Dziewczyny co do
Focusa, to wyczytalam juz chyba wszystkie fora. Ja rodze w maju i tez zdecydowalam sie na niego. A to dlatego, ze ma jedna z najwiekszych gondolek na rynku w dodatku z podnoszonym dnem, tak ze jak dzidzia juz zapragnie siedziec, poprostu podnosi sie klapke i siedzi sobie w gondoli. W dodatku pisalam do producenta kiedy pojawi sie model 2006. Pytalam, bo kolorki w obecnych focusach strasznie smutne no mam ew. jeden wybrany ale....na przelonie marca i kwietnia ma sie pojawic nowa seria i to w nowych kolorkach i ulepszona. Jestem strasznie ciekawa i czekam
Zalety:
-waga wozka, z duza gondola 14 kilo (to rzadkosc na rynku)
-latwosc prowadzenia
-kola mimo, ze pompowane to lekkie
-duzy, mocny kosz
-bardzo wygodne dla dziecka pasy w spacerowce (nie ograniczaja ruchow dziecka i sa bezpieczne)
-mozliwosc zamontowania fotelika do stelaza wozka
-ladnie, solidnie wykonany, bardzo estetycznie (no ale to sprawa indywidualnego odbioru)
-mozliwosc przewozenia dziecka w gondoli samochodem (specjalne pasy) zamiast w foteliku
Z wad wymienianych w focusach:
-niektore skrzypia, ale ponoc da sie to zlikwidowac. W sumie chyba od szczescia zalezy na jaki akurat model sie trafi.
-czesto ida sprezynki w amortyzatorach, ale serwis maja super i szybko przysylaja w paczce nowe, wymiana ponoc banalna
-mala spacerowka, maks dla dziecka 1,5 rocznego. No coz-i tak dluzej nie zamierzam wozic nia dziecka. Po roku chcemy kupic typowa spacerowke.
-brak regulowanej raczki. I to mnie martwi, bo mala jestem, ale jakos wszyscy mnie zapewniaja ze nikomu to jak do tej pory nie przeszkadzalo.
Jak sie bedzie sprawowal opowiem za pol roku. Licze na to, ze conajmniej dobrze.