki : mały niedługo skończy 5 miesiecy, czyli moje dziecko bedzie tej wielkości w grudniu. A już na pewno od listopada będzie jeżdzić w jakis zimowych ciuszkach. Akurat ten mały leży bez problemu w gondolce, co wiecej, wcale nie chce wstawać, a lekarz im powiedział, że to bardzo dobrze dla jego kregoslupa i ze nie ma sie co spieszyc :) I tak jak juz pisałam, w gondolce Quinny mieści sie w tych zimowych betach na styk, czy raczej na wcisk. A powiem ci szczerze ze wszystkie nosidła które widziałam były mniejsze niz ta gondola.

Każda mama sama zdecyduje :) Ja wiem że chce tylko wozek ze sztywna gondola, i akurat moje dzieciate koleżanki  bardzo ta opcje popieraja :)
Ale tak jak juz pisałam, samo zycie to zweryfikuje :)

Pozdrawiam ciepło :)

Mariola

reklama
Moze i faktycznie taki wozek z nosidlem to tez wielofunkcyjny ;) mysle raczej o gondoli(sztywnej) i spacerowce.Pewnie faktycznie dopiero na zywo sie przekonamy co lepsze :) Moze gdybym miala wiecej kasy na wozek to bym kupila tez z gondola ale teraz nie chce wydawac dodatkowych pieniedzy na cos co moze starczyc tylko na 4-5 miesiecy ::)

Ja mam generalni problem z wybraniem wózka... Właściwie to wiem czego chcę:

1. Gondola raczej sztywna
2. Duże koła, najlepiej pompowane ale nie koniecznie. Generalnie wózek ma się sprawdzic w leśnych odstępach (piach itp.)
3. Dobra amortyzacja
4. Regulowany podnóżek
5. Oczywiście obowiazkowo podstawowe rzeczy - 5 punktowe pasy, regulacja raczki na wysokość itp
6. Regulowan wysokość podnóżka

Miło by było gdyby miał:
1. Przekładana raczkę lub mozliwość montowania spacerówki w 2 strony
2. Skrętna oś/koła
3. Blokadę na te skrętna oś.
4. Troche choć sportowego charakteru
5. Cicho składana budka

Czy to wygórowane wymagania? Chyba nie, a mam problemy ze znalezieniem....

Generalnie każdy nad którym sięzastanaiwałam ma jakąś wadę. A myslałam juz o wielu modelach:
- chicco 4wd
- marlin 4 / jaguar 4
- Implast driver 4xl
- peg perego at4
- deltim x-lander x1/x2
- teutonia mistaral 06/04
- deltim focus

Co Wy byscie z tego zestawu polecały albo odradzały?

Właśnie znalazłam na forum opinię na temat Traxxa co o tym sadzicie?
Czy któraś z Was może powiedzieć coś na temat X Landera?

Tak się składa że od czterech miesięcy szukam wózków i Traxx był jednym z moich
faworytów - wygląd, funkcjonalność, wykonanie na poziomie. Wybraliśmy wersję
Marlin 4, już prawie miałem kupwać gdy skontaktowałem się z ludzmi, którzy go
mają - wstęp mój potwierdzili le powiedzieli jedno - może to i mercedes wśród
wózków ale bardzo felerny. Dochodzi do tego brak w Polsce przedstawiciela, tak
więc jeżeli zakupicie przez neta ten wózek i niech coś się stanie to klapa -
jasne można odsyłać w nieskończoność do Niemiec ale to trwa. Koszt wózka
spacerowego z głęboką gondolą i nosidełkiem kształtuje się w granicach 1800 zł.
We Wrocławiu można na żywo oglądnąć wersję Jaguara tylko w jednym sklepie. Od
samego poczatku wybór padł na jeszce jeden model X-lander, Jest to polska firma
i jest tego dużo, polecam, choć dla porównania.

Aniu,ja dostałam wiadomość od jednej z uczestniczek forum która posiada merlina traxxa .Jeśli Cię to interesuje to prześle ci to na prywatną wiadomością.Ja osobiście kieruje sie opiniami sprawdzonych wózków.

Otóż AnnoU,troszkę juz pisałam o X landerze kilka postów wczesniej ale dla mnie to na razie faworyt,chociaz nie widziałam go na żywo. Z tego co słyszałam to jest solidnie wykonany,ma wiele udogodnień tylko chyba dosyc wąską gondolę,cos w stylu Quinny. Na razie tyle wiem ale poluję,żeby go zobaczyc na żywo i uda mi się to moz ew ciągu 2 tygodni to wtedy szeroko postaram sie go skomentować na forum.

Kaju, jesli to nie problem to czy moge rowniez prosic o opinie na temat Marlina 4 na prywatne? Dziekuję.

Dziewczyny,poszło.TYlko mój net dziś wolno chodzi i jakby co to dajcie znać spróbuje jeszcze raz.

reklama
Do góry