reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wózki

Anna.U pisze:
.Szkoda że jeszcze nie mają Jaguara na allegro jestem ciekawa ile kosztuje.Ten Jaguar to chyba jest lepszy dlatego ze ma to siedzisko przekładane od spacerówki no i chyba jest mniejszy.Ale nie wiem moze tylko tak mi się wydaje.

Aniu, na bazarek.com Jaguar jest chyba 100pln droższy od Marlina. Rózni sie  tym że ma przednią oś skrętną a nie tą wolno-noszącą, można przekładać w obie strony spacerowke i ma regulowany podnożek, a Marlin nie. Myslałam ze samo siedzisko spacerowki jest identyczne, ale czyms sie jednak rózni, jest o 1 cm węższe , ma 32 cm ;)  Tak tylko dla informacji, Roan Marita ma 35cm :)

Dostałam dzisiaj trzy fotki Marity od producenta bo sami przyznaja ze kolorystyka na stronie jest nieaktualna, ale w sklepach maja wzorniki z próbkami tkanin. Jakieś chyba sa nietypowe bo nie moge ich wrzucic na imageshack, jakby któras chciala to moge wyslam na maila :)

Pozdrawiam, Mariola

reklama
OlaPiotrowska pisze:
A jak sądzicie,czy cena ponad 2000 zł nie jest zbyt wysoka jak na wózek dla dziecka????Bo np Emmaljunga,Chicco,Quinny itp kosztuja grubo ponad ta kwotę a mi zależy na wózku 3 funkcyjnym ale nie za tyle kasy!Czy to znaczy że te tańsze zawsze muszą mieć jakiś feler?????????

Olu, to chyba zalezy od zasobnosci portfela, ale ja osobiscie tyle za wozek bym nie dala.

A jak wczoraj obejrzałam na żywca tą Marite i to "w użyciu" ;) to właściwie jestem zdecydowana ze za 1099 bede miała pełen komplet który bedzie sie podobał mamie ;) i bedzie funkcjonalny i wygodny dla dziecka :)

Pozdrawiam,
Mariola

Napewno zależy od zasobności portfela ale chodzi o sam fakt że panuje taka opinia że im droższy wózek tym lepszy, a jeśli chodzi o mnie to z tych drogich jedynie podoba mi sie Mutsy...Już mam taki mętlik w głowie że naprawdę boję się ze nie będę mogła się zdecydować a w efekcie nie wybiore dobrze takiegp wąznego akcesorium dla dziecka jakim jest wózek.MUSZĘ zobaczyć to wszystko na żywo...

Ola, ja ostatnio pochłonęłam w pracy chyba tysiące róznych postów i opinii z różnych stron na temat wozkow i na ich podstawie mozna chyba powiedziec, ze wcale nie im drozszy tym lepszy. Myślę, że opinie mam - użytkowniczek są najlepszym wykładnikiem jakości wózka, bo produceny czy sklepikarz zawsze swoj towar bedzie zachwalal.
Są na pewno takie marki, których bym nie kupiła, bo wiecej o nich zlego pisza uzytkownicy niz dobrego. Ponoc Mikrus Alu Sprint (takie polskie Mutsy) to totalny niewypał, Drivera 4xl tez "wypróbowałam" i obdagałam z wlascicielka wczoraj i wiem ze nie kupie, o Polakach nie wiem czy cos dobrego slyszalam. Dzisiaj rano wybrałam sie do kolezanek ksiegowych na drugie pietro :) a ze one wszystkie dzieciate, to pogadalysmy o wozkach i poradzily mi co jest wazne a co nie i na co zwracac uwage. Np. ponoc ten regulowany podnozek to wcale nie jest jakis bajer tylko wazna sprawa, tak samo jak oparcie spacerowki, ktore powinno sie rozkladac calkowicie na plasko. Poradziły mi tez darowac sobie bajery w stylu skretna przednia os, bo na naszych poslkich drogach, zwlaszcza zima, to ponoc bardziej przeszkadza niz pomaga. No i wg nich odpadaja wozki bez palaka w spacerowce typu Quinny Speedy, Freestyle sx.
Jedna koleżanka miała Inglesine Magnum (koszt 1600) i bardzo poleca, ale ja chyb pozostane przy tej Maricie, bo jednak co osobna gondola to osobna gondola :)

Myślę, że i tak wszystko wyjdzie dopiero "w praniu" :)

Pozdrawiam,
Mariola

Dyziu wielkie dzięki za szczegółowe opisanie gdybyś mogła to wyślij na maila fotki anna.ubysz@wp.pl zastanawia mnie jedno czy okrycie na nózki pasuje od gondoli czy trzeba moze osobno dokupić.

Olu, czy ty napewno chcesz trójfuncyjny? same złe rzeczy o tym czytałam tu na bb, wszystkie mamy zmieniają na porządne spacerówki i radzą kupić gondolkę używana a potem zainwestować w dobra spacerówkę.

ja kupuje spacerówkę bez gondoli, wolę dołożyć do monitora odechu lub niani

Ja też kupuje trójfunkcyjny.Chce to mieć z głowy.Wiem ze mamy kupują z gondolą,sprzedają i kupują spacerówke.Ale myśle że uda mi sie kupić wszystko za 1 razem.Trudno,jak bedzie wtopa to sprzedam i kupie nowy.TYmbardziej ze spacerówke chce marlina albo jaguara więc 2razy chyba nie wtopie z wózkiem ;)

reklama
Do góry