reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wózki

reklama
Wiecie co, jak wczoraj widzialam na ulicy Roana Marite i Drivera 4xl.... to jakos mi przechodzi zachwyt Marlinem, hihihi.
Driver co prawda nie mial u wlascicielki za dobrej opinii, budka skrzypi niemiłosiernie a wjazd tymi skretnymi koloami (nie ma mozliwosci blokowania) na muldy śniegu na naszym rynku skutkowal stanieciem kol w poprzek i wozek w zasadzie nie dal sie nakierowac :( Fakt, z wygladu bardzo mi sie podobał, gondola calkiem spora tylko ponoc budka skrzypi (nie probowalysmy zeby dzidzi nie obudzic ;) )

Za to Marita... coraz bardziej sie przekonuje :) Wózek sliczny :) Na poczatku jak je ogladałam na necie w takich "staromodnych" kolorkach typu granatowa krateczka to niezbyt mi wpadl w oko.... ale wczoraj widziałam beżowy i byl po prostu śliczny. Pod gondola sa takie jakby płozy, dlatego mozna jej używać w domu jako kołyski. Poza tym gondola jest baardzo duza , a na tym mi zalezalo, bo mysle ze nasze dzidzie beda zime musialy przjezdzic w godnoli i kombinezonkach, a tak jak juz gdzies pisalam np w gondoli quinny 4miesieczne dziecko w kombinezonku miesci sie na styk. A nawet jesli bede chciala dzecko wczesniej przeniesc do spacerowki, to rozklada sie ona calkiem na plasko, wiec nie ma problemu. Wózek jest mięciutki i fajnie sie buja. Jedyna jego wadą dla niektórych może byc waga (z gondola 15,5 kg) ale ja mieszkam na parterze i nie jest to dla mnie najwazniejsza sprawa.

Poza tym tez juz gdzies wam pisałam, ze szykuje sie na ten wozek promocja. Wczoraj dostalam maila od producenta, ze w drugiej polowie marca/pierwszej polowie kwietnia bedzie akcja promocyjna Marity (ale pierwsze modele po promocyjnych cenach juz zostaly wyslane do sklepów :) ). W tej promocji cały zestaw, tj. Spacerówka, gondola, torba, pokrowiec na nózki do spacerowki, fotelik samochodowy/bujak 0-13kg z adapterem do montazu na stelazu wozka , slowem full wypas ma kosztowac ok. 1099 PLN :)

Znalazlam jeszcze jeden sklep blisko mnie gdzie maja marity, moze mi sie uda po poludniu wybrac na ogladactwo :)

Aha, ważna sprawa, ta promocja nie bedzie sie tyczyc wszystkich sklepów tylko sieci PSD. Adres najbliższego sklepu tej sieci można dostać wysyłając zapytanie ze strony Roana :) Jakby któraś była zainteresowana to służę adresem we Wrocku :)

Miłego dnia dziewczyny :)
Buziaki,

Mariola

Powiem Wam, że co raz bardziej czuję potrzebę zobaczenie tego wózka - Marlin 4 - a niestety nie mogę na razie wyjść z domu. Podobno katar trwa 7 dni bez względu na to czy leczony czy tez nie, więc może w sobotę się wybiorę na zwiedzanie....

Wiecie gdzie w Łodzi jest spory wybór wózków? Marliny sa podobno na Rzgowskiej ale chciałabym zrobić sobie taki mały tur po sklepach.

Nekarr zawsze na Zbąszyńskiej chyba 5 był bardzo duży wybór wózków różnych firm ja byłam przed końcem roku to juz taka końcówka im została ale myśle ze teraz jest ich znacznie więcej.Może Marlina będą mieli.Ja oglądałam tam Graco Quatro deluxe tylko minusem była cena bo niby hurtownia a drożej niż na allegro.Czytałaś opinię którą wysłała Dyzia wystawioną przez jakiego tatusia :)?Dyziu dzięki za info.Buziaki.Szkoda że jeszcze nie mają Jaguara na allegro jestem ciekawa ile kosztuje.Ten Jaguar to chyba jest lepszy dlatego ze ma to siedzisko przekładane od spacerówki no i chyba jest mniejszy.Ale nie wiem moze tylko tak mi się wydaje.

Anno dzięki za adres.
A co do opini - najbardziej cenię sobie opinie osób które z tego wózka, czy też z każdej innej rzeczy, korzystaja lub korzystały na co dzień. Bo wiesz takie sprawdzenie w sklepie to tak na prawdę moim zdaniem niewiele daje. Choć na pewno mozna cos więcej powiedzieć niż ogladajac rzecz na zdjęciach. To codzienna praktyka ujawnia ukryte wady i zalety. W codziennym użytkowaniu stwierdzić możesz czy konieczna jest przekładana raczka (ja podobno jak byłam mała w spacerówce nie lubiłam jeździć tyłem do kierunku jazdy), czy gondola jest wystarczających rozmiarów itp.
Niestety ponieważ wózek ten nie jest popularny w Polsce jest o nim niewiele opini urzytkowników codziennych...

Poza tym to pewnie i tak każda z nas po zakupie wózka (tej czy innej marki) wyrobi sobie o nim własną opinie - oby była ona pozytywna. Moja znajoma kupiła sobie wózek Gracco (nie pamiętam który model). Niby taka dobra firma i słyszała pozytywne opinie o tym modelu przed zakupem a w tej chwili decyduje się na zmianę wózka choć dzidzia jeszcze nie skończyła roku. Taka niby rzecz na która nie zwraca się uwagi - oparcie w wózku jest ścięte po bokach co powoduje, że maluszek nie mieści się w ramionach - a niestety spowodowała, że nikomu nie poleci tego wózka...

No to jeszcze jedna opinia na to, na co trzeba zwrocic uwage przy kupnie wozka! Dzieki Nekkar!!!

reklama
A jak sądzicie,czy cena ponad 2000 zł nie jest zbyt wysoka jak na wózek dla dziecka????Bo np Emmaljunga,Chicco,Quinny itp kosztuja grubo ponad ta kwotę a mi zależy na wózku 3 funkcyjnym ale nie za tyle kasy!Czy to znaczy że te tańsze zawsze muszą mieć jakiś feler?????????

Do góry